ΝΕΑ

Έγκλημα στην Καστοριά: Φτιάχνει κομποσκοίνια στη φυλακή ο δολοφόνος – «Την έσφαξε από ζήλια και δεν το μετάνιωσε» λέει συγγενής της Ανδριάνας

Καστοριά: Ο δολοφόνος της Ανδριάνας που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με το ειδεχθές έγκλημά του το 2011 εκτίει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στη φυλακή φτιάχνοντας κομποσκοίνια. Το ιατροδικαστικό πόρισμα ήταν «σφαγή». Η άτυχη κοπέλα έφερε περισσότερα από 78 χτυπήματα από κατσαβίδι και συγκεκριμένα 18 χτυπήματα στο λαιμό και πάνω από 10 στο θώρακα.

 

Ο Σ. Ε. σύμφωνα με την οικογένεια της άτυχης Ανδριάνας συνεχίζει να επιδεικνύει αλαζονική συμπεριφορά, χωρίς να έχει μετανοήσει για το έγκλημά του. «Την έσφαξε και δεν το μετάνιωσε ούτε η οικογένειά του που τον στήριζε και τον στηρίζει ακόμα» λέει ο συγγενής και προσθέτει «το ότι μοιράζει κομποσκοίνια δεν αναιρεί το έγκλημα που έκανε σφάζοντας το παιδί μας τυφλωμένος από ζήλια».

Καστοριά: Το χρονικό της δολοφονίας

Η Ανδριάνα, ήταν το τελευταίο από τα τέσσερα παιδιά μιας πολύτεκνης οικογένειας από το χωριό Περιβόλι της Κέρκυρας  και είχε μετακομίσει στην Καστοριά για να σπουδάσει στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας στο ΤΕΙ Καστοριάς.

Η 21χρονη φοιτήτρια Ανδριάνα Γαρδικιώτη δυστυχώς βρέθηκε το 2011 κοντά στη λίμνη, άγρια δολοφονημένη από τον άνδρα με τον οποίο είχε σχέση επί έναν χρόνο.

Ο σύντροφός της αφού κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχο της νεκρής Αδριάνας, πέταξε το άψυχο σώμα της στην όχθη της λίμνης αφήνοντας καρφωμένο το μαχαίρι και το κατσαβίδι στο λαιμό της.

Οι δυο τους είχαν γνωριστεί στην Καστοριά. Το κορίτσι είχε πάει για να σπουδάσει Δημόσιες Σχέσεις στο ΤΕΙ, ενώ ο 35χρονος κατάγεται σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha FM από τη Θεσσαλονίκη και διοργάνωνε events.

Όσοι τους ήξεραν μιλούν για έναν μεγάλο έρωτα που έζησαν, ωστόσο στη σχέση υπήρχαν σύννεφα καθώς ο 35χρονος φέρεται να τη ζήλευε παράφορα και ίσως αυτό ήταν που τον οδήγησε στο έγκλημα.

Μάλιστα ο 35χρονος είχε ανεβάσει μήνυμα στο Facebook, με το οποίο “εξηγούσε” την πράξη του ζητώντας “συγγνώμη”. Επίσης, είχε προαναγγείλει ότι θα προχωρούσε σε κάποια πράξη κατά του εαυτού του λέγοντας “έρχομαι κι εγώ μαζί σου”.

Το κορίτσι είχε βρεθεί νεκρό, στην Καστοριά, κοντά στη λίμνη με δέκα μαχαιριές στην καρδιά και ένα τραύμα από κατσαβίδι στο λαιμό.

Σύμφωνα με της τότε πληροφορίες του Alpha fm της Καστοριάς, ήταν ο ίδιος ο δράστης που υπέδειξε στην αστυνομία τον τόπο που είχε αφήσει το πτώμα. Όπως είχε γίνει τότε γνωστό οι δυο τους είχαν έντονη λογομαχία μέσα στο αυτοκίνητό του και στη συνέχεια αφού την χτύπησε την κατακρεούργησε. Αμέσως μετά πέταξε το πτώμα κοντά στη λίμνη και τράπηκε σε φυγή.

Στο προφίλ του τότε 35χρονου δράστη στο Facebook τα σχόλια είναι υβριστικά. Όλοι μιλούσαν για ένα καλό κορίτσι πολύ ευγενικό αλλά και φίλοι του δράστη δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι προέβη στο έγκλημα αυτό.

Καστοριά: Η απολογία του δολοφόνου

Ο Στάθης Ε είχε αναφέρει κατά την απολογία του: «Την Άννα (σ.σ.: Ανδριάνα) τη λάτρευα. Αν και ήμασταν μαζί περίπου έναν χρόνο, πίστευα ότι ήταν η γυναίκα της ζωής μου. Την αγαπούσα, δεν άντεχα ούτε λεπτό μακριά της. Έκανα τα αδύνατα δυνατά να είμαι συνέχεια μαζί της. Ήταν πολύ όμορφη και ιδιαίτερα κοινωνική. Μιλούσε με όλον τον κόσμο. Την πλησίαζαν συνέχεια άντρες και αυτό δεν το άντεχα.  Συνέχεια καβγαδίζαμε γι’ αυτό. Δεν ήθελα να μιλάει με κανέναν. Όμως δεν με άκουγε..»

«Την Παρασκευή (ημέρα της δολοφονίας) τσακωθήκαμε πάλι για το ίδιο ζήτημα. Της είπα ότι ήμουν σίγουρος ότι με απατούσε. Εκείνη το αρνήθηκε, αλλά δεν την πίστεψα. Μου είπε ότι δεν αντέχει άλλο και ότι ήθελε να χωρίσουμε. Θόλωσα και έγινε ό,τι έγινε…» Στη συνέχεια είχε αναφέρει:  «Ήθελε να με χωρίσει για να γυρνά ελεύθερη. Να κάνει τη ζωή της. Στη σκέψη και μόνο ότι θα την έχανα τρελάθηκα. Άρπαξα ό,τι βρήκα μπροστά μου και άρχισα να τη χτυπώ! Όταν κατάλαβα ότι ήταν νεκρή, πήρα την απόφαση να την ακολουθήσω. Έτσι θα ήμασταν για πάντα οι δυο μας στον παράδεισο. Αλλά δεν πρόλαβα».

Η δίκη

Στις 7 Οκτωβρίου 2012 μετά από αναβολές ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κοζάνης η δίκη του Σ. Ε. ο οποίος στάθηκε μπρος στο δικαστήριο αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο κατηγορούμενος κάνοντας στροφή 180 μοιρών, σε σχέση με την προανακριτική και ανακριτική του τοποθέτηση, κατά την επ’ ακροατηρίου απολογία του, αρνήθηκε ότι ήταν αυτός ο δράστης της στυγερής δολοφονίας. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι ομολόγησε τις πράξεις του κατά το στάδιο της ανάκρισης, επειδή ήταν κουρασμένος, άυπνος και ήθελε να τελειώσει η διαδικασία.

Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία της 21χρονη συντρόφου του, Ανδριάνας Γαρδικιώτη στην Καστοριά τον Δεκέμβριο του 2011, και παράλληλα σε 8 και 16 μήνες για της κατηγορίες οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Το αποτέλεσμα της δίκης, η οποία έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην κατάμεστη αίθουσα του δικαστηρίου είχε προκαλέσει την ικανοποίηση των συγγενών της αδικοχαμένης κοπέλας.

hlektragr

Recent Posts

Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση και φέτος οι μαθητές του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων

Βραβεύθηκαν το Σάββατο 18 Μαΐου στο Παραλιακό Πάρκο Λουτρακίου. Γιορτή ανακύκλωσης για τη βράβευση των…

1 ώρα ago

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης U15, που διεξήχθη στο Λουτράκι

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης U15, που διεξήχθη στο Λουτράκι από τις…

1 ώρα ago

Αναστάσιος Γκιολής: «Σημαντικές αποφάσεις για το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου»

Την απόφαση της πρόσφατης συνεδρίασης της Περιφερειακής Επιτροπής, σχετικά με την «Προμήθεια προθηκών-Λοιπού εκθεσιακού εξοπλισμού…

1 ώρα ago

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρομποτικής | Δημήτρης Πτωχός: «Ενθαρρύνουμε πρωτοβουλίες που προάγουν την εκπαίδευση, την τεχνολογία και την ανάπτυξη»

Με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων, το…

1 ώρα ago

Δωρεάν Δερματολογικός Έλεγχος έναντι του Καρκίνου του Δέρματος από τους Ιατρικούς Συλλόγους, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αφορμή τη καθιέρωση του Μάϊου ως μήνας…

1 ώρα ago

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, με θέμα «Νεανική Παραβατικότητα, η σύγχρονη πρόκληση της κοινωνίας»

Η διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας διοργάνωσε την 17.5.2024 στη Σπάρτη, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Νεανική Παραβατικότητα,…

2 ώρες ago