ΝΕΑ

Βρετανία: Ισόβια σε 31χρονο – Ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη θετή του κόρη και τραβούσε βίντεο

Ο 31χρονος που δολοφόνησε βάναυσα τη δίχρονη Λόλα Τζέιμς σε μία βάναυση επίθεση, βιντεοσκοπώντας την καθώς εκείνη πέθαινε, καταδικάστηκε σήμερα (25/4) σε ισόβια με ελάχιστη κάθειρξη 28 ετών.

 

Ο Κάιλ Μπέβαν, 31 ετών, εξαπέλυσε μια «εξαιρετικά βίαιη επίθεση» στο μικρό παιδί αφήνοντάς του 101 μώλωπες και γρατζουνιές, καθώς και μια καταστροφική εγκεφαλική βλάβη.

Η μητέρα της Λόλα – η Σινέντ Τζέιμς, 30 ετών – καταδικάστηκε επίσης σε φυλάκιση τριών ετών επειδή επέτρεψε ή προκάλεσε έμμεσα τον τραγικό θάνατο της κόρης της.

Μιλώντας πριν από την καταδίκη, ο δικαστής Γκρίφιθς είπε ότι δεν υπήρχε «καμία επιλογή παρά η ισόβια κάθειρξη» για τον Μπέβαν.

Ο Μπέβαν, κατά δική του ομολογία εξαρτημένος από το ναρκωτικό «spice», είχε μετακομίσει στο σπίτι του μικρού παιδιού στο Haverfordwest του Pembrokeshire, λίγες μέρες αφότου γνώρισε την μητέρα της.

Η Λόλα πέθανε στο νοσοκομείο τέσσερις ημέρες μετά τη φρικτή επίθεση στο σπίτι, το οποίο οι κοινωνικές υπηρεσίες απέτυχαν να ελέγξουν λόγω των περιορισμών για τον Covid, στις 17 Ιουλίου 2020. Το σπίτι περιγράφηκε στο δικαστήριο ως «άθλιο» και «σκουπιδότοπος».

Ο Μπέβαν, 31 ετών, αρνήθηκε ότι έβλαψε το κορίτσι, ισχυριζόμενος ότι ο σκύλος της οικογένειας έσπρωξε την Λόλα στις σκάλες, αλλά καταδικάστηκε για τη δολοφονία από το δικαστήριο Swansea Crown Court νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Η μητέρα της Λόλα, Σινέντ Τζέιμς η οποία βρισκόταν στο κρεβάτι όταν πιστεύεται ότι συνέβη η βάναυση επίθεση, κρίθηκε ένοχη για το ότι προκάλεσε ή επέτρεψε τον θάνατο της κόρης της.

Ο δικηγόρος του Μπέβαν είπε ότι «υπήρχε «λίγα ή καθόλου ελαφρυντικά» για τον πελάτη του.

Ο δικηγόρος της Τζέιμς είπε ότι  η πελάτισσά του «φοβόταν» την αντίδραση του Μπέβαν εάν πήγαινε στην αστυνομία, αφού είχε πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας από προηγούμενους συντρόφους.

Είπε: «Ενώ στην αρχή της σχέσης η Τζέιμς θεωρούσε τον Μπέβαν ως προστάτη της, καθώς η σχέση τους αναπτύχθηκε τα πράγματα άλλαξαν και τις εβδομάδες πριν από το θάνατο της Λόλα υπήρχε εκφοβισμός.

Μιλώντας στην ακρόαση της καταδίκης σήμερα, η γιαγιά της Λόλα, Νίκολα Τζέιμς, είπε στον Μπέβαν:  «Κάιλ, πήρες τη νεαρή αθώα ζωή της εγγονής μου. Μαζί με αυτήν μας πήρες πολλά περισσότερα, απ’ όσα μπορείς να φανταστείς.

Σκότωσες τη Λόλα μου και διέλυσες την οικογένειά της. Ελπίζω ο χρόνος που θα έχεις τώρα στη διάθεσή σου να σε βοηθήσει να καταλάβεις τι έκανες».

hlektragr

Recent Posts

Επιμελητήριο Κορινθίας – Πρόσκληση σε εκδήλωση την Κυριακή 12 Μαΐου

Το Επιμελητήριο Κορινθίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο: “Δεν είναι αγάπη ο πόνος και…

7 λεπτά ago

Δήμος Ξυλοκάστρου : Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο 11 Μαΐου 2024.

Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι ο Δήμος μας φιλοξενεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο…

23 λεπτά ago

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας η δράση «Together in Sport – Phase II» στη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο στην Κόρινθο

Παιδικά και νεανικά χαμόγελα πλημμύρισαν την Πέμπτη 9 Μαΐου τον υπαίθριο χώρο της Δομής Προσωρινής…

30 λεπτά ago

«Εβδομάδα Μητέρας» | Δράσεις ευαισθητοποίησης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας…

33 λεπτά ago

Αποτελέσματα και δράσεις στον τομέα της οδικής ασφάλειας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, για το μήνα Απρίλιο 2024

Αποτελέσματα και δράσεις στον τομέα της οδικής ασφάλειας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, για…

37 λεπτά ago

Λουτράκι : Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου

''Εν μέσω ετοιμασιών για την έκθεση ζωγραφικής " ΜΗΤΡΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ " στο Beau…

15 ώρες ago