ΝΕΑ

Σοκ στο Ηράκλειο: Συνέλαβαν 43χρονο για βιασμό ανήλικης – Την είχε γνωρίσει στο διαδίκτυο

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί σε 43χρονο στο Ηράκλειο που κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικης, την οποία προσέγγισε μέσω των social media.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο 43χρονος ημεδαπός συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας το βράδυ του Σαββάτου (22/04) από τις Λιμενικές Αρχές Ηρακλείου Κρήτης, τον οποίο αναζητούσαν από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς υπήρξε καταγγελία σε βάρος του για βιασμό ανήλικης κοπέλας.

Το ανήλικο θύμα έπεσε στα «δίχτυα» του βιαστή, όταν εκείνος την προσέγγισε μέσω εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης ξεκινώντας να συνομιλεί μαζί της. Στη συνέχεια, άρχισε να της στέλνει πιο «πικάντικα» μηνύματα φτάνοντας να στέλνει ακόμη και βίντεο που συνιστούσαν προσβολή για την γενετήσια αξιοπρέπεια του κοριτσιού.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, βραδινές ώρες χθες (22-4-2023), από τις Λιμενικές Αρχές Ηρακλείου Κρήτης, 43χρονος ημεδαπός που αναζητούνταν από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη ή ενώπιον αυτής, βιασμό, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πορνογραφία ανηλίκων και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Ειδικότερα, ο 43χρονος αφού απέκτησε επαφή με την ανήλικη μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης, στο πλαίσιο βίντεο-συνομιλιών προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της.

Ακόμη, όπως προέκυψε από την έρευνα, σε επακόλουθες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, ο κατηγορούμενος προέβη στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις παρά τη θέληση της ανήλικης.

Τα ανωτέρω κατήγγειλε η ανήλικη στο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της περιοχής της, ενώ στη συνέχεια την υπόθεση χειρίστηκε προανακριτικά η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Στην κατοχή του 43χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια, τα οποία θα αποσταλούν στα αρμόδια εργαστήρια για εξέταση.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

hlektragr

Recent Posts

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας η δράση «Together in Sport – Phase II» στη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο στην Κόρινθο

Παιδικά και νεανικά χαμόγελα πλημμύρισαν την Πέμπτη 9 Μαΐου τον υπαίθριο χώρο της Δομής Προσωρινής…

8 λεπτά ago

Λουτράκι: «Πάμε ανακύκλωση» – Βιωμάτικες δράσεις & εκδήλωση βράβευσης

𝚷𝚨𝚳𝚬 𝚨𝚴𝚨𝚱𝚼𝚱𝚲𝛀𝚺𝚮 | 𝚩𝚰𝛀𝚳𝚨𝚻𝚰𝚱𝚬𝚺 𝚫𝚸𝚨𝚺𝚬𝚰𝚺 & 𝚬𝚱𝚫𝚮𝚲𝛀𝚺𝚮 𝚩𝚸𝚨𝚩𝚬𝚼𝚺𝚮𝚺 για τα σχολεία και τους αθλητικούς συλλόγους…

26 λεπτά ago

Ημιορεινός αγώνας «Παπαλάμπρεια 2024» με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ο ημιορεινός αγώνας «Παπαλάμπρεια 2024» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου, για 5η φορά, με…

28 λεπτά ago

Δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα (από 13.5.2024 έως 19.5.2024)

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 13 Μαΐου 2024 έως 19 Μαΐου  2024) τα δρομολόγια…

31 λεπτά ago

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο- Σπάρτη, λόγω εκτέλεσης εργασιών

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο- Σπάρτη, λόγω εκτέλεσης εργασιών Από…

32 λεπτά ago

Στην Κορώνη για τον εορτασμό της Παναγίας Ελεήστριας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Την προστάτιδά της Παναγία Ελεήστρια γιόρτασε με λαμπρότητα η Κορώνη, την Παρασκευή 10 Μαΐου, γιορτή…

8 ώρες ago