ΝΕΑ

Μυτιλήνη: Τη Δευτέρα απολογείται η 49χρονη που περιέλουσε με βενζίνη τον σύζυγό της

Μυτιλήνη:  Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα (24/4) ζήτησε και έλαβε από το Δικαστήριο η 49χρονη που περιέλουσε με βενζίνη και έβαλε φωτιά τον σύζυγό της στη Μυτιλήνη. Το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση μέχρι το σοβαρό επεισόδιο.

 

Η ίδια, σύμφωνα με το thesstoday, εισήλθε στο Δικαστικό Μέγαρο Μυτιλήνης χωρίς να προχωρήσει σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, υπενθυμίζοντας ότι σε βάρος της έχει σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβίαση της νομοθεσίας για ενδοοικογενειακή βία.

Ο 55χρονος σύζυγός της νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη καθώς φέρει εγκαύματα 2ου και 3ου βαθμού, στο 45% του σώματός του, σοβαρά τραύματα στον λαιμό και τον θώρακα ενώ παρουσιάζει και αναπνευστικά προβλήματα. Η παρολίγον δολοφονική επίθεση με δράστη τη σύζυγό του ήταν το αποτέλεσμα ενός ακόμη άγριου καβγά που είχε το ζευγάρι το τελευταίο διάστημα.

Μυτιλήνη: Το ζευγάρι καβγάδιζε συχνά

Χθες το απόγευμα (20/4) η σύζυγος του άτυχου επιχειρηματία έχασε τον έλεγχο και περιέλουσε τον σύζυγό της με βενζίνη θέλοντας να τον κάψει ζωντανό.

Όπως λένε φίλοι της οικογένειας, το ζευγάρι είχε συχνά καβγάδες καθώς η δράστιδα ζήλευε παθολογικά τον σύζυγό της με αποτέλεσμα να ξεσπά πάνω του με βία.

Επίσης, οι συγγενείς του θύματος ξεσπούν κατά της νύφης τους στην οποία καταλογίζουν ότι είχε κάνει το βίο αβίωτο στον άντρα της ενώ η ίδια πρόσεχε τον εαυτό της.

Σύμφωνα με όσα είπαν στα «Νέα της Λέσβου», η γυναίκας προχώρησε στην αποτρόπαια πράξη, εξαιτίας της χρήσης αλκοόλ ενώ στο ερώτημα γιατί ο επαγγελματίας της εστίασης δεν χώριζε τη σύζυγό του εφόσον δεν περνούσε καλά μαζί της η απάντηση που δίνουν είναι ότι έκανε υπομονή για να μην διαλυθεί η οικογένεια καθώς έχουν ένα παιδί.

Μυτιλήνη: Η ανείπωτη τραγωδία που στοίχειωνε το ζευγάρι

Πριν από περίπου δέκα χρόνια ο επιχειρηματίας είχε χάσει τον γιο του, ο οποίος πνίγηκε κολυμπώντας στη θάλασσα, ενώ τον Μάρτιο του 2015 έφυγε από τη ζωή και η 19χρονη κόρη του η όποια σκοτώθηκε σε τροχαίο με τη μηχανή της στον επαρχιακό δρόμο Μυτιλήνης-Θέρμης.

Μόνη του παρηγοριά ήταν πλέον ο μικρός γιος του αλλά οι απώλειες των δύο του παιδιών φαίνεται πως τον είχαν καταβάλει ψυχολογικά.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο επιχειρηματίας ευρισκόμενος σε άσχημη, ψυχολογική κατάσταση έφυγε από το σπίτι του και εξαφανίστηκε με την οικογένειά του να τον αναζητά.

Μυτιλήνη: Το θύμα εισήχθη στη ΜΕΘ

Ο άτυχος άνδρας νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, καθώς κρίθηκε επιβεβλημένη η διακομιδή του. Αρχικά, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου εισήχθη στη ΜΕΘ. Η διασωλήνωσή του έγινε άμεσα, καθώς φέρει μεγάλο εύρος εγκαυμάτων πρώτου, δευτέρου και τρίτου βαθμού σε λαιμό, θώρακα, πλάτη και πόδια, ενώ δυσκολευόταν να αναπνεύσει.

Λόγω της σοβαρής κατάστασης της υγείας του, έγινε η διακομιδή του στη Θεσσαλονίκη. Τα εγκαύματα καλύπτουν το 45% της επιφάνειας του σώματος του.

Αμέσως υπεβλήθη σε σειρά χειρουργείων, καθώς φέρει σοβαρά εγκαύματα κυρίως από τη μέση και πάνω, δηλαδή στον λαιμό και τον θώρακα, τα οποία αξιολογούνται από τους γιατρούς ως τα πιο ανησυχητικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξειδικευμένοι γιατροί της ΜΕΘ Εγκαυμάτων (που λόγω ανακαίνισης φιλοξενείται προσωρινά στη Β ΜΕΘ του νοσοκομείου), έδωσαν «τιτάνια μάχη» προκειμένου να σταθεροποιήσουν μερικώς τον άντρα που εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος, με μηχανικό αερισμό.

Τα επόμενα 24ωρα αξιολογούνται ως τα πιο κρίσιμα καθώς το θύμα φέρει σοβαρά εγκαύματα, δευτέρου και τρίτου βαθμού, που καλύπτουν το 50% της έκτασης του σώματός του.

Μυτιλήνη: Συγκλονίζει η ανάρτηση της αδερφής του επιχειρηματία

Την ίδια ώρα, συγκλονίζει η ανάρτηση στο Facebook της αδερφής του άτυχου επιχειρηματία που το απόγευμα της Πέμπτης, η σύζυγός του, τον περιέλουσε με βενζίνη και του έβαλε φωτιά στην ταβέρνα τους, στη Μυτιλήνη. Η αδερφή του η οποία προσεύχεται να γίνει καλά ο αδερφός της, δεν μπορεί να πιστέψει πως κι άλλο κακό χτύπησε την οικογένεια του αδερφού της.

«Δεν το χωράει το μυαλό μου όταν είδε τον αδερφό μου ότι δεν το βγάζουν από την εντατική στη Θεσσαλονίκη, πώς μπορεί ένας άνθρωπος όταν ζεις μαζί του όταν έχεις χάσει δύο παιδιά όταν έχεις περάσει τόσα να βάζει βενζίνη να τον κάψει ζωντανό. Μπορώ να φανταστώ τον πόνο που έχει αυτός ο άνθρωπος, πόσο έχει πονέσει στη ζωή του να κάνεις τόσο μεγάλο κακό είναι τόσο κρίμα. O Γιάννης έχει πονέσει τόσο πολύ, εύχομαι η Παναγία να τον βοηθήσει να τα καταφέρει. Πόση κακία μπορεί να έχει ένας άνθρωπος; Κάποτε μου έλεγε ότι μέσα σε μία μαξιλαροθήκη και τα ρούχα του και γύρισε μόνος του πόσο μπορεί να πονάει ένας άνθρωπος, Παναγία μου βοήθησέ τον θα περάσει κι αυτό».

hlektragr

Recent Posts

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, λασποβροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

  Καιρός: Η πρόγνωση για Σάββατο και Κυριακή Σάββατο 18/5 Αρχικά γενικά αίθριος καιρός, βαθμιαία…

6 ώρες ago

Οδηγίες Προφύλαξης για την Αφρικανική Σκόνη από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σας εφιστά τη προσοχή για τις επόμενες…

6 ώρες ago

Πλήρης διακοπή κυκλοφορίας στην παραλιακή οδό Αλεποχωρίου – Ψάθας

Καθίζηση του οδοστρώματος και κατολισθήσεις βράχων, οδήγησαν την Τροχαία Αττικής στην απόφαση για πλήρη διακοπή…

6 ώρες ago

Χρήστος Λαμπρόπουλος: «Η αειφορία δεν είναι μόνο επιλογή, αλλά απαραίτητη για την επιβίωση και την ευημερία»

Η εκδήλωση με τίτλο «Σταχυολόγηση της αειφορίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη,…

6 ώρες ago

MyCoast: Σχεδόν 14.000 πολίτες κατέβασαν την εφαρμογή – Μέχρι στιγμής οι καταγγελίες φτάνουν τις 500

Περίπου 14.000 πολίτες κατέβασαν μέχρι σήμερα τη νέα ψηφιακή εφαρμογή MyCoast, σε διάστημα λίγων ημερών…

7 ώρες ago

Η Ελλάδα φιλοξενεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σούμο στο Λουτράκι

Στο Λουτράκι θα φιλοξενηθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σούμο από τις 24 έως τις 26 Μαΐου.…

7 ώρες ago