ΝΕΑ

Εκλογές 2023: Αδειες οι πλατείες στις περιοδείες Τσίπρα σε Ίλιον και Καλλιθέα

Αμηχανία και προβληματισμός επικρατούν στην Κουμουνδούρου για την εξαιρετικά χαμηλή προσέλευση ψηφοφόρων αλλά ακόμα και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στις επισκέψεις του Αλέξη Τσίπρα σε γειτονιές της Αττικής, όπως το Ιλιον και η Καλλιθέα.

 

Στο Ιλιον, η εικόνα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να περιστοιχίζεται από 30-40 άτομα ήταν απογοητευτική και -κατά πληροφορίες- προκάλεσε την έκρηξη του Αλέξη Τσίπρα. Οι φωνές του όμως δεν έπιασαν τόπο, καθώς αντίστοιχες ήταν οι εικόνες από τη Σκεπαστή Αγορά της Καλλιθέας, την οποία επισκέφθηκε ο κ. Τσίπρας χθες το πρωί. Και αυτό παρά το γεγονός ότι για να αποφύγουν το… φιάσκο της προηγούμενης ημέρας για την παρουσία του κ. Τσίπρα στην Καλλιθέα υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από την Κουμουνδούρου όχι μόνο από τη νομαρχιακή της Καλλιθέας, αλλά και από αυτές του Ταύρου, τη Νέας Σμύρνης και του Μοσχάτου.

Το πρόβλημα για τον κ. Τσίπρα και γενικότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλο, καθώς ποντάρει σε αυτές του τις επισκέψεις για να αλλάξει το κλίμα. Και ποντάρει επειδή γνωρίζει ότι αποτελούν το φόντο των παρεμβάσεών του κάθε βράδυ στα κεντρικά δελτία ειδήσεων. Και όταν δεν υπάρχει ούτε κόσμος ούτε παλμός -ειδικά στις γειτονιές της Αττικής όπου ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι είναι πολύ δυνατός και μάλιστα έχει ανεβάσει τα ποσοστά του σε σύγκριση με το ’19- τότε πέφτει το ηθικό και μειώνονται οι προσδοκίες. «Στις αντίστοιχες παρεμβάσεις του ’19 είχαμε περισσότερο κόσμο», λένε στελέχη της Κουμουνδούρου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη υπάρχουν πολλοί ψίθυροι και μισόλογα για το αν η νέα γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, μπορεί να αντεπεξέλθει στις δύσκολες οργανωτικές ανάγκες μιας προεκλογικής εκστρατείας.

Από την Καλλιθέα, ο κ. Τσίπρας επέλεξε και πάλι το λαϊκισμό και τα «τσιτάτα», φτάνοντας στο σημείο να πει ότι αυτό θα είναι το τελευταίο Πάσχα που το τραπέζι στο σπίτι θα είναι τόσο φτωχό…

«Πέρσι τέτοιο καιρό βρέθηκα ξανά στην αγορά της Καλλιθέας. Η αίσθησή μου τότε ήταν ότι πιάσαμε ταβάνι στις τιμές και ζήτησα μέτρα Ανάστασης για τους καταναλωτές και όχι Σταύρωσης», είπε ο κ. Τσίπρας μπροστά στις κάμερες και συνέχισε: «Δυστυχώς, ένα χρόνο τώρα προχωράμε όλοι σε έναν Γολγοθά. Και κυρίως οι καταναλωτές, οι πολίτες που βλέπουν τις τιμές να ανεβαίνουν, το εισόδημα να παραμένει σταθερό. Εχει μειωθεί η αγοραστική δύναμη για τη μεσαία τάξη, για τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Ο ΦΠΑ παραμένει σταθερός, οι τιμές ανεβαίνουν. Δυστυχώς, αυτό έχει οδηγήσει τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών σε κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη. Τα γνωρίζουμε όλοι, τα βιώνουμε».

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για τριπλάσιο πληθωρισμό, ενώ υποστήριξε ότι το φετινό πασχαλινό τραπέζι θα είναι το ακριβότερο όλων των προηγούμενων ετών. «Ερχεται η Ανάσταση και ελπίζω να έρθει πολύ σύντομα και η Ανάσταση που αφορά τον μικρομεσαίο, τον εργαζόμενο, τον μισθωτό. Να συγκρατήσουμε τις τιμές, να αυξήσουμε τους μισθούς, να μειώσουμε τις τιμές όπου αυτό είναι εφικτό με τη μείωση του ΦΠΑ και ουσιαστικούς ελέγχους στις αγορές. Μια προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να σταθεί δίπλα στον πολίτη. Εύχομαι και ελπίζω, είμαι βέβαιος, με την κρίση του λαού, ότι αυτό θα είναι το τελευταίο Πάσχα που το τραπέζι στο σπίτι θα είναι τόσο φτωχό, το τελευταίο Πάσχα που θα αισθάνονται τόσο μόνοι οι πολίτες απέναντι στις καθημερινές δυσκολίες και στην ακρίβεια», κατέληξε.

hlektragr

Recent Posts

Λουτράκι : Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου από τις 11 έως τις 19 Μαΐου

Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου, θα λειτουργήσει στο Λουτράκι. ” Μήτρα χρωμάτων και αγάπης…

13 ώρες ago

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν τις επόμενες μέρες για τη διέλευση ειδικών οχημάτων μεταφοράς ανεμογεννήτριας…

14 ώρες ago

Τέλος η οδήγηση για τους 70χρονους – Τι προβλέπεται για τους υπερήλικες οδηγούς

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως οι οδηγοί άνω των 70 ετών ευθύνεται για πολλά τροχαία…

16 ώρες ago

Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία: Διεθνής υποχρέωση η προστασία της Μονής της Χώρας – Φορείς και ΕΕ να εξαντλήσουν κάθε σύννομη προσπάθεια

Ως διεθνή υποχρέωση χαρακτηρίζει η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία την ανάγκη να διατηρηθεί αλώβητο το λαμπρότερο…

16 ώρες ago

Λουτράκι: «Πάμε ανακύκλωση» – Βιωμάτικες δράσεις & εκδήλωση βράβευσης

𝚷𝚨𝚳𝚬 𝚨𝚴𝚨𝚱𝚼𝚱𝚲𝛀𝚺𝚮 | 𝚩𝚰𝛀𝚳𝚨𝚻𝚰𝚱𝚬𝚺 𝚫𝚸𝚨𝚺𝚬𝚰𝚺 & 𝚬𝚱𝚫𝚮𝚲𝛀𝚺𝚮 𝚩𝚸𝚨𝚩𝚬𝚼𝚺𝚮𝚺 για τα σχολεία και τους αθλητικούς συλλόγους…

17 ώρες ago

Κόρινθος: Συνελήφθησαν 3 άτομα για αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για τα – κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης των…

18 ώρες ago