ΝΕΑ

Δολοφόνος προσποιήθηκε τον νεκρό και απέδρασε απ’ τη φυλακή – Συνελήφθη ξανά μετά από έναν χρόνο

Ένας καταδικασμένος δολοφόνος, που προσποιήθηκε τον θάνατό του για να δραπετεύσει από τη φυλακή συνελήφθη μετά από σχεδόν ένα χρόνο από την απόδρασή του.

 

Ο Θάμπο Μπέστερ, από τη Νότια Αφρική, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη το 2012 αφού κρίθηκε ένοχος για τον βιασμό και τον φόνο της συντρόφου του, Νομφούντο Τιχούλου.

Ένα χρόνο πριν, είχε επίσης κριθεί ένοχος για τον βιασμό και την ληστεία δύο άλλων γυναικών.

Ο Μπέστερ, 35 ετών, ονομάστηκε «ο βιαστής του Facebook», καθώς χρησιμοποιούσε τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης για να βρει θύματα.

Τον περασμένο Μάιο, το απανθρακωμένο πτώμα ενός άνδρα βρέθηκε μέσα στο κελί του Bester στη φυλακή Mangaung στο Bloemfontein.

Ωστόσο, τον περασμένο μήνα, μια νέα μεταθανάτια έρευνα αποκάλυψε ότι το βαριά καμένο σώμα που ανακαλύφθηκε στο κελί δεν ανήκε στον Μπέστερ και ότι το άτομο είχε πεθάνει από αμβλύ τραύμα στο κεφάλι. Η ταυτότητα της σορού είναι ακόμη άγνωστη.

Μια κοινή δήλωση της αστυνομίας και του υπουργείου Δικαιοσύνης, που δόθηκε στη δημοσιότητα νωρίτερα αυτόν τον μήνα, έγραφε: «Μια υπόθεση δολοφονίας βρίσκεται υπό διερεύνηση μετά το αποτέλεσμα της ανάλυσης DNA που επιβεβαίωσε ότι το σώμα του νεκρού που βρέθηκε, δεν ήταν του Θάμπο Μπέστερ.

Η έκθεση της νεκροψίας αποκάλυψε επίσης ότι ο νεκρός είχε πεθάνει ως αποτέλεσμα χτυπήματος στο κεφάλι και ήταν ήδη νεκρός, πριν από τον εμπρησμό».

Ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό και ο Μπέστερ βρέθηκε στην Τανζανία την περασμένη Παρασκευή,7 Απριλίου,  μαζί με την νέα του κοπέλα και ένα τρίτο άτομο.

Ο υπουργός Αστυνομίας Μπέκι Σέλε είπε ότι οι τρεις τους βρέθηκαν με «πολλά διαβατήρια στην κατοχή τους», αλλά πρόσθεσε ότι, μέχρι στιγμής, «κανένα από τα διαβατήρια δεν είχε σφραγίδα».

Ο Σέλε είπε ότι οι τρεις ύποπτοι βρέθηκαν περίπου 10 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με την Κένυα, εξηγώντας σε συνέντευξη Τύπου: «Φαίνεται σαν να κατευθύνονταν σε άλλη χώρα».

Ανακοινώνοντας τη σύλληψη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ρόναλντ Λαμόλα είπε: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο δραπέτης κ. Θάμπο Μπέστερ με την συνεργό του δρ. Ναντίφα Μαγκουντούμα, μαζί με έναν υπήκοο της Μοζαμβίκης, συνελήφθησαν στην Τανζανία αργά χθες το βράδυ».

Ο Μπέστερ περιμένει τώρα την έκδοσή του στη Νότια Αφρική και οι αξιωματούχοι έχουν πετάξει έξω για να τον παραλάβουν.

«Μια επίσημη αντιπροσωπεία από τη Νότια Αφρική, αποτελούμενη από ανώτερους αξιωματούχους της αστυνομίας και του τμήματος δικαιοσύνης και σωφρονιστικών υπηρεσιών θα αναχωρήσει για την Τανζανία την Κυριακή», είπε ο Λομόλα.

«Είμαστε βέβαιοι ότι θα λάβουμε τη μέγιστη συνεργασία από το αδελφό μας έθνος, την Τανζανία, για να μας βοηθήσει να φέρουμε αυτούς τους φυγάδες ενώπιον της δικαιοσύνης».

Η ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας G4S, η οποία διαχειριζόταν τη φυλακή από την οποία δραπέτευσε ο Μπέστερ, είπε ότι είχε απολύσει τρία μέλη του προσωπικού μετά το περιστατικό.

hlektragr

Recent Posts

Ισθμός Κορίνθου: Ξεκίνησαν και πάλι οι διελεύσεις των πλοίων

  Επανέναρξη των διελεύσεων των πλοίων απ’ τον Ισθμό της Κορίνθου. Όπως, γνωστοποιήθηκε και όπως είχε…

23 ώρες ago

Πάσχα: Ζημιές και τραυματισμοί από τις κροτίδες και τα βεγγαλικά της Ανάστασης

Στάχτες, καταστροφές και εκτεταμένες ζημιές άφησαν πίσω τους για άλλη μια χρονιά τα επικίνδυνα -σε…

24 ώρες ago

Σαν σήμερα 7 Μαΐου

1824: Η περίφημη 9η Συμφωνία του Μπετόβεν κάνει πρεμιέρα στη Βιέννη. 1946: Ιδρύεται από τους…

1 ημέρα ago

Πειραιάς: Μηχανική βλάβη σε πλοίο με εκατοντάδες επιβάτες – Απαγορεύτηκε ο απόπλους από Πειραιά για Ηράκλειο

Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες στο λιμάνι του Πειραιά, μετά την απόφαση των αρχών για απαγόρευση απόπλου του επιβατηγού…

1 ημέρα ago

Εορτολόγιο Τρίτη του Πάσχα 7 Μαΐου 2024

Ποιοι Άγιοι Γιορτάζουν Σήμερα: Οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς οι Νεοφανείς…

1 ημέρα ago

Κατάνυξη στην περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στο Λουτράκι (video)

Η περιφορά του Επιτάφιου της Παναγίας της Γιάτρισσας στο Λουτράκι τη Μεγάλη Παρασκευή, έγινε με…

1 ημέρα ago