ΝΕΑ

Χρήστος Τζανερίκος: Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου

Παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του Α1 Τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου Χρήστος Τζανερίκος, μετά τις επικρίσεις που προκλήθηκαν για τη δημόσια δήλωση του με την οποία ασκούσε σκληρή κριτική σε διάταξη της κυβέρνησης για το κόμμα Κασιδιάρη.

 

Ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου που επρόκειτο να προεδρεύσει του Α1 Τμήματος που θα κρίνει τη νομιμότητα συμμετοχής στις εκλογές, όλων των κομμάτων, και του κόμματος Έλληνες που έχει ιδρύσει ο Ηλίας Κασιδιάρης, προέβη σε παραίτηση μετά τις αντιδράσεις καθώς δημόσια πήρε θέση για την νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, ενώ ο ίδιος θα συμμετέχει και επρόκειτο να κρίνει επ΄ αυτής.

Αναλυτικότερα, ο Χρήστος Τζανερίκος χαρακτήρισε με δήλωση του την ρύθμιση της κυβέρνησης που ανέθετε στην Ολομέλεια των δικαστών του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου (και όχι στην 5μελή σύνθεση όπως γίνεται μέχρι σήμερα) την κρίση για το κόμμα Κασιδιάρη – όπως και τα άλλα κόμματα- ως πρωτοφανή παρέμβαση στο έργο του ανωτάτου δικαστηρίου, ενώ ανέφερε ότι η εν λόγω ρύθμιση ήταν δηλωτική δυσπιστίας και έλλειψης εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του.

Η απάντηση στη δήλωση του ήρθε από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη που, σε δήλωσή του, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η Βουλή νομοθετεί και όχι οι δικαστές, ενώ σκληρή υπήρξε η τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου που κάλεσε τον ανώτατο δικαστικό σε αποχή από το καθήκοντα του και μάλιστα σε χρόνο άμεσο.

Οι εξελίξεις αυτές, λοιπόν φέρουν στην προεδρία του Α1 Τμήματος την αρχαιότερη αρεοπαγίτη, την κυρία Ευδοξία Κιουπτσίδου η οποία και θα προεδρεύσει της σύνθεσης των δικαστών που θα κρίνουν για τη νομιμότητα της συμμετοχής των κομμάτων στις προσεχείς εκλογές και πρωτίστως για την εκλογική τύχη του κόμματος Κασιδιάρη, στις 5 Μάϊου.

Αξίζει όμως να αναφέρουν πως η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου η οποία παρέλαβε την παραίτηση του αντιπροέδρου Χρήστου Τζανερίκου θα την κρατήσει καθώς υπάρχει από τον νόμο προθεσμία ενός μηνός αν ο παραιτηθείς ανώτατος δικαστικός θελήσει να ανακαλέσει.

Υπενθυμίζεται , στο τέλος του ερχόμενου Ιουνίου ο Χρήστος Τζανερίκος θα έβγαινε στην σύνταξη

hlektragr

Recent Posts

Δωρεάν μαστογραφία και τεστ ΠΑΠ στο δήμο Βέλου – Βόχας Κορινθίας

Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος πρόκειται να ξεκινήσει στο Βέλο της Κορινθίας. Το ίδιο θα συμβεί και…

14 λεπτά ago

ΑΑΔΕ: Έρχονται οι σαρωτές πινακίδων οχημάτων σε διόδια, λιμάνια και αυτοκινητοδρόμους

Την τεχνολογία επιστρατεύει για άλλη μία φορά η ΑΑΔΕ έτσι ώστε να αντιμετωπίσει την παράνομη…

53 λεπτά ago

16 συλλήψεις στην Πελοπόννησο σε ένα 24ωρο

Σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας, οι κατά τόπους αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε συλλήψεις…

1 ώρα ago

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν τις επόμενες μέρες για τη διέλευση ειδικών οχημάτων μεταφοράς ανεμογεννήτριας…

2 ώρες ago

Η Δημοτική Φιλαρμονική Ξυλοκάστρου Στην 198η Επέτειο Της Μάχης Του Ντολμά Στο Αιτωλικό

Παρά τον βροχερό καιρό, με λαμπρότητα συμμετείχε η Δημοτική Φιλαρμονική Ξυλοκάστρου του Δήμου Ξυλοκάστρου –…

2 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων : Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη ημέρα του 2ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη ημέρα του 2ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου «Κόρινθος,…

2 ώρες ago