ΝΕΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Αυτές είναι οι 34 κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν – Δήλωσε «not guilty» και κατήγγειλε επέμβαση στις προεδρικές εκλογές του 2024

Ντόναλντ Τραμπ: Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ άκουσε τον δικαστή να του απαγγέλλει 34 κατηγορίες για την υπόθεση του 2016.

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε κατά τη 1  η ώρα το μεσημέρι (ώρα Ουάσινγκτον), στο δικαστήριο, και την ώρα που πέρασε την πόρτα τέθηκε αυτόματα υπό κράτηση.

Ήταν μία πρωτόγνωρη διαδικασία καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ ένας πρώην πρόεδρος υφίσταται ποινική δίωξη και για τις ίδιες τις Αρχές ήταν επίσης κάτι το οποίο δεν είχαν ξαναζήσει.

Μετά από συμφωνία που έγινε οι Αρχές δεν του πέρασαν χειροπέδες ωστόσο του πήραν δακτυλικά αποτυπώματα, ενώ ένα άλλο κομμάτι της διαδικασίας που δεν τηρήθηκε ήταν ότι δεν του έβγαλαν φωτογραφία σήμανσης, όπως γίνεται συνήθως.

Επιπλέον, διαδικασία που επίσης δεν τηρήθηκε ήταν ότι μέχρι να  εμφανιστεί στο δικαστήριο έπρεπε να έχει κρατηθεί πρώτα σε ένα κελί. Αντίθετα στάθηκε στην αίθουσα ή στον διάδρομο του δικαστηρίου πάντα με την παρουσία της μυστικής αστυνομίας που τον συνοδεύει για την δική του ασφάλεια, καθώς ήταν πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Στη συνέχεια εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστή και του παρουσιάστηκε επισήμως η δικογραφία με 34 αποδοθείσες κατηγορίες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έμεινε πολλή ώρα στην αίθουσα και σύμφωνα με πληροφορίες, ενδεχομένως να του έγινε επίπληξη, προκειμένου με τις δηλώσεις του να μην αναφλέξει το κοινωνικό αίσθημα και να προκαλέσει εντάσεις αλλά και να μην βάλει σε κίνδυνο φυσικά πρόσωπα.  Σημειώνεται πως ο γιος του Ντόναλντ Τραμπ έβγαλε σε ανάρτησή του στα «μανταλάκια» την κόρη του δικαστή.

Ο Τραμπ θα δικαστεί για ζητήματα που αφορούν στην οικονομική έρευνα που έγινε με το ποσό που είχε καταβάλει στην πορνοστάρ, Στόρμι Ντάνιελς, το οποίο παρουσίασε και δικαιολόγησε ως «δικηγορική αμοιβή» και όχι ως κατάθεση στο συγκεκριμένο πρόσωπο.

Οι εισαγγελικές αρχές έχουν συνδέσει το γεγονός με την εκλογική νομοθεσία και κατηγορούν τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ για συνωμοσία, με σκοπό να εξαπατηθεί το εκλογικό σώμα κι μία κατηγορία ιδιαίτερα βάριά που επιφέρει και βαριές ποινές.

Η Ντάνιελς αναμένεται να εμφανιστεί στο δικαστήριο και να καταθέσει ως μάρτυρας.

Κινντοποιήσεις σημειώθηκαν στο Μανχάταν έξω από το δικαστήριο με 35.000 αστυνομικούς επί ποδός, ενώ οπαδοί του Τραμπ έκαναν πορεία υπέρ του, ενώ υπήρξαν και αντι-διαδηλώσεις από άτομα που είναι εναντίον του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Όταν βγήκε ο Τραμπ από το δικαστήριο πήγε απευθείας στο αεροδόμιο για να επιστρέψει στη Φλόριντα, και με το που έφτασε στη Φλόριντα έκανε προεκλογική ομιλία.

Ντόναλντ Τραμπ: Υπερασπίστηκα το Έθνος μου ενάντια σε όσους θέλουν να το καταστρέψουν

«Δεν φανταζόμουν ποτέ πως είναι δυνατό κάτι τέτοιο στην Αμερική» είπε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ μερικές ώρες αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες από δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Ο Τραμπ κατήγγειλε «επέμβαση» της δικαιοσύνης στις προεδρικές εκλογές του 2024, στις οποίες ονειρεύεται να «ανακαταλάβει» τον Λευκό Οίκο.

«Το μόνο έγκλημα που διέπραξα ποτέ ήταν πως υπερασπίστηκα το έθνος μας εναντίον αυτών που επιδιώκουν να το καταστρέψουν», πέταξε ο μεγιστάνας των ακινήτων σε ομιλία του με ακροατήριο υποστηρικτές του στην κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο, στο Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα, καταφερόμενος εναντίον του εισαγγελέα του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ, που του άσκησε τη δίωξη.

hlektragr

Recent Posts

Τουρισμός: Οι αρχαιολογικοί χώροι κερδίζουν την «κούρσα» των εισπράξεων έναντι των Μουσείων – Πρωτιά για την Αρχαία Κόρινθο

Κερδίζουν την «κούρσα» των εισπράξεων οι αρχαιολογικοί χώροι της χώρας έναντι των μουσείων σύμφωνα με…

4 ώρες ago

Έκτακτο Γεγονός: Πυροβόλησαν τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Φίτσο (video)

Άγνωστος πυροβόλησε τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, μετά από τη συνεδρίαση της κυβέρνησης. Όπως…

7 ώρες ago

Επιμελητήριο Κορινθίας: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα στη Βιομηχανία

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου από τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και με τη συμμετοχή εκπροσώπων…

9 ώρες ago

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ημέρα του 2ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου

Με εντυπωσιακή συμμετοχή κοινού ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ημέρα του 2ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου…

9 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων: Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα Τετάρτη 15 Μαϊου

Συνεδριάζει την Τετάρτη 15 Μαϊου 2024 στις 19:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων με 31 θέματα…

9 ώρες ago

Πυροσβεστική: 16 αγροτοδασικές πυρκαγιές μέσα σε 24 ώρες

Από Ω/18:00/13-05-2024 έως Ω/18:00/14-05-2024 εκδηλώθηκαν 16 αγροτοδασικές πυρκαγιές οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους…

9 ώρες ago