ΝΕΑ

Μπάιντεν: «Στα 29 μου με φώναζαν Τζο Μπαϊντενόπουλος» – Ύμνοι για την Ελλάδα και τον «σκληροπυρηνικό Έλληνα» Μενέντεζ

 

Με την αφορμή του εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου στον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

 

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν παράγοντες της ομογένειας, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης, μέλη του Κογκρέσου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, διπλωμάτες, επιχειρηματίες, ενώ παρεβρέθηκε με τη σύζυγό του Ρίτα Γουίλσον και ο διάσημος ηθοποιός, Τομ Χανκς.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους της συζύγου του Τζιλ που δεν παρέστη στην εκδήλωση αφού βρισκόταν στο Τενεσί «με τις οικογένειες εκείνων που σκοτώθηκαν στην αδιανόητη επίθεση», σε σχολείο.

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στον Πόλ Σαρμπάνη λέγοντας ότι του οφείλει ότι γνωρίζει σήμερα για την Ελλάδα, μια χώρα στην οποία όπως είπε «ο κόσμος οφείλει πολλά συμπεριλαμβανομένης της Δημοκρατίας».

 

Ο Μπάιντεν καλωσόρισε με θερμά λόγια τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Γιώργο Τσούνη, την πρέσβειρα της Ελλάδας στις ΗΠΑ Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, τον πατέρα Άλεξ, με τον οποίο όπως είπε τον ενώνει «βαθιά φιλία» και τους Άντι και Μάικ Μανάτος, ανθρώπους που, όπως αποκάλυψε, τον βοήθησαν καθοριστικά στην πρώτη εκστρατεία του για την Γερουσία όταν ηταν μόλις 29 χρονών, τότε που τον αποκαλούσαν «Τζο Μπαϊντενόπουλο».

Μπάιντεν: «Νομίζω ότι ο Μενέντεζ είναι Έλληνας»

Ο Τζο Μπάιντεν στράφηκε και στον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, για τον οποίο – σύμφωνα με την ανταπόκριση της ΕΡΤ – είπε: «Νομίζω ότι είναι Έλληνας, θέλω να γνωρίζετε δύο πράγματα γι΄αυτόν είναι πιο έξυπνος από εμένα και πολύ σκληρός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

30/03/2023
|
17:42

Ινδία: Κατέρρευσε το πάτωμα ναού – Νεκροί τουλάχιστον 13 πιστοί

Στη συνέχεια είπε ότι ανησυχεί πολύ διότι η αγαπημένη του αδελφή Βάλερι «κάθεται δίπλα στον Τομ Χανκς» που παραβρέθηκε στη δεξίωση με την σύζυγό του Ρίτα Γουίλσον, η οποία έκλεψε την παράσταση τραγουδώντας Σταμάτη Κόκκοτα και το τραγούδι «Μία παρένθεση και μόνο» με τους παριστάμενους να την συνοδεύουν χτυπώντας  παλαμάκια.

 

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν αστειεύτηκε με την Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιό, λέγοντας: «Το ταλέντο σου είναι εκπληκτικό, αλλά το μόνο πράγμα που με ανησυχεί είναι το γούστο σου στους άντρες»!

 

Στη συνέχεια, ο Μπάιντεν κάλεσε τον Τομ Χανκς να τους συνοδεύσει στη σκηνή, με τον γνωστό ηθοποιό να παίρνει τη σκυτάλη και να λέει «Ναι, δεν είμαι Έλληνας, αλλά είχα την καλή ιδέα να παντρευτώ μια Ελληνίδα». Τόσο η Ρίτα Γουΐλσον όσο και ο Τομ Χανκς απέκτησαν τιμητικά την ελληνική υπηκοότητα το 2020.

hlektragr

Recent Posts

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πέρασε από τη διώρυγα της Κορίνθου το ιστιοφόρο Belem με τη Φλόγα

Το ταξίδι του για τη Μασσαλία συνεχίζει το γαλλικό ιστιοφόρο Belem, το οποίο μεταφέρει την…

44 λεπτά ago

Αυστηρά πρόστιμα για ακαθάριστα οικόπεδα – Σε κατάσταση συναγερμού η κυβέρνηση ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Σήμα κινδύνου με αφορμή το μητρώο δήλωσης καθαρισμού ακαλύπτων χώρων εξέπεμψε η ΠΟΜΙΔΑ, καθώς εκκρεμεί και η έναρξη…

1 ώρα ago

Ενημέρωση για τις αγροτοδασικές πυρκαγιές του τελευταίου 24ωρου

Από Ω/18:00/27-04-2024 έως Ω/18:00/28-04-2024 εκδηλώθηκαν 29 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Από αυτές, οι 26 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο…

2 ώρες ago

Ρέντης: Στη φυλακή 12 κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία απολογιών της δεύτερης ομάδας κατηγορουμένων που συνελήφθησαν σε επιχείρηση της Αστυνομίας για…

2 ώρες ago

ΟΠΕΚΑ: Την Μεγάλη Τρίτη πληρώνονται 18 επιδόματα

Την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου θα πληρωθούν 19 επιδόματα του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής…

3 ώρες ago

Φόρος εισοδήματος: Άμεσες πληρωμές για τις επιστροφές φόρων

Συνολικά αλλάζει το «τοπίο» γύρω από τον φόρο εισοδήματος, με την εφαρμογή του νέου Κώδικα Φορολογικής…

3 ώρες ago