ΝΕΑ

ΕΠΟ-Σύσκεψη για τη διαιτησία: Τέσσερις ώρες οι μεγαλοπαράγοντες τσακώνονταν και συμφώνησαν στο ότι διαφωνούν

Ακαρπη όπως αναμένονταν απέβη η σημερινή σύσκεψη στην ΕΠΟ με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των κορυφαίων ομάδων του πρωταθλήματος ώστε να βρεθεί λύση για τη διαιτησία.

 

Για περίπου 4 ώρες οι παράγοντες απλά διαφωνούσαν και στο τέλος αποχώρησαν χωρίς να έχει υπάρξει η παραμικρή συμφωνία για τη συνέχιση του πρωταθλήματος. Χωρίς δηλώσεις αποχώρησαν οι κ.κ. Αλαφούζος και Μελισσανίδης. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αρκέστηκε να πει: “Περιμένετε από μένα να σας πω τι είναι η ΕΠΟ; Δεν ξέρετε τι είναι η ΕΠΟ; Η ΕΠΟ είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει”.

Ο Κώστας Καραπαπάς φεύγοντας είπε: “Εχω κάνει δώρο μια φούστα στον Μπαλτάκο, να τη φορέσει φεύγοντας να δούμε αν του κάνει”.

Ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ Γιώργος Κοσμάς είπε: “Προσπαθούν να το καταστρέψουν επειδή δεν μπορούν να το κάνουν δικό τους. Ο κ. Μελισσανίδης κι η ΑΕΚ εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στους θεσμούς του ποδοσφαίρου. Εγινε σαφές ότι οποιοσδήποτε ορισμός γίνεται μόνο μέσω της ΚΕΔ και της ΕΠΟ. Μακριά από ορισμούς από ανθρώπους που έχει αποβάλει το ποδόσφαιρο, όπως ο κύριος Κλάτενμπεργκ. Η ΑΕΚ θέλει καθαρό ποδόσφαιρο. Είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα όλων των εποχών, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το διεκδικούν τέσσερις ομάδες. Όλοι πρέπει να προστατεύσουμε το ποδόσφαιρο από την τοξικότητα και τους οπαδούς. Η ΑΕΚ εμπιστεύεται, επαναλαμβάνω, τους θεσμούς, τους προστατεύει και θα κάνει ό,τι μπορεί για να τελειώσει ομαλά το πρωτάθλημα”.

Ο Μάκης Γκαγκάτσης κατά την αποχώρηση του από τα γραφεία της ΕΠΟ στις δηλώσεις που έκανε μπροστά στους εκπροσώπους του Τύπου αφού μίλησε για τη συνάντηση και το γεγονός πως όλοι συμφώνησαν πως διαφωνούν στάθηκε στην καταγγελία/αποκάλυψη που έκανε ο Στιβ Μπένετ στη διάρκεια της συνάντησης πως ξένος διαιτητής αυτοπροτάθηκε να διαιτητεύσει το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, κάτι το οποίο δεν γίνεται πουθενά και τόνισε πως ο δικέφαλος θα κυνηγήσει μέχρι τέλους την τιμωρία του εν λόγω ρέφερι.

Χαρακτηριστικά δήλωσε: “Μετά από μια τετραώρη συνάντηση συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε ο κ. Σαββίδης εξέφρασε πως παρά τα σφοδρά παράπονα που έχουμε πως εκφράζουμε τη στήριξη μας στον κ. Μπένετ και στην ΚΕΔ για να τελειώσει το πρωτάθλημα. Εξέφρασε την άποψη πως ο μόνος θεσμικός φορέας που μπορεί να φέρει ξέρουν διαιτητές είναι η ΚΕΔ.

Είχαμε μια σοκαριστική καταγγελία/αποκάλυψη από τον κ. Μπένετ που μας έδειξε μήνυμα από διαιτητή ξένο ο οποίος αυτοπροτάθηκε να έρθει στο παιχνίδι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ την επόμενη Τετάρτη. Ο κ. Μπένετ είπε πως έχει βρει διαιτητές αλλά ο συγκεκριμένος ζήτησε να αλλάξουν οι διαιτητές και ρώτησε τι εθνικότητας είναι οι διαιτητές που έχει βρει ο κ. Μπένετ.

Ο κ. Σαββίδης εξέφρασε την επιθυμία του αυτή η καταγγελία να φτάσει ως το τέλος πως ένας διαιτητής αυτοπροτείνεται να διατητεύσει ένα παιχνίδι. Αυτά δεν γίνονται ούτε στο Τσιμπουτί. Να φτάσει ως το τέλος, να παραπεμφεί παραδειγματικά και από την UEFA”.

“Δεν μας είπε, δεν ξέρει. Μας έδειξε το μήνυμα στην οθόνη πως μόνος του κάλεσε τον κ. Μπένετ και ζήτησε να διατητεύσει. Έχετε ακούσει ποτέ ξανά να αυτοπροτείνεται διαιτητής”.

“Στο σημείο που συμφωνήσαμε για τους ορισμούς να οριστούν όσο το δυνατόν καλύτεροι διαιτητές και ή το δυνατόν elite στα ματς του big-4. Η επιθυμία του ΠΑΟΚ από 25-26 elite να διαιτητεύσουν τα επόμενα ντέρμπι. Μια επιστολή που θα μπορούσε να υπογράψει ο Μπαλτάκος, ο Μπένετ και οι τέσσερις ιδιοκτήτες και να σταλεί στον κ. Τσέφεριν για να έρθουν καλύτεροι διαιτητές. Δεν επετεύχθη αυτή η συμφωνία”.

“Εμείς είμαστε σύλλογος και εκπροσωπούμασταν οι έξι σύλλογοι των playoffs. Δεν μπορούμε εμείς να διαλέγουμε διαιτητές. “Και ο κ. Κλάτενμπεργκ πέρυσι έκανε τον προγραμματισμό για όλο το μήνα. Αυτό είναι θέμα του κ. Μπένετ δεν είναι δικό μου”.

Για την ατάκα του Αχιλλέα Μπέου πως οι τέσσερις μεγάλοι μαλώνουν για το πρωτάθλημα: “Και οι τέσσερις θέλουμε το πρωτάθλημα, φυσιολογικό δεν είναι; Το θέλουμε και εννοείται πως θα κάνουμε ότι καλύτερο αγωνιστικά. Δεν τσακωνόμασταν όπως το αναφέρατε”.

Ο Αχιλλέας  Μπέος από την πλευρά του είπε: «Δεν είναι ποδόσφαιρο, τόσος κόσμος, δημοσιογράφοι, αφήνετε την ώρα σας να έρθετε να πάρετε δηλώσεις για ποιο πράγμα; Αυτό το ποδόσφαιρο δεν γίνεται ούτε στο Τζιμπουτί, ούτε σε κανένα μέρος του κόσμου. Είναι μια φαρσοκωμωδία.

Δεν ξέρω το λόγο που μαζευτήκαμε εδώ αλλά εδώ μαζεύτηκαν για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, δεν τους ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο. Τουλάχιστον αυτός που θα το πάρει να το αξίζει. Να ευχηθώ να μην έχουμε αίματα. Εγώ διαφωνώ με τέτοιου είδους πρακτικές, το τι έγινε μέσα θα σας το πουν οι άλλοι, όχι εγώ. Φώναξα, αντέδρασα για αυτές τις πρακτικές. Ως εκ τούτου δεν πάει πουθενά το ποδόσφαιρο αν δεν γίνουν τομές εδώ και τώρα και παρθούν αποφάσεις. Το θέατρο των σκιών είναι εκεί μέσα”.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος είπε: “Φτάσαμε  κοντά σε συμφωνία είναι γεγονός, η συμφωνία χάλασε πράγματι. Δεν σημαίνει ότι επειδή δεν επήλθε συμφωνία ότι η ΕΠΟ δεν θα τήρησει τον θεσμικό της ρόλο ώστε στις επόμενες 9 αγωνιστικές να έχουμε τους διαιτητές που θα πρέπει να έχουμε, δηλαδή διαιτητές ελίτ ή α’ κατηγορίας, ώστε να τελειώσει το πρωτάθλημα πιο ομαλά και να κατακτήσει τον τίτλο ο καλύτερος.
Γιατί δεν έρχονταν διαιτητές καλοί αυτό το διάστημα: “Ο Μπένετ τα έχει εξηγήσει ολα και οι προλαλήσαντες σας έχουν πει. Αυτό που σας λέω είναι ότι η ΚΕΔ έχει κάνει ό,τι περισσότερο μπορεί για να έρθουν ελίτ διαιτητές ή πρώτης κατηγορίας και αυτό θα συνεχίζει να κάνει”.
Για την κατηγορία ότι διαιτητής αυτοπροτάθηκε: “Επειδή αυτό αφορά ομάδες και εμπλέκει δύο ομάδες, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, δεν θα πάρω θέση. Ο Μπένετ μας είπε ότι υπάρχει ήδη ανάκριση από την UEFA”
Για το αν υπήρξε ένταση: “Υπήρξε ένταση. Επειδή ξέρετε ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι το περισσότερο ανταγωνιστικό. Άρα η ένταση είναι αναμενόμενη και φυσιολογική. Ασφαλώς θα τελειώσει το πρωτάθλημα”.
Γιατί δεν θέλει να ασχοληθεί με τη διαιτησία, αφού το έχει κάνει στο παρελθόν: “Αυτό ήταν απαίτηση του κ. Μαρινάκη για τον Διαμαντόπουλου. Δεν έχω μιλήσει σε Ενώσεις. Αύριο έχω ραντεβού στη Γενεύη με την ΟΥΕΦΑ για άλλο λόγο και είναι σίγουρο ότι θα θέσω θέμα, ώστε να δοθεί βοήθεια ώστε να έρθουν ελίτ διαιτητές ή πρώτης κατηγορίας».
hlektragr

Recent Posts

Σαν σήμερα 18 Μαΐου

1828: Ο Τούρκος διοικητής των Χανίων, Μουσταφά Πασάς, με 8.000 πεζούς και 300 ιππείς, προσβάλλει…

15 λεπτά ago

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα Σάββατο 18 Μαΐου 2024 είναι των Αγίων Ιουλίας Φαεινής και Γαλατείας. Αυτό σημαίνει ότι γιορτάζουν οι…

20 λεπτά ago

Εορτασμός 203ης επετείου προσκυνήματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Παναγιά στο Χρυσοβίτσι 

Ο Δήμος Τρίπολης, η Τοπική Κοινότητα Χρυσοβιτσίου και ο Σύλλογος Χρυσοβιτσιωτών, έχουν την τιμή να…

2 ώρες ago

Χρήστος Λαμπρόπουλος: «Η αειφορία δεν είναι μόνο επιλογή, αλλά απαραίτητη για την επιβίωση και την ευημερία»

Η εκδήλωση με τίτλο «Σταχυολόγηση της αειφορίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη,…

3 ώρες ago

Ίσθμια : Περιβαλλοντική δράση ”Λούνα παρκ Ανακύκλωσης”

Στις 22 Μαΐου 2024 στο πλαίσιο του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» θα πραγματοποιηθεί η περιβαλλοντική δράση…

19 ώρες ago

ΔΥΠΑ – Κοινωνικός Τουρισμός 2024: Πώς θα χορηγηθούν 300.000 voucher

Το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων – Ανέργων περιόδου 2024-2025 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), αναμένεται…

20 ώρες ago