ΝΕΑ

Ηλιούπολη: «Είχαν φύγει παιδιά από τη σχολή» λέει πρώην μαθήτρια του 44χρονου προπονητή

Ηλιούπολη: Πρώην αθλήτρια του Τάε Κβον Ντο μίλησε για τον προπονητή που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών. «Ήταν ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων και δεν είχε μπει ποτέ στα αποδυτήρια των αθλητριών», ανέφερε αρχικά η κοπέλα.

 

Για αν γνωρίζει τα κορίτσια που έχουν καταγγείλει μέχρι τώρα τον προπονητή ανέφερε πως «πάει το μυαλό μου στις τρεις πρώτες», χωρίς όμως να μπορεί να μιλήσει με σιγουριά.

«Με όλα τα άτομα της σχολής είχε την ίδια συμπεριφορά. Γνώριζα ότι κάποιοι γονείς είχαν πιο στενή επαφή με τον προπονητή λόγω αγώνων» είπε ενώ δεν γνώριζε ότι ο προπονητής πήγαινε και διακοπές με τις οικογένειες. Η πρώην αθλήτρια υποστήριξε ωστόσο ότι είχε παρατηρηθεί μείωση των ατόμων στη σχολή, ιδιαίτερα στις μεγαλύτερες ηλικίες το οποίο το απέδωσαν τότε, κυρίως στο γεγονός ότι αρκετοί εγκατέλειψαν για να σπουδάσουν.

Οσον αφορά στο αν πιστεύει όλα όσα βγήκαν στο φως της δημοσιότητας, ήταν ξεκάθαρη πως δεν αμφισβητεί όλα όσα καταγγέλλουν οι αθλήτριες, δηλώνοντας πως θα ήθελε να γυρίσει τον χρόνο πίσω για να βοηθήσει τα κορίτσια ή να αποτρέψει αυτά που συνέβησαν.

Το προφίλ αλλά και τις κινήσεις του 44χρονου προπονητή Τάε Κβον Ντο που φέρεται να βίαζε ανήλικες αθλήτριές του περίεγραψε με λεπτομέρειες ο πρώην συναδελφός και προπονητής του, Γιάννης Χιωτάκης.

«Ήταν πολύ κοινωνικός και είχε ένα χάρισμα να κρύβεται φανερά, δηλαδή δεν κυκλοφορούσε και τις αθλήτριες και τις μαθήτριες κρυφά σε κάποιους απομονωμένους χώρους, κυκλοφορούσε φανερά στους δρόμους της Ηλιούπολης, στην κεντρική πλατεία. Δεν γνωρίζω εάν κυκλοφορούσαν ως ”ζευγάρι”», σημέιωσε ο κ. Χιωτάκης.

Και συνέχισε λέγοντας: «Είχα παρευρεθεί και στον χώρο του για προαγωγικές εξετάσεις ζωνών και μπαινοέβγαινα και στον χώρο και φεύγοντας από το μαγαζί σταματούσα στη σχολή και μιλούσα και με τους αθλητές και με τους γονείς, που τους γνωρίζω και προσωπικά». Όσο βρισκόταν στη σχολή Τάε Κβον Ντο ο κ. Χιωτάκης τόνισε ότι δεν είχε αντιληφθεί βίαιη συμπεριφορά από τον 44χρονο κατά αθλητών.

«Απαγορεύεται να αγγίξεις τον αθλητή, και το χτύπημα στην πλάτη απαγορεύεται. Είναι ανεπίτρεπτο, δεν έχουμε δικαίωμα να πλησιάσουμε ούτε στα αποδυτήρια των αθλητριών, όχι να έχουμε σχέσεις μαζί τους. Δεν είχε παρεξηγηθεί γιατί δεν είχε δώσει ποτέ το δικαίωμα όσο μπορούσα και ήμουν στον χώρο. Δεν αντιλήφθηκα ποτέ κάποιο βλέμμα ή κάποια χειρονομία», ανέφερε.

Ηλιούπολη: Πήρε προθεσμία ο προπονητής του Τάε κβο Ντο που βίαζε τις μαθήτριές του – Απολογείται τη Δευτέρα

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων βρέθηκε ο 44χρονος προπονητής Τάε Κβο Ντο από την Ηλιούπολη, προκειμένου να απολογηθεί εναντίον της ανακρίτριας, καθώς 5 ανήλικες κοπέλες έκαναν καταγγελία εναντίον του ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον τον ίδιο κατά συρροή και κατ’ εξακολουθηση.

Η άφιξη του προπονητή Τάε Κβο Ντο στα δικαστήρια έγινε λίγο πριν τις 13:00. Στον 44χρονο δόθηκε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί, την προσεχή Δευτέρα, για το βαρύτατο κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει, λόγω των πράξεων που κατήγγειλαν ανήλικες αθλήτριες ότι έζησαν στα χέρια του στο γυμναστήριό του στην Ηλιούπολη.

Ο 44χρονος είχε «χτίσει» στα social media το προφίλ του καλού πατέρα και προπονητή, με φωτογραφίες από ταξίδια, καλοκαιρινά camps, πιτζάμα-πάρτι και άλλες ασχολίες που είχε ο ίδιος μαζί με τους αθλητές του.

Η δράση του, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ξεκινά το 2009, όταν τα πρώτα θύματα τον καταγγέλλουν ότι είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους τόσο των ιδίων των κοριτσιών, όσο και των οικογενειών τους.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι με τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του αλλά και των προσωπικών του στοιχείων ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλα θύματά του, τα οποία θα τον καταγγείλουν.

Ηλιούπολη: Ψάχνουν κι άλλα θύματα του προπονητή-βιαστή

Βάσιμες υποψίες και ενδείξεις ότι η αρρωστημένη δράση του 44χρονου προπονητή Τάε κβον Ντο, συνεχιζόταν μέχρι και σήμερα, έχουν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων.

Τόσο οι περιγραφές των ενήλικων πλέον κοριτσιών που κατήγγειλαν στις Αρχές ότι έπεσαν θύματά βιασμού από τον 44χρονο πριν το 2020, όσο και τα υπόλοιπα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί κατά την προανάκριση, φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες, να ενισχύουν το ενδεχόμενο να υπάρχουν ανήλικα θύματα που βρίσκονται ακόμα στη σχολή πολεμικών τεχνών της Ηλιούπολης.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν σε στενό «κλοιό» τον 44χρονο από τα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, όταν οι 3 πρώην αθλήτριες του, αποφάσισαν να σπάσουν τη σιωπή τους, υποβάλλοντας μήνυση σε βάρος του. Στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι τη σύλληψη οι Αρχές διαπίστωσαν ομοιότητες και κοινά μοτίβα, στις συμπεριφορές και τις κινήσεις του προπονητή, σε σχέση με τα όσα είχαν περιγράψει τα θύματά του.

Ήδη μετά την αρχική μήνυση τον τριών κοριτσιών, δύο ακόμα προσέγγισαν τις Αρχές καταθέτοντας ως μάρτυρες τη δράση του 44χρονου. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν ότι περισσότερες πρώην και νυν αθλήτριες του συλλόγου θα προχωρήσουν σε καταγγελίες μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ταυτότητάς του και των φωτογραφιών του. Οπως φαίνεται όμως από ανώνυμες μαρτυρίες και αναφορές από το περιβάλλον του κατηγορουμένου, των θυμάτων και της γειτονιάς, δεν αποκλείεται ο αριθμός των κοριτσιών που βίωσαν τον εφιάλτη, να είναι αρκετά μεγαλύτερος.

Ο 44χρονος σε βάρος του οποίου έχουν ασκηθεί βαρύτητες κατηγορίες για βιασμό ανηλίκων κατά συρροή και κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, αναμένεται να βρεθεί σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας. Δεν αποκλείεται μετά την απολογία του, η δικαστική λειτουργός να καλέσει τα ενήλικα σήμερα θύματά του για διευκρινίσεις.

Μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις και με την οργή να ξεχειλίζει στη γειτονιά του 44χρονου, άγνωστοι έγραψαν το βράδυ της Τετάρτης συνθήματα με μαύρο σπρέι έξω από τη Σχολή Πολεμικών Τεχνών της οδού Μαρίνου Αντύπα στην Ηλιούπολη, αποδοκιμάζοντας τη αρρωστημένη δράση του προπονητή.

hlektragr

Recent Posts

Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση και φέτος οι μαθητές του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων

Βραβεύθηκαν το Σάββατο 18 Μαΐου στο Παραλιακό Πάρκο Λουτρακίου. Γιορτή ανακύκλωσης για τη βράβευση των…

2 ώρες ago

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης U15, που διεξήχθη στο Λουτράκι

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης U15, που διεξήχθη στο Λουτράκι από τις…

2 ώρες ago

Αναστάσιος Γκιολής: «Σημαντικές αποφάσεις για το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου»

Την απόφαση της πρόσφατης συνεδρίασης της Περιφερειακής Επιτροπής, σχετικά με την «Προμήθεια προθηκών-Λοιπού εκθεσιακού εξοπλισμού…

3 ώρες ago

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρομποτικής | Δημήτρης Πτωχός: «Ενθαρρύνουμε πρωτοβουλίες που προάγουν την εκπαίδευση, την τεχνολογία και την ανάπτυξη»

Με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων, το…

3 ώρες ago

Δωρεάν Δερματολογικός Έλεγχος έναντι του Καρκίνου του Δέρματος από τους Ιατρικούς Συλλόγους, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αφορμή τη καθιέρωση του Μάϊου ως μήνας…

3 ώρες ago

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, με θέμα «Νεανική Παραβατικότητα, η σύγχρονη πρόκληση της κοινωνίας»

Η διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας διοργάνωσε την 17.5.2024 στη Σπάρτη, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Νεανική Παραβατικότητα,…

3 ώρες ago