ΝΕΑ

Κορονοϊός: Δεν αλλάζει τίποτα στα μέτρα στα νοσοκομεία – Τι συζήτησε η Επιτροπή

Τα μέλη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας συζήτησαν αίτημα των διοικητικών υπαλλήλων να μη φοράνε μάσκα καθώς δεν έρχονται σε επαφή με ασθενείς, ωστόσο δεν ελήφθη καμία απόφαση.

 

Θυμίζουμε ότι από τις 27 Μαρτίου και οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα δεν θα υποχρεούνται να προσκομίσουν αρνητικό rapid test. Πιο αναλυτικά στο ΦΕΚ με ημερομηνία 18 Μαρτίου, σημειώνεται στο άρθρο 63 πως: «Η ισχύς του άρθρου 205 του ν. 4820/2021 (Α’ 130), περί της υποχρέωσης επίδειξης πιστοποιητικού ή βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης από τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, παρατείνεται, από τη λήξη της, έως την 30ή.6.2023, μόνο για τους εργαζόμενους σε υγειονομικές δομές δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων».

Η λήξη της είχε ανακοινωθεί μόλις λίγες μέρες, σε άλλο ΦΕΚ, στο οποίο αναφερόταν ότι παραμένει υποχρεωτικό μέχρι τις 27 Μαρτίου 2023. Αυτή είναι και η επίσημη ημερομηνία που τελειώνει και το τελευταίο μέτρο της πανδημίας που παρέμενε στην καθημερινότητα.

Διευκρινίζεται ωστόσο, πως σε περίπτωση νόσησης, παραμένει υποχρεωτική η ηλεκτρονική καταγραφή του θετικού τεστ.

«Η ισχύς του άρθρου τριακοστού πρώτου του ν. 4737/2020 (Α’ 204), περί των όρων χρήσης δοκιμασιών ταχέων μοριακών ελέγχων (rapid test) και της υποχρέωσης ηλεκτρονικής καταγραφής στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών COVID-19, παρατείνεται, από τη λήξη της, έως την 30ή.6.2023».

Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Υγείας δείχνουν μείωση του αριθμού εισαγωγών σε ποσοστό ακόμη και 20%, ενώ στη ΜΕΘ, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, η πλειονότητα των νοσηλευομένων πάσχουν από κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Επομένως, η εντελώς διαφορετική εικόνα που παρουσιάζουν τα νοσοκομεία έπειτα από τρία χρόνια πανδημίας, επιτρέπει κάποια στιγμή τη χαλάρωση κάποιων μέτρων, αλλά αυτό θα γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο.

hlektragr

Recent Posts

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας το TSATOUMAS STREET LONG JUMP στην Καλαμάτα

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016 διοργανώνει στις 21 Μαΐου το…

20 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων: Ξεκινούν δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού

Ο 𝝙ή𝝻𝝾ς 𝝟𝝾𝞀𝝸𝝼𝝷ί𝞈𝝼 πέτυχε την ένταξη και χρηματοδότησή του 𝞂𝝴 𝝿𝝾𝞂𝝾𝞂𝞃ό 𝟭𝟬𝟬% με το ποσό…

20 ώρες ago

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας η εκδήλωση ιστορικής αναδρομής με τίτλο: 1974-2024 πενήντα χρόνια από την εισβολή «Το Νεύμα του Αγαπήνορα»

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ιστορικής αναδρομής μουσικοφιλολογικού αναλογίου με τίτλο:…

21 ώρες ago

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν -39- άτομα, προσήχθησαν -79- και έγινε έλεγχος σε -1.132- Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε -803-…

21 ώρες ago

Συνεχίζει τη λειτουργία του το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην πόλη της Καλαμάτας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Πελοπόννησος 2021-2027” η πράξη Κέντρου…

22 ώρες ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -19- άτομα Κατασχέθηκαν, μεταξύ…

22 ώρες ago