ΝΕΑ

Ξάνθη: Νέα επεισόδια στο σπίτι του 36χρονου δράστη – Πυροβολισμοί και φωτιές σε φόντο βεντέτας

Ξάνθη: Η αστυνομία στο Δροσερό Ξάνθης είναι σε επιφυλακή μετά το χθεσινό στυγερό έγκλημα με θύμα έναν 46χρονο καθώς είναι εμφανές πως θα ξεσπάσει βεντέτα. Δεν είναι τυχαίο πως το πρωί κάηκε σπίτι συγγενή του δράστη ενώ αργότερα υπήρξαν πυροβολισμοί. Συγκεκριμένα, ο νέος κύκλος της έντασης ξέσπασε μετά την κηδεία του 46χρονου θύματος και η κατάσταση παραμένει έκρυθμη.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ από την περιοχή στην Ξάνθη, οι κάτοικοι του Δροσερού είναι αναστατωμένοι καθώς είναι σε εξέλιξη πετροπόλεμος θέλοντας να δείξουν οι άνθρωποι που κρύβονται πίσω από αυτήν την πράξη θυμού την οργή τους για τη δολοφονία του 46χρονου.

Να σημειωθεί πως αστυνομικές δυνάμεις  έχουν καλύψει την είσοδο και την έξοδο του οικισμού προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Την ίδια ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει σπεύσει για την κατάσβεση της οικίας του 36χρονου δράστη. Υπενθυμίζεται πως και χθες μετά το φονικό σημειώθηκαν πυρκαγιές στα σπίτια των εμπλεκόμενων στην δολοφονία.

Ξάνθη: Κάηκε σπίτι συγγενή του δολοφόνου στα πλαίσια εκδίκησης

Από νωρίς σήμερα η αστυνομία στην Ξάνθη βρίσκεται σε επιφυλακή, μετά το έγκλημα σε καταυλισμό Ρομά. Ο εμπρησμός σε σπίτι που ανήκει σε στενό συγγενή του καθ’ ομολογία δράστη, δείχνει πως η βεντέτα ανάμεσα στις δύο οικογένειες έχει ξεκινήσει. Μετά τη δολοφονία, ο 36χρονος που ομολόγησε ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον άτυχο πατέρα δεν δείχνει μετανιωμένος. Λίγες ώρες μετά, συγγενείς του θύματος έκαναν λόγο για εκδίκηση, με τους φόβους για ακόμα χειρότερες καταστάσεις, να είναι διάχυτοι στο Δροσερό.

Να σημειωθεί πως σπίτι που ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο του 36χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία του 45χρονου στην Ξάνθη είναι η μονοκατοικία στο Δροσερό που αποτέλεσε στόχο εμπρηστικής επίθεσης τη νύχτα της Δευτέρας 20 Μαρτίου και κάηκε ολοσχερώς.

Ξάνθη: Τι είπε ο δράστης για την εν ψυχρώ δολοφονία του 45χρονου

Ο δράστης εξηγώντας τους λόγους της εκτέλεσης του 45χρονου αναφέρθηκε σε θέματα που σχετίζονται με τον «κώδικα τιμής» του, υπογραμμίζοντας πως δεν ανέχεται να προσβάλουν την οικογένεια και τα παιδιά του. Χαρακτήριζε μάλιστα τον 46χρονο «ρουφιάνο».

«Αν προκαλέσετε ζημιά σε μένα, αν προκαλέσετε ζημιά στην οικογένειά μου και 40 χρόνια μέσα να κάτσω θα σας σκοτώσω όλους», είπε μεταξύ άλλων ο δράστης που στο παρελθόν είχε συλληφθεί στο πλαίσιο επιχείρησης της αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το Mega, ο δράστης φέρεται να είχε προσωπικές διαφορές με το 46χρονο θύμα, καθώς ο τελευταίος αθέτησε τη συμφωνία που είχαν κάνει να παντρέψουν τα παιδιά τους.

γκεκριμένα, είχε συμφωνηθεί να παντρευτεί η 15χρονη εγγονή του θύματος με τον γιο του δράστη, ενώ θα υπήρχε και χρηματική συναλλαγή. O δράστης φέρεται να είχε κλείσει «συμφωνία» και είχε καταβάλλει 6.000 ευρώ για την ανήλικη εγγονή του θύματος ως νύφη στον ανήλικο γιό του και μάλιστα μετά από σχετικό «παζάρι» για την τιμή.

Λίγες εβδομάδες μετά τον αρραβώνα των δυο ανηλίκων, ο 46χρονος άλλαξε γνώμη και πήρε πίσω στο σπίτι τη νύφη, αρνούμενος όμως να επιστρέψει τα 6.000 ευρώ. Ο 36χρονος δράστης, φέρεται ότι διεκδικούσε το τελευταίο διάστημα το ποσό που είχε δώσει και χθες συνοδεία των γιων και του γαμπρού του εισέβαλε στο σπίτι του θύματος και τον σκότωσε.

Αυτή την εκδοχή μετέφερε και ο καθ’ ομολογίαν δράστης, κάνοντας λόγο και για άλλου είδους προσπάθειες πρόκλησης βλάβης προς τον ίδιο από την πλευρά του θύματος.

hlektragr

Recent Posts

Ρέντης: Στη φυλακή 12 κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία απολογιών της δεύτερης ομάδας κατηγορουμένων που συνελήφθησαν σε επιχείρηση της Αστυνομίας για…

10 λεπτά ago

ΟΠΕΚΑ: Την Μεγάλη Τρίτη πληρώνονται 18 επιδόματα

Την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου θα πληρωθούν 19 επιδόματα του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής…

52 λεπτά ago

Φόρος εισοδήματος: Άμεσες πληρωμές για τις επιστροφές φόρων

Συνολικά αλλάζει το «τοπίο» γύρω από τον φόρο εισοδήματος, με την εφαρμογή του νέου Κώδικα Φορολογικής…

1 ώρα ago

Mediterranean Yacht Show στο Ναύπλιο | Δημήτρης Πτωχός: «Προτεραιότητά μας η ενίσχυση του τουρισμού»

Το πανέμορφο Ναύπλιο φιλοξενεί για 9η φορά τη μεγαλύτερη έκθεση επαγγελματικών επανδρωμένων σκαφών αναψυχής στον κόσμο,…

2 ώρες ago

Σαν σήμερα 29 Απριλίου

1429: Κατά τον εκατονταετή πόλεμο, η 17χρονη Ιωάννα της Λορένης ή Ζαν ντ’ Αρκ, απελευθερώνει…

2 ώρες ago

Το Εορτολόγιο της Μεγάλης Δευτέρας 29 Απριλίου 2024. Ποιοι Άγιοι Γιορτάζουν Σήμερα:

Ποιοι Άγιοι Γιορτάζουν Σήμερα: Ο Άγιος Ιωσήφ ο Πάγκαλος. Οι Άγιοι Ιάσονας και Σωσίπατρος οι…

2 ώρες ago