ΝΕΑ

Τσαβούσογλου σε Δένδια: «Έχουμε μία καλύτερη ατμόσφαιρα στις σχέσεις μας»

Η αλλαγή προς το καλύτερο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις επιβεβαιώθηκε και από μετα όσα είπες ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απευθυνόμενος στον Νίκο Δένδια, μετά τη συνάντησή του στις Βρυξέλλες.

 

«Σε ευχαριστώ πολύ αγαπητέ Νίκο. Ανέφερες σε περίληψη πολύ καλά τα όσα συζητήσαμε, αλλά πρώτα από όλα που σε είδα πάλι. Και επέτρεψέ μου να ευχαριστήσω την ελληνική κυβέρνηση και την Ελλάδα για την επέκταση της υποστήριξη και την αλληλεγγύη σας προς εμάς μετά τους σεισμούς. Ήταν πολύ ευγενικό εκ μέρους σου να μας επισκεφτείς εσύ προσωπικά στην Αντιόχεια. Ήμαστε και πάλι πολύ ευγνώμονες», δήλωσε αρχικά ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Στη συνέχεια, είπε: «Μετέφερε σε παρακαλώ προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό τα συλλυπητήριά μας για το φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα. Δεν διστάσαμε ο πρόεδρος Ερντογάν κι εμείς να δώσουμε την άδεια να επιστρέψει ο πατέρας του γιου που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα κι αυτό είναι ένα σημάδι εμπιστοσύνης και είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε μία πολύ καλύτερη ατμόσφαιρα στις σχέσεις μας. Κι αυτή η θετική ατμόσφαιρα αντικατοπτρίστηκε στη συνεργασία μας σε διεθνείς πλατφόρμες και όπως ανέφερε ο Νίκος σχετικά με αυτή την αμοιβαία υποστήριξη, συμφωνήσαμε να υποστηρίξουμε τις υποψηφιότητές μας».

«Κι ελπίζω να συνεχίσουμε τέτοιες συνεργασίες και σε άλλες πλατφόρμες επίσης κι αυτό να αντικατοπτριστεί και στις διμερείς σχέσεις επίσης. Συμφωνήσαμε να συναντηθούμε ξανά σύντομα και θα είμαι πολύ χαρούμενος να σε φιλοξενήσω στην Τουρκία, νομίζω είναι η σειρά σου, ή όπου αλλού μας δοθεί η δυνατότητα», κατέληξε στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με Δένδια στις Βρυξέλλες, ο Τσαβούσογλου.

Δένδιας και Τσαβούσογλου συμφώνησαν να στηριχτεί η Αθήνα για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσαν μετά τη σημερινή συνάντησή τους στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Διάσκεψης Διεθνών Δωρητών για τις σεισμόπληκτες Συρία και Τουρκία, ότι η Άγκυρα θα ψηφίσει την Ελλάδα για την υποψηφιότητά της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ως μη μόνιμο μέλος και η Αθήνα από την πλευρά της θα στηρίξει την τουρκική υποψηφιότητα για τη θέση του γενικού γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO).

Στη συνομιλία τους, οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας στάθηκαν στο γεγονός πως η ατμόσφαιρα μεταξύ των δυο χωρών έχει αλλάξει μετά τα πρόσφατα τηλεφωνήματα συμπαράστασης για τις τραγωδίες που έζησαν.

Έτσι, ο Δένδιας ευχαρίστησε εκ νέου τον Τσαβούσογλου για το τηλεφώνημα μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών από την πλευρά του, εξέφρασε την ευνγωμοσύνη του στον Έλληνα ομόλογό του, τόσο για το τηλεφώνημα, όσο και για την επίσκεψή του σε σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας.

hlektragr

Recent Posts

Έξοδος Πάσχα: Αδειάζει η Αθήνα – Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών – Κορίνθου

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 06:00 τη Μεγάλη Τετάρτη μέχρι τις…

6 ώρες ago

Δημοπρασία εκμίσθωσης του Κτιρίου Υποδοχής του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ  ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΖΗΡΕΙΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΗΡΕΙΑ…

7 ώρες ago

Ξυλόκαστρο : Πρόγραμμα – Πρόσκληση Περιφοράς Επιταφίου Ιερού Ναού Αγίου Βλασίου & Εορτασμού Αναστάσεως 2024

03 Μαΐου Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ώρα 10:00        ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ – ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ Οι οδηγοί θα σχηματίσουν διάδρομο στο…

7 ώρες ago

Σε εργοτάξια στο Λουτράκι και στο Ρίο ο Ταχιάος: Προτεραιότητα το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας

Αυτοψίες στα εργοτάξια των ενεργών συμβάσεων που αφορούν στο σιδηροδρομικό δίκτυο, στο Λουτράκι και το…

7 ώρες ago

Συνελήφθησαν τρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία

Συνελήφθησαν τρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία…

7 ώρες ago