ΝΕΑ

Θεσσαλονίκη: «Ο απόστρατος είχε προσπαθήσει να πνίξει τη μητέρα των διδύμων»

Θεσσαλονίκη: Φρουρούμενος στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται ο 62χρονος με το ιστορικό βίαιης συμπεριφοράς που κλειδώθηκε με τα 2,5 ετών δίδυμα παιδιά του σε αυτοκίνητο, ανοίγοντας φιάλες υγραερίου με τις οποίες φαίνεται να επιχείρησε να προκαλέσει κακό τόσο στα ανήλικα όσο και στον εαυτό του. Σε βάρος του 62χρονου σχηματίζεται δικογραφία, ενώ η προανάκριση διεξάγεται από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

 

Ο 62χρονος που κλειδώθηκε με τα παιδιά του στο αυτοκίνητο  στο Μελισοχώρι και άνοιξε τη φιάλη υγραερίου, είχε επιτεθεί και στην μητέρα των δίδυμων, πριν πάρουν διαζύγιο, αναφέρει η θεία της 47χρονης συγκλονίζοντας με τα λεγόμενά της το πανελλήνιο.

Θεσσαλονίκη:  Ο 62χρονος είχε ιστορικό βίαιης συμπεριφοράς

Όπως λέει η κυρία Νίκη, στην ιστοσελίδα grtimes.gr η ανιψιά της δεν είχε έναν ευτυχισμένο έγγαμο βίο με τον 62χρονο απόστρατο της αεροπορίας και «πήραν διαζύγιο γιατί πήγε να την πνίξει», σημειώνοντας ότι υπήρχαν καβγάδες μεταξύ τους. Η ίδια, περιγράφει την μητέρα των παιδιών που ζει στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης, ως μια γυναίκα σκληρά εργαζόμενη που φοβόταν τον πρώην σύζυγό της καθώς είχε βίαιη συμπεριφορά.

«Μία βραδιά πήγε να την πνίξει και κάλεσε την αστυνομία. Πήραν διαζύγιο. Αυτός μετά τις έδινε 600 ευρώ για τα παιδιά αλλά η κοπέλα δούλευε, έτρεχε, καθάριζε σπίτια, φρόντιζε παππούδες και γιαγιάδες. Δεν μπορούσε να ζήσει με τα παιδιά με 600 ευρώ», αναφέρει η θεία της 47χρονης.

Θεσσαλονίκη: Ο 62χρονος δεν μπορούσε να χωνέψει τον χωρισμό του

Η ίδια εξηγεί, ότι μετά τον χωρισμό τους, ο 62χρονος ήθελε να επανασυνδεθεί με την 47χρονη, όμως εκείνη δεν το επιθυμούσε. «Αυτός μετάνιωσε και την παρακαλούσε αλλά αυτή φοβόταν τόσο πολύ που είπε “ξανά δεν σε βάζω στο σπίτι”».

Μιλώντας για το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε χθες το βράδυ έξω από το σπίτι που ζει η μητέρα με τα παιδιά, όταν ο 62χρονος, όπως φαίνεται, επιχείρησε να κάνει κακό στα δίδυμα και στον εαυτό του ανοίγοντας μία φιάλη υγραερίου, η κυρία Νίκη αναφέρει ότι «ήθελε να ανατιναχτεί με τα παιδιά» και αναρωτιέται «τι έφταιγαν αυτά τα πλασματάκια».

«Τα έπαιρνε για Σαββατοκύριακο μία φορά την εβδομάδα. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς έγινε εχθές. Η ανιψιά μου ήταν στο σπίτι, ήρθε αυτός με το αυτοκίνητο και τα παιδάκια και, όπως λένε, ήθελε να ανατιναχτεί μαζί με τα παιδιά», τόνισε η κυρία Νίκη.

Θεσσαλονίκη: Η πρώην σύζυγος περίμενε πως ο 62χρονος θα επέστρεφε τα παιδιά στο σπίτι

Η τραγική μητέρα περίμενε τον πρώην σύζυγό της να επιστρέψει τα παιδιά στο σπίτι, όταν κατάλαβε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει και ανησύχησε. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 47χρονη είχε ραντεβού με τον απόστρατο της αεροπορίας για να παραλάβει τα παιδιά που είχε πάρει για το Σαββατοκύριακο, όταν εκείνος στις 20:30 στάθμευσε το σκούρο ΙΧ έξω ακριβώς από την μονοκατοικία με τον αριθμό «76» και «κατέβασε» τις ασφάλειες. Η μητέρα, αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και περπάτησε προς το μέρος τους. Τότε διαπίστωσε πως ο πρώην σύζυγός της, μαζί με τα 2,5 ετών παιδιά τους (αγοράκι και κοριτσάκι) είχαν παραμείνει μέσα στο αυτοκίνητο που μύριζε υγραέριο.

Η ίδια ήταν αυτή που κάλεσε στο «100» και ανέφερε ότι ο 62χρονος δεν έβγαινε από το αυτοκίνητο και ότι εντός του ήταν και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, αλλά και την ανησυχητική μυρωδιά υγραερίου που αντιλήφθηκε. Χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος, από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης δόθηκε εντολή στο πλήρωμα του Α.Τ. Σοχού να κινηθεί προς το σημείο.

Θεσσαλονίκη: Έσπασαν τα τζάμια του αυτοκινήτου για να τους βγάλουν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση

Μόλις οι δύο αστυνομικοί έφτασαν επί τόπου στο αυτοκίνητο και είδαν ότι ο πατέρας δεν ανταποκρίνεται στις εντολές τους, έδρασαν άμεσα και έσπασαν τα τζάμια του οχήματος, καταφέρνοντας να βγάλουν πρώτα τα παιδάκια και μετά τον πατέρα τους, όλους σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Παράλληλα, ασθενοφόρα με διασώστες του ΕΚΑΒ είχαν ξεκινήσει για το σημείο, όπως και όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ από το Κέντρο Επιχειρήσεων δόθηκε εντολή να προσεγγίσουν και άλλα πληρώματα της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα ο 62χρονος πατέρας των παιδιών στη Θεσσαλονίκη είχε τοποθετήσει την φιάλη υγραερίου που φέρεται να άνοιξε, στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, κάτω από τα παιδικά καρεκλάκια που κάθονταν τα δίδυμα.

Τόσο τα παιδιά όσο και ο 62χρονος μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ ο πατέρας εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος. Ευτυχώς, όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

hlektragr

Recent Posts

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Συνελήφθησαν -42- άτομα, προσήχθησαν…

10 ώρες ago

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων :ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ & ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά των Συλλόγων στην προαγωγή…

11 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων: Δράση «για την Προώθηση της Ισότητας των Φύλων» σήμερα, Κυριακή 26 Μαΐου

Ο Δήμος Κορινθίων σας καλεί την Κυριακή 26 Μαΐου & ώρα 20:00μ.μ. στην Πλατεία Παναγή…

12 ώρες ago

Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Κορινθίων (ΔΕ Σαρωνικού,Σολυγείας)

Δημοσιοποίηση των εναλλακτικών σεναρίων χωρικής οργάνωσης Μελέτης «Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Κορινθίων (ΔΕ Σαρωνικού,Σολυγείας) Ο…

12 ώρες ago

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων: Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024

Ένα πλούσιο Πρόγραμμα Πολιτιστικών εκδηλώσεων σε κάθε γωνιά του Δήμου μας, παρουσιάστηκε από την Αντιδήμαρχο…

13 ώρες ago

Γαλάζιες σημαίες: Πρωτιά για την Κορινθία – 15 γαλάζιες σημαίες σε παραλίες του νομού

  Το διεθνές βραβείο ποιότητας της Γαλάζιας Σημαίας για τη φετινή χρονιά κέρδισαν 625 Ελληνικές…

14 ώρες ago