ΝΕΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος για πλέι οφ: «Να αναλάβουν όλοι την ευθύνη τους για την ασφάλεια στα γήπεδα – Η πολιτεία κάνει το καθήκον της» – Ευρεία σύσκεψη για τα μέτρα ασφάλειας

Συναγερμός έχει σημάνει σε ΕΛΑΣ και ομάδες το τελευταίο διάστημα από την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά γήπεδα µετά την τραγωδία που έγινε στα Τέμπη.

 

Τα πανό που έχουν αναρτηθεί κατά καιρούς έχουν κάνεις τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. όσο και οι διοικούντες των ομάδων να είναι σε διαρκή επικοινωνία θορυβημένοι από τα γεγονότα. Για το ίδιο θέμα και τους φόβους που υπάρχουν είχε γράψει την Τετάρτη 15 Μαρτίου και ο «Ελεύθερος Τύπος».  Όπως ανέφερε το δημοσίευμα ήταν θέμα ωρών στο να γίνει σύσκεψη μεταξύ ομάδων και ΕΛ.ΑΣ. για να αξιολογήσουν την κατάσταση και να ληφθούν μέτρα.

Όπερ και εγένετο καθώς σήμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η σύσκεψή στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την  εφαρμογή όλων των θεσμοθετημένων μέτρων ασφαλείας για την τήρηση της τάξης και την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας μέσα και έξω από τα γήπεδα στα Playoffs.

Ο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος έθεσε όλους τους εκπροσώπους των ΠΑΕ προ των ευθυνών τους, τονίζοντας ότι είναι κοινή πρόκληση και ευθύνη  η ομαλή διεξαγωγή των αγώνων του πιο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος των τελευταίων ετών και κυρίως, είναι απαίτηση της κοινωνίας η ασφάλεια  εντός κι εκτός των αγωνιστικών χώρων, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

–        Η ασφαλής μεταφορά των ομάδων στα γήπεδα

–        Πολλαπλασιασμός των προελέγχων για να μην περνούν στους χώρους των γηπέδων επικίνδυνα αντικείμενα

–        Οι έλεγχοι στους χώρους του γηπέδου πριν από κάθε αγώνα και

–        Οι μετακινήσεις των οπαδών.

O  υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε χαρακτηριστικά: «Οφείλουμε όλοι μαζί, σε συνεργασία με τον κόσμο του ποδοσφαίρου, να κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε την τάξη και την ηρεμία στους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος», και συμπλήρωσε: «Η Πολιτεία, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Ελληνική Αστυνομία, πράττουμε το καθήκον μας και ασφαλώς το ίδιο οφείλουν να κάνουν και οι ΠΑΕ, οι Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες, συνδράμοντας στους ελέγχους και στα μέτρα ασφαλείας στα γήπεδα που έχουμε αποφασίσει, για να μην υπάρξουν φαινόμενα βίας.

Το οφείλουμε στον κόσμο που θέλει να χαρεί τους αγώνες, το οφείλουμε στην ελληνική κοινωνία, που ζητάει ηρεμία και ασφάλεια και για αυτό όλοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε: «Με πρωτοβουλία της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πραγματοποιήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη σύσκεψη ενόψει των Playoffs. Όλοι θέλουμε καλό ποδόσφαιρο ποιοτικό, δίχως βία»

Στη σύσκεψη υπό τον κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, συμμετείχαν επίσης οι υφυπουργοί Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρης Οικονόμου και Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξη κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης, Ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας κ. Αχιλλέας Τσιχτής (ΔΕΑΒ),ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας και ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος

Εκ μέρους των ΠΑΕ συμμετείχαν:

AEK: Κοσμάς Γεώργιος

ΑΡΗΣ: Καρυπίδης Θεόδωρος

ΒΟΛΟΣ: Γρηγορίου Χάρης

ΟΣΦΠ: Καράπαππας Κωνσταντίνος

ΠΑΟΚ: Γκαγκάτσης Χρυσόστομος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γιάννης Παναγιωτίδης, Σπύρος Βλάχος, Δημήτρης Μουστακαλής

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

1 ημέρα ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

2 ημέρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

2 ημέρες ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

2 ημέρες ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

2 ημέρες ago