ΝΕΑ

Άλκης Καμπανός: Συγκίνηση στην τελετή μετονομασίας της οδού που δολοφονήθηκε ο 19χρονος

Άλκης Καμπανός: Συγκινημένη και σιωπηλή, η Μελίνα Κακουλίδου κοιτούσε χθες το πρωί τα σκαλοπάτια της οικοδομής όπου ο 19χρονος γιος της, Αλκης Καμπανός, δολοφονήθηκε άγρια από επίθεση δώδεκα χούλιγκαν του ΠΑΟΚ.

Ηταν η δεύτερη φορά που γονείς του αδικοχαμένου φοιτητή επισκέπτονταν το σημείο του εγκλήματος. Η παρουσία τους χθες εκεί ήταν επιβεβλημένη, καθώς πραγματοποιήθηκε η τελετή μετονομασίας της οδού όπου δολοφονήθηκε ο 19χρονος από «Ανθιμου Γαζή» σε «Αλκη Καμπανού». 

«Η θυσία του Αλκη ας αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα για τον αθλητισμό μας, με λιγότερη βία και σχεδόν καθόλου θύματα. Καταλαβαίνετε τη συγκίνησή μου, είναι πολύ δύσκολο. Παρ’ όλα αυτά η αγάπη όλου του κόσμου μου δίνει κουράγιο για να το ξεπεράσω όσο μπορώ. Σας ευχαριστώ όλους», είπε ο πατέρας του, Αριστείδης Καμπανός.

Παρέστησαν ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κώστας Γιουτίκας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης και ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης Λευτέρης Αρβανίτης. Επόμενο βήμα θα είναι η τοποθέτηση ενός μνημείου στο σημείο της δολοφονίας του φοιτητή.

Λίγη ώρα μετά την τελετή μετονομασίας της οδού, ο κ. Αρβανίτης μετέβη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου κατέθεσε ως μάρτυρας καθώς είχε προσκομίσει στην Αστυνομία βίντεο που εστάλη στο κινητό του τηλέφωνο από άγνωστο αποστολέα και κατέγραφε μέρος του φονικού επεισοδίου. «Δύο μέρες μετά τη δολοφονία ήρθε στο viber ένα βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης. Πήρα αμέσως την Αστυνομία και μου είπαν να πάω από το Αστυνομικό Μέγαρο. Πράγματι πήγα και μου είπαν ότι το θέλουν. Δεν γνωρίζω ποιος μου το έστειλε, ο αριθμός τηλεφώνου ήταν άγνωστος, προσπάθησα να επικοινωνήσω, δεν απαντούσε, και μετά από λίγο καιρό δεν υπήρχε πια αυτός ο αριθμός», κατέθεσε.

Ερωτηθείς για τον 19χρονο και την παρέα του, ο κ. Αρβανίτης είπε ότι κανένας απ’ αυτούς δεν ήταν εγγεγραμμένος ή οργανωμένος σε σύνδεσμο του Άρη. «Δύο από αυτά τα παιδιά δεν πήγαιναν καν στο γήπεδο. Απ’ όσο γνωρίζω ασχολούνταν περισσότερο με την μουσική», είπε και ανέφερε ότι ο Άλκης είχε γράψει ένα τραγούδι για τον Άρη, που ακούγεται στο γήπεδο της ομάδας.

hlektragr

Recent Posts

Μαθητές του «Μουσικού Σχολείου Κορίνθου» επισκέφθηκαν τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Διονύσιο στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως

Αντιπροσωπεία μαθητών του «Μουσικού Σχολείου Κορίνθου» συνοδευόμενοι από τους Εκπαιδευτικούς τους κ. Κωνσταντίνα Ξύδη, κ.…

3 ώρες ago

Ναύπλιο: Εγκαίνια του 9ου Mediterranean Yacht Show

Παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 27 Απριλίου τα εγκαίνια…

4 ώρες ago

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πέρασε από τη διώρυγα της Κορίνθου το ιστιοφόρο Belem με τη Φλόγα

Το ταξίδι του για τη Μασσαλία συνεχίζει το γαλλικό ιστιοφόρο Belem, το οποίο μεταφέρει την…

5 ώρες ago

Συνεδριάζει την Μεγάλη Τρίτη η Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου

Την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου 2024 και ώρα 10:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων, στο κτήριο του…

12 ώρες ago

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Πραγματοποιήθηκε η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του προγράμματος Τουρισμός για όλους 2024 και αναμένεται να…

12 ώρες ago

Εκτεταμένες καμπάνιες του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου για το «Πάσχα 2024»

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου, σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ.…

14 ώρες ago