ΝΕΑ

ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΛΛΙΑ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΡΑΖ ΚΛΟΠΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ, ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Σε τέσσερις Ερωτήσεις που είχε καταθέσει, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ήδη από το 2010, ο Κωνσταντίνος Κόλλιας, Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας, αναφέρθηκε ουκ ολίγες φορές στo ζήτημα της ανεπαρκούς λειτουργίας του Προαστιακού Σιδηροδρόμου του τμήματος ΣΚΑ-ΚΙΑΤΟ, καθώς και στο φαινόμενο των εκτεταμένων κλοπών και λεηλασιών που σημειώνονται μέχρι και σήμερα εις βάρος του σιδηροδρομικού δικτύου, των εγκαταστάσεων του Προαστιακού αλλά και ευρύτερα στις λοιπές δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κόλλιας, στις Ερωτήσεις που είχε απευθύνει στο παρελθόν προς τα συναρμόδια Υπουργεία, έκανε επανειλημμένως λόγο για ελλιπείς υποδομές, κλοπές και λεηλασίες στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, στη ΔΕΗ και σε αγροτικές εγκαταστάσεις, φθορές εξοπλισμού αλλά και για ανεπαρκή μέτρα φύλαξης και συντήρησης του δικτύου και των σταθμών.

Στο ίδιο πλαίσιο, ζητούσε την ανάληψη νομοθετικών πρωτοβουλιών και εξειδικευμένων δράσεων, τη διενέργεια προληπτικών και κατασταλτικών ελέγχων για τη διαπίστωση κάθε παραβατικής συμπεριφοράς καθώς και την εκπόνηση στοχευμένων σχεδίων, λαμβάνοντας υπόψη τα σημεία, το χρόνο, τη συχνότητα τέλεσης και τις λοιπές συνθήκες διάπραξης των αδικημάτων αυτών.

Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι μεγάλος τηλεοπτικός σταθμός, πανελλαδικής εμβέλειας, ανέδειξε χθες το θέμα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, θέτοντας στο επίκεντρο της έρευνάς του τις τέσσερις αυτές Ερωτήσεις του Βουλευτή Κορινθίας.

Με αφορμή το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, τα διαχρονικά προβλήματα που μαστίζουν το σιδηροδρομικό δίκτυο ήρθαν και πάλι στην επιφάνεια, με τον κ. Κόλλια να δηλώνει τα εξής:

«Στον απόηχο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, έρχονται και πάλι στο φως οι χρόνιες στρεβλώσεις και παθογένειες του σιδηροδρομικού συστήματος. Είναι αναγκαίο όσο ποτέ να ληφθούν οι απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες και την επανεκκίνηση των δρομολογίων των τρένων με όρους απόλυτης ασφάλειας.

Ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα στο οποίο έχω κατ’ επανάληψη αναφερθεί στο παρελθόν είναι η έξαρση της εγκληματικότητας στο σιδηροδρομικό δίκτυο και, συγκεκριμένα, στον τόπο μου, στον Προαστιακό της Κορίνθου, στη ΔΕΗ καθώς και σε αγροτικές εγκαταστάσεις, όπου εκδηλώνονται, όλα αυτά τα χρόνια, πολλαπλά περιστατικά παραβατικότητας.

Έχω καταθέσει στο παρελθόν τέσσερις Ερωτήσεις, στις οποίες ζητώ την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου και την υιοθέτηση μέτρων που θα αποτρέψουν όλα αυτά τα φαινόμενα. Ευελπιστώ η κατάσταση αυτή να αλλάξει προς το καλύτερο και οι σιδηρόδρομοί μας να καταστούν, από εδώ και στο εξής, ένα αξιοπρεπές, αξιόπιστο και ασφαλές μέσο μαζικής μεταφοράς, ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Ευχαριστώ θερμά τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ που έλαβε υπόψη για την έρευνα και το ρεπορτάζ του τις στοχευμένες Ερωτήσεις που έχω υποβάλει ως Βουλευτής για το θέμα, απέναντι τα συναρμόδια Υπουργεία».

hlektragr

Recent Posts

Έξοδος Πάσχα: Αδειάζει η Αθήνα – Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών – Κορίνθου

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 06:00 τη Μεγάλη Τετάρτη μέχρι τις…

5 ώρες ago

Δημοπρασία εκμίσθωσης του Κτιρίου Υποδοχής του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ  ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΖΗΡΕΙΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΗΡΕΙΑ…

5 ώρες ago

Ξυλόκαστρο : Πρόγραμμα – Πρόσκληση Περιφοράς Επιταφίου Ιερού Ναού Αγίου Βλασίου & Εορτασμού Αναστάσεως 2024

03 Μαΐου Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ώρα 10:00        ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ – ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ Οι οδηγοί θα σχηματίσουν διάδρομο στο…

5 ώρες ago

Σε εργοτάξια στο Λουτράκι και στο Ρίο ο Ταχιάος: Προτεραιότητα το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας

Αυτοψίες στα εργοτάξια των ενεργών συμβάσεων που αφορούν στο σιδηροδρομικό δίκτυο, στο Λουτράκι και το…

5 ώρες ago

Συνελήφθησαν τρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία

Συνελήφθησαν τρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία…

5 ώρες ago