ΝΕΑ

ικονόμου για Σπίρτζη: Θλιβερό μνημείο κυνισμού το «δεν φταίμε σε τίποτα εμείς»

Τα όσα είπε στον ΣΚΑΪ ο Χρήστος Σπίρτζης για την τραγωδία στα Τέμπη αλλά και τον ΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ σχολίασε με δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

 

Πιο συγκεκριμένα αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Σπίρτζη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μερίδιο ευθύνης για την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών υποστήριξε πως «είναι η κυνική γραμμή όλων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ευθύνες φέρουν οι προηγούμενοι και οι επόμενοι, όχι αυτοί».

Αναλυτικά η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«Η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ανέλαβε ξεκάθαρα την ευθύνη που της αναλογεί για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπων. Ο κ. Σπίρτζης, επί 4,5 χρόνια υπουργός Μεταφορών των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε σήμερα για να τοποθετηθεί, δέκα ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα. Η τοποθέτησή του, η οποία συνιστά θλιβερό μνημείο κυνισμού, σύγχυσης και ψεμάτων, συνοψίζεται στο εξής: «Δεν φταίμε σε τίποτα εμείς». Είναι η κυνική γραμμή όλων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ευθύνες φέρουν οι προηγούμενοι και οι επόμενοι, όχι αυτοί. Φαρισαϊκά ισχυρίζονται πως οι παθογένειες και οι νοοτροπίες που γέννησαν την τραγωδία των Τεμπών δεν τους αφορούν.

Ο κ. Σπίρτζης και η κυβέρνηση που υπηρέτησε δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τα απαραίτητα έργα υποδομής και εκσυγχρονισμού των σιδηροδρόμων, ώστε να αναβαθμιστεί η ασφάλεια. Η υλοποίηση της περιβόητης συμβασης για το διάστημα 2017-2019 είχε σταματήσει ολοκληρωτικά. Πρέπει να έχει περίσσευμα θράσους για να ισχυρίζεται πως ο σιδηρόδρομος λειτουργούσε «ρολόι» επί ΣΥΡΙΖΑ και τον διέλυσε η Κυβέρνηση της ΝΔ.

Την ώρα αυτή, η κομματική αντιπαράθεση είναι άχαρη και εντελώς αχρείαστη. Δεν είναι αυτό που απαιτεί η περίσταση και η κοινωνία. Ένα πράγμα όμως είναι η στάση ευθύνης και η αναζήτηση της αλήθειας και ένα άλλο τα ψέματα και ο φαρισαϊσμός. Για αυτό καλούμε τον κ. Σπίρτζη να παραστεί στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, σε κατ´ αντιπαράσταση συζήτηση με τον υπουργό Επικράτειας, αρμόδιο για θέματα Μεταφορών, κ. Γεραπετρίτη, προκειμένου να αποτυπωθεί με έγγραφα και στοιχεία η πραγματική κατάσταση. Καμιά συγκάλυψη. Οι πολίτες απαιτούν ανάδειξη και ανάληψη ευθυνών κι όχι ψέματα και υπεκφυγές».

Τέμπη – Ο Σπίρτζης εμφανίστηκε για να πει: «Εγώ δεν αισθάνομαι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φταίει»

Την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση μετά την τραγωδία στα Τέμπη και τους 57 νεκρούς έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.

Ο κ. Σπίρτζης ήταν καλεσμένος στον ΣΚΑΙ και μεταξύ άλλων μίλησε για την τραγωδία των Τεμπών. Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους αν ΄του αναλογεί κάποιο μερίδιο ευθύνης από την τραγωδία στα Τέμπη και για το γιατί ήταν «εξαφανισμένος» ο κ. Σπίρτζης απάντησε: «Όταν σπαράζουν οι μανάδες και οι πατεράδες, δεν είναι δυνατόν να βγαίνεις στα κανάλια με τον Άδωνι για να κάνεις καυγά», ήταν τα πρώτα λόγια που ανέφερε ο βουλευτής.

Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε πως «όταν έμαθα ότι ενδέχεται να γίνει κάτι στο τραμ, σταμάτησα τις εργασίες στο Τραμ». Ήταν κατηγορηματικός για τις κατηγορίες που του έχουν προσάψει από την κυβέρνηση: «Τι εννοείτε, ήμουν κρυμμένος; Ποτέ δεν έχω κρυφτεί. Δεν έχω λόγο να κρυφτώ».

Ακόμη, ο Χρήστος Σπίρτζης τόνισε: «Αν έχουμε μερίδιο ευθύνης, ποτέ δεν αρνηθήκαμε να το πάρουμε». Εξαπέλυσε επίθεση στον νέο υπουργό Μεταφορών, Γιώργο Γεραπετρίτη, λέγοντας ότι απέκρυψε να πει την αλήθεια. «Έκαναν 9,5 δισ. αναθέσεις και δεν έφτιαξαν το κέντρο που κάηκε το 2019», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το παλιό σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα υπήρχε, υπήρχε και το δευτεροβάθμιο στην Καρόλου», τόνισε ο Χρήστος Σπίρτζης, για να προσθέσει: «Επί ΣΥΡΙΖΑ ο ΟΣΕ είχε 1200 άτομα προσωπικό. Επί ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα ήταν 25 σταθμάρχες και τώρα είναι 10, ένας εκ των οποίων ο μοιραίος σταθμάρχης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Σπίρτζης.

«Αυτό το δυστύχημα δεν θα έπρεπε να γίνει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Σπίρτζης για την τραγωδία στα Τέμπη.

hlektragr

Recent Posts

Δήμος Ξυλοκάστρου : Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο 11 Μαΐου 2024.

Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι ο Δήμος μας φιλοξενεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο…

5 ώρες ago

Λουτράκι: Απόπειρα βιασμού 17χρονης από 30χρονο – Την άρπαξε από τα μαλλιά

Μάχη για να ξεφύγει από τα χέρια του επίδοξου βιαστή της έδωσε μία 17χρονη στο…

6 ώρες ago

Κόρινθος: Τον πιάσανε να κλέβει μπαταρίες

Συνελήφθη την Τρίτη 7 Μαΐου το μεσημέρι, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου,…

6 ώρες ago

Επιμελητήριο Κορινθίας – Πρόσκληση σε εκδήλωση

Το Επιμελητήριο Κορινθίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο: “Δεν είναι αγάπη ο πόνος και…

6 ώρες ago

Παρουσίαση χορών παραδοσιακών χορών της Λαμπρής διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου

Κυριακή 12 Μαΐου 2024 (Κυριακή του Θωμά) Ι.Ν Παναγίας Γιάτρισσας, Λουτράκι

6 ώρες ago

Συνδιοργανώτρια του Διεθνούς νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνδιοργανώτρια του Διεθνούς νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου με τίτλο «Το Αρχαίο Δράμα στην Εκπαίδευση…

6 ώρες ago