ΝΕΑ

Δολοφονία 39χρονου στη Νέα Ιωνία: Δεν ήταν παράπλευρη απώλεια – Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 7 εντάλματα σύλληψης

Νέα Ιωνία: Επτά εντάλματα σύλληψης εξέδωσαν οι Αρχές όσον αφορά στο περιστατικό με πυροβολισμούς που έλαβε χώρα σε κατάστημα εστίασης στη Νέα Ιωνία στις 22 Φεβρουάριου κατά τη διάρκεια του οποίου έχασε τη ζωή του ένας 39χρονος.

 

Τα έως τώρα στοιχεία ήθελαν το θύμα, στην Νέα Ιωνία που ήταν υδραυλικός στο επάγγελμα, να είναι παράπλευρη απώλεια στον καυγά που ξέσπασε εντός της καφετέριας ωστόσο, όπως φαίνεται τον σκότωσαν ηθελημένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ την ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται πως επτά άτομα, όλοι αλβανικής καταγωγής, είχαν μπει στην συγκεκριμένη καφετέρια και είχαν κινηθεί προς ένα τραπέζι με άλλα τρία άτομα. Μεταξύ τους ξέσπασε καυγάς και έπεσαν πυροβολισμοί ο ένας εκ των οποίων βρήκε τον 39χρονο, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Το θύμα καθόταν σε κοντινό τραπέζι και παρακολουθούσε τον αγώνα όταν ξέσπασε ο καυγάς και δέχθηκε τη σφαίρα στην προσπάθειά του να φύγει από το σημείο.

Διακομίστηκε βαρύτατα τραυματισμένος στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, άφησε την τελευταία του πνοή, δύο ώρες αργότερα.

Να σημειωθεί πως η αδελφή του θύματος, που ήταν υδραυλικός στο επάγγελμα, είχε αναφέρει πως ο 39χρονος δεν είχε απασχολήσει τις Αρχές και περιγράφεται και ως φιλήσυχος άνθρωπο  και πως «μάλλον τον μπέρδεψαν με κάποιον άλλο».

«Είχε πάει να δει τον αγώνα και εκεί στο διπλανό τραπέζι έγινε ένας μεγάλος καυγάς και στην προσπάθειά του να φύγει, τον χτύπησαν, μάλλον τον μπέρδεψαν με κάποιον άλλο που ήταν εκεί μέσα. Πρέπει να ήταν με την κοπέλα του δίπλα» είχε εξηγήσει η αδελφή του.

Τι αφορούν τα εντάλματα

Τα έξι από τα επτά εντάλματα αφορούν σε μέλη της εγκληματικής ομάδας «L», ενώ το έβδομο ένταλμα αφορά έναν ένοπλο που ήταν στην παρέα του 39χρονου και συμμετείχε στο εν λόγω αιματηρό επεισόδιο. Οι δράστες εικάζεται ότι το έχουν σκάσει για την Αλβανία και αναμένεται να κινηθεί διεθνές ένταλμα.

Το χρονικό της δολοφονίας του 39χρονου

Το θύμα καθόταν στο ίδιο τραπέζι με έναν άνδρα, γνωστό στις Αρχές για τη δράση του σε συμμορία, όταν μπήκαν στην καφετέρια άλλα έξι άτομα, τα οποία ανήκαν σε αντίπαλη συμμορία.

Ο άνδρας τους ακολούθησε στην αίθουσα vip του καταστήματος και μετά από καυγά, έβγαλαν όπλα και άρχισαν να πυροβολούν.

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου στην Νέα Ιωνία ένα άτομο πυροβόλησε τον 39χρονο – ο οποίος καθόταν σε άλλο σημείο της καφετέριας – δύο φορές και τον σκότωσε.

Οι δράστες το έσκασαν μετά το συμβάν ταχύτατα χρησιμοποιώντας ένα ασημί όχημα, εγκαταλείποντας ένα μαύρο πολυτελές τζιπ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι βολές κατά του θύματος ήταν στοχευμένες και σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση δέχθηκε μία σφαίρα στην κλείδα και μία στον μηρό. Ο αρχηγός της συμμορίας των «Λιονταριών», όπως αυτοαποκαλούνται οι έξι, φαίνεται ότι είχαν προσωπικές διαφορές με τον αδελφό του νεκρού και δεν αποκλείεται να τον πυροβόλησαν επί σκοπώ.

Το προφίλ της Ομάδας L

Η συμμορία που πυροβόλησε στην Νέα Ιωνία, ονομάζεται «Ομάδα L» και δραστηριοποιείται στο κέντρο της Αθήνας.

Εμπλέκονται σε υποθέσεις ναρκωτικών και προστασίας.

Η συμμορία περιλαμβάνει 10 άτομα και διατηρούσε μαγαζί επί της Λιοσίων, το οποίο και λειτουργούσαν και κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Η «Ομάδα L», και μεταξύ άλλων φέρεται να ελέγχει και «ροζ» στούντιο στο κέντρο της Αθήνας.

Στις 7 Ιανουαρίου αστυνομικοί του Τμήματος Εμπορίας Ανθρώπων της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος συνέλαβαν έναν 32χρονο Αλβανό, γιατί φυλάκισε και εξέδιδε για μήνες μια νεαρή.

Ενάμιση μήνα αργότερα, η συμμορία του εισέβαλε στην καφετέρια στην Νέα Ιωνία, στην οδό Κασταμονής. Μέλη της συμμορίας σύμφωνα με πληροφορίες δουλεύουν και ως σωματοφύλακες πολλών τράπερς σε όλη την Ελλάδα.

Η σύλληψη του αρχηγού της Ομάδας L

Αξιωματικοί της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, που ερευνούν εδώ και μήνες την υπόθεση με τη συγκεκριμένη ομάδα, ενημερώθηκαν από τους συναδέλφους τους στην Αντιμετώπιση Οργανωμένου Εγκλήματος για μια περίεργη καταγγελία μιας νεαρής κοπέλας.

Στις 4 Νοεμβρίου, μία 22χρονη, που φέρεται να εργαζόταν στο μαγαζί της συμμορίας κατάφερε να δραπετεύσει από ένα διαμέρισμα που την κρατούσε όμηρο και την εξέδιδε ο αρχηγός της συμμορίας.

Η κοπέλα κατάφερε να διαφύγει και το μεσημέρι της 7ης Ιανουαρίου, οι αστυνομικοί μετά από παρακολούθηση να συνέλαβαν.

​Ερευνώντας την υπόθεση, οι αστυνομικοί εντόπισαν στα social media, ότι τα μέλη της συμμορίας λειτουργούσαν και ως σωματοφύλακες σε γνωστούς τράπερς της χώρας.

hlektragr

Recent Posts

Καλαμάτα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός μέσα σε πηγάδι

Ένας αλλοδαπός άνδρας βρέθηκε νεκρός σήμερα το πρωί μέσα σε πηγάδι, στην περιοχή Φακίστρα Μεσσήνης,…

1 ώρα ago

Δολοφονία Μενίδι: Μητέρα δύο παιδιών το θύμα – Είχε καταγγείλει τρεις φορές τον δράστη στο παρελθόν

Αναζητούν τον δράστη οι αστυνομικές έχει δώσει η Ασφάλεια Αττικής για τον πρώην σύντροφο της…

1 ώρα ago

ΚΙ.Δ.Ε.ΣΙ.Π : “Η κατάσταση του ανενεργού σιδηροδρόμου Πελοποννήσου γίνεται πλέον απελπιστική”

ΚΙΝΗΜΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΙ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΚΙ.Δ.Ε.ΣΙ.Π). YΠΟΜΝΗΜΑ  ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ κ. Δ. ΠΤΩΧΌ  …

1 ώρα ago

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν -51- άτομα, προσήχθησαν -82- και έγινε έλεγχος σε   -1.142-   Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε…

1 ώρα ago

Υποβλήθηκε στο «ΕΣΠΑ 2021 2027» το έργο για τη Β’ Φάση της Αντιπλημμυρικής Προστασίας Λουτρακίου

Χθεσινά και σημερινά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για “Απένταξη της Β’ Φάσης του Έργου Αντιπλημμυρικής…

1 ώρα ago

Συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Ακαδημία Αθηνών για τη δημιουργία Παρατηρητηρίου Κλιματικής Αλλαγής

Προς υλοποίηση προχωρά το έργο της δημιουργίας του Παρατηρητηρίου Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, έπειτα και από…

1 ώρα ago