ΝΕΑ

ΝΕΑ προγράμματα, εκδηλώσεις, εκθέσεις και νέα από το Επιμελητήριο Κορινθίας

                                                                               08.03.2023 | Newsletter #11

Τα νέα του Επιμελητηρίου Κορινθίας

‍ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ»

Προκήρυξη Δέσμης Δράσεων «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ» του Αναπτυξιακού Νόμου

Σας ενημερώνουμε ότι προκηρύχθηκε η  Δέσμη Δράσεων «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ», που αποτελεί ένα από τα καθεστώτα ενίσχυσης του Αναπτυξιακού Νόμου με προϋπολογισμό 700.000.000 €. Η δράση ενθαρρύνει επενδυτικά σχέδια που στοχεύουν στην αξιοποίηση και ανάπτυξη συγχρόνων τεχνολογιών, στην αναβάθμιση των παραγόμενων προϊόντων ή/ και παρεχόμενων υπηρεσιών και εν γένει δραστηριοτήτων τους, πριμοδοτώντας ενέργειες, οι οποίες αξιοποιούν σύγχρονες τεχνολογίες, υποδομές και βέλτιστες πρακτικές σε θέματα ενεργειακής αναβάθμισης και κυκλικής οικονομίας.

Η Δέσμη χωρίζεται σε δύο Δράσεις:

αφορά επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν δύο (2) τουλάχιστον ΕΜΕ εξαρτημένης εργασίας κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται της υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.

  • Ποσοστό επιχορήγησης: έως 40% Το ποσοστό της επιχορήγησης δύναται να λάβει προσαύξηση 10%, εφόσον πραγματοποιηθούν και πιστοποιηθούν δαπάνες «Πράσινης Μετάβασης» GREEN σε ποσοστό τουλάχιστον 20% επί του συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου κατά το στάδιο της τελικής επαλήθευσης.
  • Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός του επενδυτικού σχεδίου μπορεί να είναι από 30.000€ έως και 200.000€

 

Η Δέσμη Δράσεων «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από Εθνική Συμμετοχή. Για λόγους μεγαλύτερης συμπληρωματικότητας η χρηματοδότηση γίνεται με χρήση της Κοινής Στήριξης (άρθρο 25 Κ (ΕΕ) 2021/1060) για τη χρηματοδότηση παρεμβάσεων που εμπίπτουν στο πεδίο ενισχύσεων του ΕΚΤ+.

Η υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών:

(i) γίνεται ηλεκτρονικά στο: app.opske.gr

(ii) Ημερομηνία έναρξης υποβολών: 22/03/2023

Η Δέσμη Δράσεων θα παραμείνει ανοιχτή προς υποβολή αιτήσεων μέχρι την εξάντληση του διαθέσιμου προϋπολογισμού ανά κατηγορία Περιφέρειας, εφόσον παραμένουν σε ισχύ οι σχετικοί κανονισμοί χορήγησης των κρατικών ενισχύσεων (651/2014, 1407/2013), προσαυξημένου κατά 20% ανά Κατηγορία Περιφέρειας.

 

αφορά επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν τρείς (3) τουλάχιστον ΕΜΕ εξαρτημένης εργασίας κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται της υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.

  • Ποσοστό επιχορήγησης: έως 40% – έκτος από τις ειδικές περιπτώσεις (Δυτικός Τομέας Αθηνών, Ανατολική Αττική, Δυτική Αττική, Πειραιάς, Νήσοι) που ακολουθούν τον Κανονισμό Ε.Ε. 651/2014 (Άρθρο 14) των οποίων τα ποσοστά περιγράφονται αναλυτικά στην Πρόσκληση. Το ποσοστό της επιχορήγησης δύναται να λάβει προσαύξηση 10%, εφόσον πραγματοποιηθούν και πιστοποιηθούν δαπάνες «Πράσινης Μετάβασης» GREEN σε ποσοστό τουλάχιστον 20% επί του συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου κατά το στάδιο της τελικής επαλήθευσης.
  • Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός του επενδυτικού σχεδίου μπορεί να είναι από 200.001€ έως και 1.000.000€

 

 


Ευρωπαϊκό έργο RESTwithEU για τα εστιατόρια και τις καφετέριες

Αφορά τον εντοπισμό και την ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων και λύσεων στο χώρο της εστίασης. Στη δεύτερη φάση του έργου, εστιατόρια, νεοφυείς επιχειρήσεις και πάροχοι υπηρεσιών από όλη την Ευρώπη θα επιλεγούν ως μέλη δέκα πιλοτικών ομάδων για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις στον τομέα των εστιατορίων και θα λάβουν οικονομική ανταμοιβή έως και 12.000 €.


‍‍Δηλώστε συμμετοχή στο PELOPONNESE FOOD STORIES​​ και προωθήστε την επιχείρησή σας σε ένα σημαντικό event, ΤΒΕΧ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2023.


‍‍

Ψηφιακή πλατφόρμα Zero Waste Future για επιχειρήσεις καφεστίασης και φιλοξενίας.


‍‍

Νέος κύκλος προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης για την αγροδιατροφή: “Agrifood Εxports 360°”


Επιχειρηματική Αποστολή κλάδου τροφίμων στη Σουηδία!

Πρόσκληση με το Πρόγραμμα και τη Δήλωση Συμμετοχής για την Επιχειρηματική αποστολή κλάδου τροφίμων και ποτών στην Σουηδία στις 30/5-2/6/23 που διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και το Enterprise Europe Network.


ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ- Προκήρυξη Δέσμης Δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ»

Προκηρύχθηκε η  Δέσμη Δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ», προϋπολογισμού 300.000.000€, η οποία στοχεύει στην αντιμετώπιση της υστέρησης των ελληνικών επιχειρήσεων στην υιοθέτηση και ενσωμάτωση των σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών στην παραγωγική τους δραστηριότητα. Οι δράσεις αυτές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα 2021 – 2027”.


Πώς να γίνετε ExportExperts «Εμπόδια Εισόδου σε Ξένες Αγορές», 16 Μαρτίου 2023


Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα δημιουργίας 120 χώρων φροντίδας βρεφών σε επιχειρήσεις.


Νέο Πρόγραμμα «Mini MBA / Executive Diploma στη Διοίκηση Επιχειρήσεων» & Μεταπτυχιακό Προγράμμα «e-Business and Digital Marketing» από το Επιμελητήριο Κορινθίας. 

Το Επιμελητήριο Κορινθίας, αναγνωρίζοντας την αυξανόμενη ανάγκη για εκπαίδευση παρουσιάζει σε συνεργασία με το Κολλέγιο René Descartes, αποκλειστικό εκπρόσωπο του Κρατικού Γαλλικού Πανεπιστημίου CNAM στην Ελλάδα 2 ΝΕΑ μεταπτυχιακά προγράμματα. 


Μέχρι την Κυριακή 12.03.23 οι αιτήσεις ανέργων για συμμετοχή στα προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων «νέας γενιάς» σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.


hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

7 ώρες ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

16 ώρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

17 ώρες ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

17 ώρες ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

19 ώρες ago