Η συνταγή της ημέρας: Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας
Κουλουράκια κανέλας νηστίσιμα, τραγανά με την παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς για να τα απολαμβάνετε με τον πρωινό ή και τον απογευματινό σας καφέ. Η συνταγή είναι του Πέτρου Συρίγου.
Υλικά – νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας
450 ml ηλιέλαιo
125 ml χυμό πορτοκαλιού
250 γραμμ. ζάχαρη ακατέργαστη μαύρη
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα σκόνη
2 κουταλάκια του γλυκούμπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
650 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή όσο πάρει)
Καρύδι τριμμένο για πασπάλισμα
Διαδικασία
Χτυπάμε στο μίξερ το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, την Κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι. Πρέπει να έχουμε στο τέλος μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή.
Σχηματίζουμε μπισκότα και τα πασπαλίζουμε με το τριμμένο καρύδι αφού τα στρώσουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα αφαιρέσουμε από το ταψί.
Για να διατηρηθούν τραγανά, μπορείτε να τα βάλετε σε ένα σκεύος που κλείνει αεροστεγώς.