ΝΕΑ

Θέλω να ΠΡΑΣΙΝΙΣΩ – Η πρώτη Ελληνική εφαρμογή κινητών για την δενδροφύτευση

Ένας 26χρονος νεαρός, ο Αποστόλου Χρήστος, καινοτομεί για το περιβάλλον δημοσιεύοντας την πρώτη Ελληνική δωρεάν εφαρμογή κινητών καταγραφής κάλυψης κενών δενδροδόχων, που ονομάζεται “Θέλω να ΠΡΑΣΙΝΙΣΩ”

 

Την βρίσκουμε δωρεάν εδώ: https://www.christosapostoloudev.eu/thelwnaprasinisw και αποτελεί την πρώτη Ελληνική εφαρμογή κινητών που δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να τοποθετήσει το δικό του στίγμα ή στίγματα σε οποιοδήποτε σημείο στην Ελλάδα για την πιθανή του κάλυψη αργότερα με ένα δένδρο, από τους δήμους.

Στόχος είναι να μοιραστούν αργότερα τα δεδομένα που θα συλλεχθούν, στους δήμους, ώστε κάποια στιγμή να αναπληρωθεί το κενό του αστικού πράσινου. Η εφαρμογή ‘Θέλω να ΠΡΑΣΙΝΙΣΩ’ συνεργάζεται σε επίπεδο συμβουλευτικής με την Περιβαλλοντική Οργάνωση mamagea η οποία διεξήγαγε την προηγούμενη περίοδο την καμπάνια ενίσχυσης αστικού πρασίνου.

Η “Θέλω να ΠΡΑΣΙΝΙΣΩ” είναι μία πρωτοβουλία που μπορεί να κάνει την Ελλάδα ξανά πράσινη και να βοηθηθεί τόσο το αστικό πράσινο όσο και μέρη που δεν έχουν δει ποτέ αρκετή χλωρίδα.
Αναλυτικότερα, η εφαρμογή σου επιτρέπει να συμπληρώσεις μερικά στοιχεία και προσθέτει στον -ανοιχτό για το κοινό – χάρτη την πινέζα που δηλώνεις ότι κάποια κενή δενδροδόχο υπάρχει ή κάποιο σημείο είναι ελεύθερο για προσθήκη ενός δέντρου. Εντός των στοιχείων μπορεί ο χρήστης να προσθέσει και μια φωτογραφία(μη-υποχρεωτικό) από το μέρος που βρίσκεται το σημείο. Στόχος είναι να μοιραστούν στους δήμους, αργότερα, τα δεδομένα που θα συλλεχθούν, ώστε κάποια στιγμή να αναπληρωθεί το κενό του αστικού πράσινου.

Πως λειτουργεί;

Η εφαρμογή είναι εύχρηστη και απλή ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλες τις ηλικίες.

Πιέστε το κουμπί + που βρίσκεται πάνω στον χάρτη όταν θα βρίσκεστε σε κάποιον εξωτερικό χώρο, για να προσθέσετε ένα σημείο που πιστεύεται ότι θα μπορούσε να προστεθεί ένα δενδράκι είτε μια κενή δενδροδόχο μαζί με μια εικόνα από το πιθανό σημείο(μη-υποχρεωτικό). Κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας, και μόλις πατήσετε υποβολή, μετά από λίγο εμφανίζεται στον χάρτη το σημείο που υποβάλλεται.

Τα δεδομένα αναρτώνται σε έναν ανοιχτό διαδραστικό χάρτη, καθώς επίσης και η εφαρμογή ‘Θέλω να ΠΡΑΣΙΝΙΣΩ’ αναλαμβάνει την -αποστολή- συλλογής δεδομένων πιθανών σημείων κάλυψης δέντρων στην Ελλάδα, αλλά όχι την δενδροφύτευση. Το όλο εγχείρημα αποτελεί απλά συλλογή πληροφοριών πιθανών σημείων για νέα δέντρα.

hlektragr

Recent Posts

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας το TSATOUMAS STREET LONG JUMP στην Καλαμάτα

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016 διοργανώνει στις 21 Μαΐου το…

18 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων: Ξεκινούν δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού

Ο 𝝙ή𝝻𝝾ς 𝝟𝝾𝞀𝝸𝝼𝝷ί𝞈𝝼 πέτυχε την ένταξη και χρηματοδότησή του 𝞂𝝴 𝝿𝝾𝞂𝝾𝞂𝞃ό 𝟭𝟬𝟬% με το ποσό…

18 ώρες ago

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας η εκδήλωση ιστορικής αναδρομής με τίτλο: 1974-2024 πενήντα χρόνια από την εισβολή «Το Νεύμα του Αγαπήνορα»

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ιστορικής αναδρομής μουσικοφιλολογικού αναλογίου με τίτλο:…

19 ώρες ago

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν -39- άτομα, προσήχθησαν -79- και έγινε έλεγχος σε -1.132- Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε -803-…

19 ώρες ago

Συνεχίζει τη λειτουργία του το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην πόλη της Καλαμάτας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Πελοπόννησος 2021-2027” η πράξη Κέντρου…

20 ώρες ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -19- άτομα Κατασχέθηκαν, μεταξύ…

20 ώρες ago