ΝΕΑ

The Vegetarian Butcher: Η επανάσταση… στο καθημερινό τραπέζι

Μeat lovers , vegetarians, vegans αυτού του κόσμου… ενωθείτε! Μία μόνο κατηγορία τροφίμων γίνεται αφορμή για να καθίσουμε όλοι στο ίδιο τραπέζι και να απολαύσουμε υπέροχα πιάτα, πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία και γεύσεις.

 

Η δική μας γνωριμία με το «The Vegetarian Butcher» έγινε πριν από λίγο καιρό και ήταν έρωτας… με την πρώτη γευστική δοκιμή. Όλα ξεκίνησαν στην προσπάθεια να διοργανώσουμε ένα χαλαρό σουαρέ με φίλους, την τελευταία στιγμή. Φίλους, μάλιστα, με διαφορετικές προτιμήσεις στο φαγητό, καθώς η μία εξ αυτών είναι διατροφολόγος, ο άλλος vegan, κάποιοι ορκισμένοι θαυμαστές του κρέατος και κάποιοι ακόμη πιστοί των υγιεινών συνηθειών. Πώς να συνδυάσεις, λοιπόν, όλα τα παραπάνω;

Ψάχνοντας στα ράφια του σούπερ μάρκετ ανακαλύψαμε το «The Vegetarian Butcher». Crispy Chic BurgerLucky NuggetsLegendary Burger και Magic Mince άνοιξαν ένα νέο κεφάλαιο στο καθημερινό μας τραπέζι, καθώς συνδυάζουν όλα όσα θέλαμε: γεύση και ποιότητα, ευκολία στο μαγείρεμα και εγγυημένο αποτέλεσμα.

Τα προϊόντα μοιάζουν τόσο με το κρέας, που οι λάτρεις του δεν πρόκειται να στερηθούν τη ζουμερή υφή που έχουν συνηθίσει. Παράλληλα, όμως, μιλάμε για ένα εναλλακτικό κρέας, φυτικής προέλευσης, με κύριο συστατικό τη σόγια, πλούσιο σε πρωτεΐνη και βιταμίνη B12 που μας βοηθά να «μπουστάρουμε» το σώμα μας και τον οργανισμό μας.

Το εντυπωσιακό είναι ότι τα τέσσερα αυτά προϊόντα αποτελούν τη βάση για πολλές γευστικές δημιουργίες: burger, τάκος, caesar salad, noodles και πολλά πολλά ακόμη.

«Ναι» στη σόγια, «ναι» στο «The Vegetarian Butcher»

Τα προϊόντα «The Vegetarian Butcher» έχουν ως κύριο συστατικό τη σόγια, στοιχείο που τα κάνει τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας. Αποτελούν επομένως ένα πολύ καλό υποκατάστατο των ζωικών προϊόντων για χορτοφάγους και για περιόδους νηστείας.

Με μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης, μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της χοληστερίνης και ιδιαίτερα της λεγόμενης κακής χοληστερίνης χάρη στις ισοφλαβόνες (ομάδα φυτικών ουσιών) που περιέχει η σόγια, όπως επίσης μειώνει και την πίεση λόγω της υψηλής συγκέντρωσής της σε κάλιο. Η σόγια, μην ξεχνάμε, είναι εξαιρετική πηγή ω-3 λιπαρών οξέων αλλά και ασβεστίου. Πηγή σιδήρου, μαγνησίου, σεληνίου και ψευδάργυρου, αλλά και της πολυσυζητημένης B12, μας βοηθά και μας θωρακίζει.

Από τους λάτρεις του κρέατος για τους λάτρεις του κρέατος

Ο Joap Korteweg, ιδρυτής του «The Vegetarian Butcher» και λάτρης του κρέατος, κατάφερε να αναπτύξει κάποια καινοτόμα υποκατάστατα που μοιάζουν εντυπωσιακά πολύ με την γεύση και την υφή του κρέατος. Με τη βοήθεια κορυφαίων σεφ, πρόσθεσε στα προϊόντα γεύση και ωφέλιμα συστατικά του κρέατος, δημιουργώντας μια σειρά προϊόντων φυτικής προέλευσης.

Καταφέρνοντας να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, ο Korteweg ήθελα να ταξιδέψει την ιδέα του σε διάφορα μέρη της Γης με έναν και μόνο στόχο: να γίνει ο χασάπης τού σήμερα και να οδηγήσει τη βιομηχανία των τροφίμων προς το καλύτερο για τον πλανήτη, τα ζώα και την υγεία μας.

Ας μαγειρέψουμε

VEGAN CHICKEN BURGERS ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΚΡΙΣΠ ΣΑΛΑΤΑ

Υλικά
2 συσκευασίες The Vegetarian Butcher – Crispy Chic Burger
2 φρέσκα κρεμμύδια
2 καρότα
100 γραμμ.. σπαράγγια
200 γραμμ. μπροκολίνι
2 πορτοκάλια
1 κουταλιά της σούπας vegan μουστάρδα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
5 γραμμ. ψιλοκομμένο άνηθο
75 γραμμ. αγριορόκα
100 γραμμ. vegan φέτα (κομμένη σε κυβάκια)
75 γραμμ. μαρούλι
50 γραμμ. καβουρδισμένα αλατισμένα αμύγδαλα
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία
Γεμίζουμε ένα μπολ με παγάκια. Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια στα τρία και μετά κόβουμε κάθετα σε πολύ μικρές λωρίδες. Κόβουμε τα καρότα σε πολύ λεπτές λωρίδες χρησιμοποιώντας ένα peeler. Βάζουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα στο μπολ με τον πάγο. Ζεματίζουμε τα κεφάλια από τα σπαράγγια μαζί με το μπροκολίνι για 1 λεπτό και τα προσθέτουμε στο μπολ με τον πάγο, τα κρεμμύδια και τα καρότα. Ξεφλουδίζουμε το ένα πορτοκάλι και το κόβουμε σε κομμάτια και στύβουμε το δεύτερο.

Ετοιμάζουμε τα Crispy Chic Burgers σύμφωνα με τις οδηγίες πάνω στο πακέτο. Βάζουμε πάνω στα burgers τα καρότα, το κρεμμύδι, τα σπαράγγια, την αγριορόκα και τα κομματάκια φέτας. Ετοιμάζουμε μια συνοδευτική σαλάτα με μπροκολίνι, μαρούλι και κομμάτια πορτοκάλι. Πασπαλίζουμε τα burgers με λίγη από τη σάλτσα και την υπόλοιπη τη βάζουμε στη σαλάτα μαζί με τα αμύγδαλα.

Για τη σάλτσα: Ανακατεύουμε τη μουστάρδα μαζί με το ελαιόλαδο, το στημένο πορτοκάλι και τον άνηθο σε ένα μικρό μπολ. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΑΛΑ VEGAN

Υλικά
1 συσκευασία The Vegetarian Butcher – Magic Mince
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδου
1 κόκκινη πιπεριά
150 γραμμ. ντοματίνια
2 κουταλιές της σούπας
ελαιόλαδο
400 γραμμ. ντομάτα κονκασέ
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
150 γραμμ. σπαγγέτι ολικής
άλεσης
Αλάτι & πιπέρι
Φυλλαράκια βασιλικού
(προαιρετικά)
2 κουταλιές της σούπας vegan παρμεζάνα

Διαδικασία
Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Καθαρίζουμε την πιπεριά, αφαιρούμε τους σπόρους και κόβουμε σε κύβους. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε ζεστό λάδι για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και την
κόκκινη πιπεριά και τσιγαρίζουμε για άλλα 3 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, 400ml ζεστό νερό, τη ρίγανη και τα αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά.

Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες πάνω στο πακέτο. Προσθέτουμε το Magic Mince και τα ντοματίνια στη σάλτσα, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν για 4-5 λεπτά. Στολίζουμε την μπολονέζ με φύλλα βασιλικού και vegan παρμεζάνα και απολαμβάνουμε.

hlektragr

Recent Posts

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

4 ώρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

5 ώρες ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

5 ώρες ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

7 ώρες ago

Κατάνυξη στην περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στο Λουτράκι (video)

Η περιφορά του Επιτάφιου της Παναγίας της Γιάτρισσας στο Λουτράκι τη Μεγάλη Παρασκευή, έγινε με…

7 ώρες ago

Η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε την Μεγάλη Παρασκευή, στον Π. Πατριαρχικό Ναό, η Ακολουθία του Επιταφίου…

7 ώρες ago