ΝΕΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: Διεθνείς ηγέτες εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους

Η είδηση της τραγωδίας στα Τέμπη έχει γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο. Αυτή την στιγμή, δεκάδες διεθνείς ηγέτες και πολιτικές προσωπικότητες εκφράζουν μέσω αναρτήσεών τους στα social media, αλλά και με την τηλεφωνική επικοινωνία με τους Έλληνες ομολόγους τους, τα συλλυπητήριά τους στην Ελλάδα για το πολύνεκρο δυστύχημα.

 

«Με θλίψη μάθαμε ότι πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τραυματίστηκαν χθες το βράδυ ως αποτέλεσμα τρένου στη γειτονική μας Ελλάδα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας για την τραγωδία στα Τέμπη. «Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους όσων έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το τραγικό δυστύχημα καθώς και στον λαό και την κυβέρνηση της Ελλάδας και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναφέρει ότι δέχτηκε τηλεφωνικώς τα συλλυπητήρια από τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

 

Τα συλλυπητήριά του για το πολύνεκρο δυστύχημα έδωσε μέσω Twitter και ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου. «Είμαι βαθιά θλιμμένος για το σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στη Λάρισα στην Ελλάδα χθες το βράδυ. Η καρδιά μου είναι με τις οικογένειες και τους αγαπημένους όλων των θυμάτων. Οι σκέψεις μας είναι με τον ελληνικό λαό μετά από αυτό το τραγικό συμβάν και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», έγραψε.

 

Μήνυμα στο Twitter έγραψε και ο αρμενικής καταγωγής Τούρκος βουλευτής Γκάρο Παϊλάν: «Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στην Ελλάδα. Περαστικά Ελλάδα…»

Στην Κύπρο, ο πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του: «Εκφράζω συγκλονισμό και βαθύτατη θλίψη για την τραγωδία που επισυνέβη στην Ελλάδα με τη σύγκρουση των αμαξοστοιχιών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων». Στην ίδια δήλωση, ο κ. Χριστοδουλίδης τονίζει: «Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων, τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση της χώρας».

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, κατέφυγε στο Twitter για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του: «Λυπάμαι που μαθαίνω για τις απώλειες ζωών και τους πολλούς τραυματίες στο τραγικό δυστύχημα της τελευταίας νύχτας στην Ελλάδα! Νιώθουμε τον πόνο των αγαπημένων μας γειτόνων σε μια τόσο βαριά ώρα για το έθνος τους και ενώνουμε μαζί τους τις προσευχές μας και τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων», έγραψε.

 

Ο πρόεδρος της Λιθουανίας, Γκιτάνας Ναουσέντα, αφιέρωσε ανάρτησή του στην τραγωδία στα Τέμπη γράφοντας: «Οι σκέψεις μας είναι με τους ανθρώπους στην Ελλάδα, στον απόηχο του θανατηφόρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Συλλυπητήρια στην Ελληνίδα πρόεδρο Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τις οικογένειες των θυμάτων. Η Λιθουανία θρηνεί μαζί σας».

 

Ηγετικές μορφές της ΕΕ απέστειλαν τα δικά τους μηνύματα στήριξης.

«Είμαστε δίπλα σας», έγραψε στα ελληνικά η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο μήνυμά της για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. «Η σκέψη μου είναι με τον λαό της Ελλάδας μετά το τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στη Λάρισα που στοίχισε τόσες ζωές εχθές το βράδυ. Μαζί σας θρηνεί όλη η Ευρώπη. Εύχομαι επίσης ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες. Είμαστε δίπλα σας», λέει στην ανάρτησή της.

 

«Οι σκέψεις μου είναι με τους ανθρώπους στην Ελλάδα σήμερα το πρωί. Είμαι συγκλονισμένος από τα νέα και τις εικόνες της σύγκρουσης των δύο τραίνων στα Τέμπη. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Κουράγιο και δύναμη στα σωστικά συνεργεία που συνεχίζουν το δύσκολο έργο τους», γράφει από πλευράς του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

 

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, αναφέρει σε δική της ανάρτηση τα εξής: «Βαθιά θλίψη μετά το τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στη Λάρισα στην Ελλάδα. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε όλα τα θύματα, τις οικογένειες και τους φίλους τους. Ευγνώμων σε όλους τους διασώστες και το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στην περιοχή.Η σκέψη μας είναι με τον ελληνικό λαό μετά από αυτό το τραγικό γεγονός».

hlektragr

Recent Posts

Έκτακτο Γεγονός: Πυροβόλησαν τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Φίτσο (video)

Άγνωστος πυροβόλησε τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, μετά από τη συνεδρίαση της κυβέρνησης. Όπως…

37 λεπτά ago

Επιμελητήριο Κορινθίας: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα στη Βιομηχανία

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου από τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και με τη συμμετοχή εκπροσώπων…

3 ώρες ago

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ημέρα του 2ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου

Με εντυπωσιακή συμμετοχή κοινού ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ημέρα του 2ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου…

3 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων: Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα Τετάρτη 15 Μαϊου

Συνεδριάζει την Τετάρτη 15 Μαϊου 2024 στις 19:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων με 31 θέματα…

3 ώρες ago

Πυροσβεστική: 16 αγροτοδασικές πυρκαγιές μέσα σε 24 ώρες

Από Ω/18:00/13-05-2024 έως Ω/18:00/14-05-2024 εκδηλώθηκαν 16 αγροτοδασικές πυρκαγιές οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους…

3 ώρες ago

MyCoast: Σχεδόν 14.000 πολίτες κατέβασαν την εφαρμογή – Μέχρι στιγμής οι καταγγελίες φτάνουν τις 500

Περίπου 14.000 πολίτες κατέβασαν μέχρι σήμερα τη νέα ψηφιακή εφαρμογή MyCoast, σε διάστημα λίγων ημερών…

4 ώρες ago