125 γραμμ. λευκό ταραμά
½ σωληνάριο καπνιστό ταραμά 80γρ
100 γραμμ. λεμόνι
100 γραμμ. νερό
100 γραμμ. πολτοποιημένο ψωμί
1 λίτρα ηλιέλαιο
Μουσκεύουμε το ψωμί σε νερό για 10 λεπτά, στραγγίζουμε ελαφρώς και πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ ή μούλτι, στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε τον χυμό από τα λεμόνια και τον ταραμά στο ραβδομπλέντερ ή μούλτι και χτυπάμε για τουλάχιστον 5 λεπτά μέχρι να σπάσουν τα αυγά καλά.
Προσθέτουμε το πολτό του ψωμιού στο ραβδομπλέντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε τα 80 γραμμ. καπνιστό ταραμά και χτυπάμε συνεχώς ρίχνοντας απο πανω ηλιέλαιο. Αν το κάνουμε στο ραβδομπλέντερ, ρίχνουμε συνεχώς λάδι οπως κάνουμε μαγιονέζα. Αν το κάνουμε στο μούλτι, βάζουμε σε δόσεις και ανακατεύουμε συνεχώς ανοίγοντας και κλείνοντας το μούλτι.
Αν παρουσιάσει υψηλή περιεκτικότητα σε λάδι το μείγμα, προσθέτουμε λίγο νερό (50 ml) και συνεχίζουμε με το λάδι. Συνεχίζουμε μέχρι να πάρει όλο το λάδι.
Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για αρκετές ημέρες, αρκεί να την έχετε βάλει σε μπολ που κλείνει αεροστεγώς.
Ταιριάζει μοναδικά με ψωμί ζεστό, αλλά και με τα εδέσματα της Σαρακοστής: καλαμαράκια, μύδια, γαρίδες, πατάτες, χταπόδι!
Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…
Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…
Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…
Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…
Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…