ΝΕΑ

Πορεία υγειονομικών στο κέντρο της Αθήνας – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Από μια λωρίδα κυκλοφορίας διεξάγεται αυτή την ώρα η κίνηση στην κάθοδο της Βασιλίσσης Σοφίας, λόγω πορείας γιατρών και νοσηλευτών προς το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της σημερινής πανυγειονομικής κινητοποίησης.

 

 

 

 

Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την πλατεία Μαβίλη και ακολουθεί πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή και το υπουργείο Υγείας.

H ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:
«Η ΠΟΕΔΗΝ για άλλη μία φορά βρίσκεται στο δρόμο σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Δεν μας αρμόζει ένα Σύστημα Υγείας που οι πολίτες θα βάζουν το χέρι στην τσέπη, να αγοράζουν υπηρεσίες υγείας και δεν θα παρέχονται δωρεάν από το κράτος.

Δεν μας αρμόζει ένα Σύστημα Υγείας που στα Νοσοκομεία θα κυριαρχούν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι και οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές απασχόλησης. Όλοι γνωρίζουν ότι οι Συμβασιούχοι εργαζόμενοι αποτελούν το 35% των εργαζόμενων στα Νοσοκομεία και εάν απολυθούν θα μπει λουκέτο στα Νοσοκομεία. Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε εν μέσω πανδημίας για την μονιμοποίησή τους. Δεν θα επιτρέψουμε να απολυθούν 6.000 συνάδελφοι ΣΟΧ από τις υπηρεσίες στήριξης και να επανέλθουν οι εργολάβοι οι οποίοι προσφέρουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και στοιχίζουν ακριβότερα στο Δημόσιο.

Να επανέλθει η νομοθετική δυνατότητα στα Νοσοκομεία να καλύπτουν τις ανάγκες στις υποστηρικτικές υπηρεσίες συνάπτοντας νέες Συμβάσεις ΣΟΧ. Δεν μας αρμόζει ένα Σύστημα Υγείας που οι ασθενείς θα ταλαιπωρούνται επί ώρες στα επείγοντα των εφημερευόντων Νοσοκομείων λόγω ελλείψεων προσωπικού και λόγω έλλειψης οργανωμένης Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης. Δεν μας αρμόζουν νοσηλείες σε ράντζα. Από διαχρονικές ευθύνες έχουμε τα λιγότερα νοσοκομειακά κρεβάτια από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Λειτουργούν 3,5 κλίνες ανά 100.000 κατοίκους (συνολικά 35.000 κλίνες) όταν στις άλλες χώρες της Ευρώπης λειτουργούν 5,3 κλίνες ανά 100.000 κατοίκους»

hlektragr

Recent Posts

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη, λόγω εκτέλεσης εργασιών

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι έχουν προγραμματιστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε τμήμα…

1 ώρα ago

Κόρινθος: Τα οινοποιεία της Πελοποννήσου αφήνουν ξανά «Ανοιχτές Πόρτες»

  Το Σάββατο 18 Μαΐου και την Κυριακή 19 Μαΐου, από τις 11 το πρωί έως τις…

1 ώρα ago

Σαν σήμερα 18 Μαΐου

1828: Ο Τούρκος διοικητής των Χανίων, Μουσταφά Πασάς, με 8.000 πεζούς και 300 ιππείς, προσβάλλει…

2 ώρες ago

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα Σάββατο 18 Μαΐου 2024 είναι των Αγίων Ιουλίας Φαεινής και Γαλατείας. Αυτό σημαίνει ότι γιορτάζουν οι…

2 ώρες ago

Εορτασμός 203ης επετείου προσκυνήματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Παναγιά στο Χρυσοβίτσι 

Ο Δήμος Τρίπολης, η Τοπική Κοινότητα Χρυσοβιτσίου και ο Σύλλογος Χρυσοβιτσιωτών, έχουν την τιμή να…

4 ώρες ago

Χρήστος Λαμπρόπουλος: «Η αειφορία δεν είναι μόνο επιλογή, αλλά απαραίτητη για την επιβίωση και την ευημερία»

Η εκδήλωση με τίτλο «Σταχυολόγηση της αειφορίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη,…

5 ώρες ago