ΝΕΑ

Σεισμός στην Συρία: Υιοθετήθηκε το μωράκι που γεννήθηκε στα συντρίμμια – Συγκίνηση για την μικρή «Άγια»

Σεισμός στην Συρία: Στην αγκαλιά των θείων της βρήκε την ασφάλεια η μικρή Άγια, το μωρό που έγινε πρωτοσέλιδο γιατί γεννήθηκε στα συντρίμμια του σπιτιού της που διαλύθηκε από τον καταστροφικό σεισμό, με την νεαρή μητέρα να φεύγει από τη ζωή αμέσως μετά τη γέννα.

 

 

Το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά τη διάσωσή της και πήρε πήρε εξιτήριο το περασμένο Σάββατο. Η θεία της και ο θείος της την υιοθέτησαν και την ονόμασαν Αφράα, από το όνομα της μητέρας της η οποία πέθανε στον σεισμό μαζί με τον πατέρα της και τα τέσσερα αδέλφια της.

Μία μέρα μετά την άφιξη του βρέφους στο νοσοκομείο, οι υπάλληλοι την έδωσαν το προσωνύμιο «Άγια», που στα Αραβικά σημαίνει «σημάδι από τον Θεό» ή «Θαύμα».

Χιλιάδες άνθρωποι είχαν προσφερθεί να υιοθετήσουν το νεογέννητο, ωστόσο η μικρή βρήκε καταφύγιο στην οικογένεια των θείων της μετά από τεστ DNA που επιβεβαίωσε ότι ήταν συγγενείς.

Οι γιατροί είπαν ότι το μωρό είναι καλά στην υγεία του.

«Είναι ένα από τα παιδιά μου τώρα», είπε ο θείος της  στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press. «Δεν θα κάνω διάκριση μεταξύ αυτής και των παιδιών μου».

Δραματικά πλάνα έδειχναν έναν άνδρα να απομακρύνεται τρέχοντας από τα συντρίμμια καθώς την κουβαλούσε καλυμμένη με σκόνη στην αγκαλιά του. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν κάτω από το κτήριο που κατέρρευσε για περισσότερες από 10 ώρες και οι γιατροί είπαν ότι έφτασε στο νοσοκομείο σε κακή κατάσταση, με μώλωπες και κοψίματα σε όλο της το σώμα.

 

Για μέρες, ο θείος της ανησυχούσε ότι κάποιος μπορεί να την απαγάγει και την επισκεπτόταν συχνά στο νοσοκομείο.

«Ήταν λυπηρό και κάποιες νοσοκόμες έκλαιγαν» όταν την πήραν από το νοσοκομείο, είπε ο Δρ Χάνι Μααρούφ που φρόντιζε την Αφράα από τότε που μεταφέρθηκε εκεί. Πρόσθεσε ότι το κοριτσάκι ήταν πολύ καλά στην υγεία του όταν πήρε εξητήριο.

hlektragr

Recent Posts

Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Από το Επισκοπείο της Ι. Μητροπόλεως μας ξεκίνησε την περιοδεία του στην Κορινθία ο Υπουργός…

20 λεπτά ago

Αστυνομικοί έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα – Διαμαρτύρονται για την φτωχοποίησή τους

Σε εξέλιξη βρίσκεται διαμαρτυρία αστυνομικών στο Σύνταγμα, καθώς καταγγέλλουν φτωχοποίηση της αστυνομίας. Αστυνομικοί έστησαν σκηνές απέναντι…

26 λεπτά ago

Έγκριση όρων δημοπράτησης στην Περιφερειακή Επιτροπή έργου οδικής ασφάλειας της ΠΕ Μεσσηνίας

Εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης και καθορίστηκε η επιτροπή διαγωνισμού του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΔΙΚΗΣ…

32 λεπτά ago

Οδηγίες Προφύλαξης για την Αφρικανική Σκόνη από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σας εφιστά τη προσοχή για τις επόμενες…

33 λεπτά ago

Η Ελλάδα φιλοξενεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σούμο στο Λουτράκι

Στο Λουτράκι θα φιλοξενηθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σούμο από τις 24 έως τις 26 Μαΐου.…

1 ώρα ago

Αναστάσιος Γκιολής: «Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κόμβος στην είσοδο Λουτρακίου»

Αυτοψία στο έργο «Βελτίωση-Συντήρηση Επαρχιακής Οδού Νο1 Λουτρακίου-Περαχώρας (Ισόπεδοι Κόμβοι-Συμβολές Οδών), πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ…

2 ώρες ago