ΝΕΑ

Πούτιν: Η Ρωσία φεύγει από την συμφωνία με τις ΗΠΑ για τον περιορισμό των πυρηνικών

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Ρωσία διακόπτει την συμμετοχή της στην συνθήκη New Start που έχει υπογράψει με τις ΗΠΑ για τον περιορισμό των στρατηγικών πυρηνικών οπλοστασίων των δύο πλευρών.

 

 

«Σε ό,τι αφορά το θέμα αυτό, είμαι αναγκασμένος να ανακοινώσω σήμερα ότι η Ρωσία διακόπτει την συμμετοχή της στην συνθήκη για τα στρατηγικά επιθετικά όπλα», δήλωσε ο Πούτιν.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν παρέθεσε σήμερα (21/2) την καθιερωμένη ετήσια ομιλία του για την κατάσταση του έθνους, η οποία επικεντρώνεται για ακόμη μία φορά στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πούτιν: Η Ουκρανία ήταν αυτή που ξεκίνησε τον πόλεμο

Στην αρχή της ομιλίας του, ο Πούτιν κατηγόρησε την Ουκρανία ότι ξεκίνησε τον πόλεμο, λέγοντας ότι η Ρωσία προσπάθησε να διευθετήσει τη σύγκρουση στην περιοχή του Ντονμπάς που μαινόταν από τις αρχές του 2014 με ειρηνικά μέσα, αλλά τελικά αναγκάστηκε να αναλάβει δράση.

«Κάναμε ό,τι ήταν δυνατό για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα ειρηνικά, διαπραγματευόμενοι μία ειρηνική διέξοδο από αυτή τη δύσκολη σύγκρουση, αλλά πίσω από την πλάτη μας ετοιμαζόταν ένα πολύ διαφορετικό σενάριο», είπε ο Ρώσος ηγέτης.

Ο Πούτιν ισχυρίστηκε ότι τον Φεβρουάριο του 2022, πριν από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας, «όλα ήταν προετοιμασμένα» για μια τιμωρητική ενέργεια από το Κίεβο στην περιοχή, η οποία βρίσκεται στην ανατολική Ουκρανία.

«Θα ήθελα να επαναλάβω, αυτοί ξεκίνησαν τον πόλεμο και χρησιμοποιήσαμε βία για να τον σταματήσουμε», είπε.

Ο Πούτιν κατηγόρησε τους ηγέτες της Ουκρανίας ότι κρατούν «όμηρο» τον πληθυσμό της χώρας, προσθέτοντας ότι το Κίεβο «υπηρετεί τα συμφέροντα των ξένων δυνάμεων».

«Ο ίδιος ο λαός της Ουκρανίας έχει γίνει όμηρος του καθεστώτος του Κιέβου και των δυτικών αφεντικών του, οι οποίοι στην πραγματικότητα έχουν καταλάβει αυτή τη χώρα με πολιτική, στρατιωτική και οικονομική έννοια», είπε ο Ρώσος ηγέτης.

«Το καθεστώς δεν εξυπηρετεί το εθνικό τους συμφέρον», πρόσθεσε.

Ο Πούτιν προειδοποίησε ξανά τη Δύση να μην παράσχει πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, λέγοντας ότι μια τέτοια υποστήριξη θα προκαλέσει «στρατιωτική απάντηση» από τη Μόσχα.

Πούτιν: «Θα συνεχίσουμε συστηματικά» τον πόλεμο – «Πολιορκητικός κριός» της Δύσης η Ουκρανία

«Ένα πράγμα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους», είπε. «Όσο περισσότερα όπλα μεγάλου βεληνεκούς φτάνουν στην Ουκρανία από τη Δύση, τόσο περισσότερο θα πρέπει να ωθήσουμε την απειλή μακριά από τα σύνορά μας, αυτό είναι φυσικό», τόνισε.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας έχει εκφραστεί ξανά κατά της Δύσης, κατηγορώντας την ότι επιδιώκει «απεριόριστη εξουσία» στις παγκόσμιες υποθέσεις.

«Η Δύση χρησιμοποιεί την Ουκρανία ως πολιορκητικό κριό εναντίον της Ρωσίας», είπε ο Πούτιν.

«Η δυτική ελίτ δεν κρύβει τον στόχο της, που είναι να επιφέρει μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία. Αυτό σημαίνει να μας τελειώσει για πάντα και να μετατρέψει μια τοπική σύγκρουση σε παγκόσμια αντίθεση. Αυτό καταλαβαίνουμε και θα απαντήσουμε σε αυτό αναλόγως», πρόσθεσε.

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι η Μόσχα αψηφά τις προσπάθειες των συμμάχων της Ουκρανίας να κάμψουν την οικονομία της μέσω ενός πρωτοφανούς όγκου κυρώσεων. Υποστήριξε ότι διακυβεύονται τρισεκατομμύρια δολάρια για τη Δύση, αλλά ότι οι εισοδηματικές ροές της Ρωσίας «δεν έχουν στερέψει».

Εν συνεχεία, πρόεδρος της Ρωσίας δεσμεύτηκε να συνεχίσει «συστηματικά» την επίθεση της Μόσχας στην Ουκρανία.

Πλαισιωμένος από τέσσερις ρωσικές τρίχρωμες σημαίες εκατέρωθέν του, ο Πούτιν δήλωσε, απευθυνόμενος στην πολιτική και στρατιωτική ελίτ της Ρωσίας ότι η χώρα «θα επιλύει προσεκτικά και με συνέπεια τα καθήκοντα που αντιμετωπίζουμε».

Επιπλέον, ο Πούτιν δήλωσε ότι κατανοεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συγγενείς των Ρώσων στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους πολεμώντας στην Ουκρανία και δεσμεύτηκε να τους παράσχει «στοχευμένη υποστήριξη» μέσω ενός νέου ειδικού ταμείου.

«Όλοι καταλαβαίνουμε πόσο αφόρητη είναι η κατάσταση για τις συζύγους, τους γιους, τις κόρες των πεσόντων στρατιωτών, τους γονείς τους, που μεγάλωσαν άξιους υπερασπιστές της Πατρίδας», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

hlektragr

Recent Posts

Λουτράκι : U15 European Championship 11-18 Μαΐου 2024

Από τις 15 έως τις 18 Μαΐου 2024 στο 𝐔𝟏𝟓 𝐄𝐔𝐑𝐎𝐏𝐄𝐀𝐍 𝐂𝐇𝐀𝐌𝐏𝐈𝐎𝐍𝐒𝐇𝐈𝐏 𝟐𝟎𝟐𝟒 (GR/FS/WW) πάνω…

27 λεπτά ago

Κορινθία: Έπεσαν οι υπογραφές για το έργο της αποχέτευσης των ακαθάρτων του ανατολικού μετώπου

  Τρεις διαδοχικές συμβάσεις για την έναρξη του μεγάλου έργου της αποχέτευσης των ακαθάρτων του ανατολικού…

1 ώρα ago

Νέες ταυτότητες: Πότε λήγουν οι παλιές – Πόσο κοστίζουν οι καινούριες

Υποχρεωμένοι να βγάλουμε νέες ταυτότητες είμαστε όλοι οι Έλληνες, με την διαδικασία να έχει ήδη…

2 ώρες ago

Κηφισιά: Αναζητούνται ο οδηγός και η συνοδός που ξέχασαν παιδί στο σχολικό επί ώρες

Αναζητούνται ο οδηγός και η συνοδός που ξέχασαν παιδί στο σχολικό λεωφορείο επί ώρες, τη…

2 ώρες ago

Έρχεται το πρώτο κύμα ζέστης και αφρικανική σκόνη από την Πέμπτη- Πού θα δούμε 30άρια

Σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από την Πέμπτη (16/5), η οποία θα συνοδευτεί και από…

2 ώρες ago

Οικογενειακό θρίλερ στο Ίλιον

Αναζητούνται τα τέσσερα παιδιά που άρπαξε η ίδια τους η μητέρα από χώρο παιδικής προστασίας…

2 ώρες ago