ΝΕΑ

Άγιος Στυλιανός: Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τον θάνατο του παιδιού 2,5 ετών

Άγιος Στυλιανός: Εξελίξεις υπήρξαν την Κυριακή (19/2) αναφορικά με την υπόθεση του θανάτου του παιδιού ηλικίας 2,5 ετών που κατέληξε στο βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» στη Θεσσαλονίκη καθώς, σύμφωνα με την δικηγόρο της μητέρας του κοριτσιού, η εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση άσκησε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου.

 

 

Κατά την δικηγόρο, όπως μετέδωσε το ΟΡΕΝ, στα πλαίσια της εισαγγελικής έρευνας έχουν ήδη καταθέσει άτομα που σχετίζονται με την νοσηλεία του κοριτσιού 24 ώρες πριν να καταλήξει.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα διερευνηθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της έκθεσης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο ή της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Υπενθυμίζεται ότι το παιδί μεταφέρθηκε την Πέμπτη στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο με λοίμωξη του αναπνευστικού, προκειμένου να εξεταστεί από τους γιατρούς, οι οποίοι συνέστησαν φαρμακευτική αγωγή και επανέλεγχο σε δέκα ημέρες, ενώ ενημέρωσαν τους υπεύθυνους της δομής ότι υπήρχε πιθανότητα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Μετά τις εξετάσεις το παιδί επέστρεψε στο δημοτικό βρεφοκομείο και το πρωί της Παρασκευής «έσβησε», παρά τις προσπαθείς των διασωστών του ΕΚΑΒ για καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση.

Η οικογένεια του παιδιού περιμένει απαντήσεις από μικροβιολογικές εξετάσεις που θα γίνουν στη σορό του 2,5 ετών παιδιού προκειμένου να διαπιστωθεί αν έπασχε ή όχι από χρόνιο νόσημα.

Άγιος Στυλιανός: Κατέρρευσε η μητέρα του κοριτσιού από τη Νιγηρία που πέθανε στο ίδρυμα

Δεν μπόρεσε τελικά να καταθέσει η μητέρα του 2,5 ετών κοριτσιού από τη Νιγηρία, της μικρής Άννας, που κατέληξε στο ίδρυμα Άγιος Στυλιανός.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα σήμερα (19/2) η ΕΡΤ, η μητέρα, που όλες αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε κακή κατάσταση, δεν άντεξε υπό το βάρος του τραγικού γεγονότος του θανάτου του παιδιού της και κατέρρευσε στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

hlektragr

Recent Posts

Τουρισμός: Οι αρχαιολογικοί χώροι κερδίζουν την «κούρσα» των εισπράξεων έναντι των Μουσείων – Πρωτιά για την Αρχαία Κόρινθο

Κερδίζουν την «κούρσα» των εισπράξεων οι αρχαιολογικοί χώροι της χώρας έναντι των μουσείων σύμφωνα με…

55 λεπτά ago

Έκτακτο Γεγονός: Πυροβόλησαν τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Φίτσο (video)

Άγνωστος πυροβόλησε τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, μετά από τη συνεδρίαση της κυβέρνησης. Όπως…

3 ώρες ago

Επιμελητήριο Κορινθίας: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα στη Βιομηχανία

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου από τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και με τη συμμετοχή εκπροσώπων…

5 ώρες ago

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ημέρα του 2ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου

Με εντυπωσιακή συμμετοχή κοινού ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ημέρα του 2ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου…

5 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων: Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα Τετάρτη 15 Μαϊου

Συνεδριάζει την Τετάρτη 15 Μαϊου 2024 στις 19:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων με 31 θέματα…

5 ώρες ago

Πυροσβεστική: 16 αγροτοδασικές πυρκαγιές μέσα σε 24 ώρες

Από Ω/18:00/13-05-2024 έως Ω/18:00/14-05-2024 εκδηλώθηκαν 16 αγροτοδασικές πυρκαγιές οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους…

6 ώρες ago