ΝΕΑ

Αριθμοί οδικής βοήθειας: Πώς θα αποφύγετε τη χρέωση των αριθμών έκτακτης ανάγκης στους αυτοκινητόδρομους

Αριθμοί οδικής βοήθειας: Οι αριθμοί έκτακτης ανάγκης δυστυχώς αν και χρήσιμοι υπόκεινται σε χρέωση. Αχρείαστοι να είναι, όπως και να έχει, για όλους τους οδηγούς οχημάτων. Όμως αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη και δεν θέλετε να ξοδευτείτε ή δεν έχετε μονάδες στο κινητό σας  υπάρχει  ένας τρόπος να αποφύγετε την χρέωση της κλήσης.

 

 

 

Με δεδομένο ότι είναι αδύνατο να προβλεφθεί πότε θα προκληθεί κάποιο δυσάρεστο οδικό συμβάν, είναι αναγκαίο όλοι οι οδηγοί να γνωρίζουν τους τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης που πρέπει να καλέσουν ώστε να σπεύσουν στο σημείο τα συνεργεία του εκάστοτε αυτοκινητοδρόμου να συνδράμουν.

 

Όλοι οι αριθμοί που αφορούν  την παροχή υπηρεσιών άμεσης οδικής βοήθειας στους αυτοκινητοδρόμους της χώρας μας είναι 4ψήφιοι, ενώ όπως θα δείτε στη λίστα που ακολουθεί, αρχίζουν από τα ψηφία «10»

Οι αριθμοί οδικής βοήθειας είναι οι εξής:

  • Αττική Οδός – 1024
  • Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (ΠΑΘΕ Μαλιακός-Κλειδί) – 1075
  • Μορέας (Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα) -1025
  • Νέα Οδός (ΠΑΘΕ Αθήνα-Μαλιακός & Σχηματάρι-Χαλκίδα) & Κεντρική Οδός (ΠΑΘΕ Σκάρφεια Φθιώτιδας μέχρι Ράχες Φθιώτιδας) – 1075
  • Ολυμπία Οδός (Ε.Ο. Ελευσίνας-Κορίνθου-Πατρών) – 1025
  • Εγνατία Οδός – 1077

Αυτό, ωστόσο, που θα προκαλέσει έκπληξη σε πολλούς οδηγούς είναι το γεγονός ότι η κλήση σε όλους τους παραπάνω αριθμούς δεν είναι δωρεάν, αλλά υπάγεται σε χρέωση.

Όσον αφορά, το ύψος της χρέωσης για κάθε κλήση στους αριθμούς παροχής υπηρεσιών οδικής βοήθειας αυτοκινητοδρόμων, αυτό εξαρτάται από την τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόζει ο κάθε πάροχος κινητής και σταθερής τηλεφωνίας.

Οι αριθμοί οδικής βοήθειας και η σωτήρια εναλλακτική του 112

Στο πλαίσιο αυτό, κάθε οδηγός θα πρέπει να γνωρίζει ότι υπάρχει ένας δωρεάν αριθμός έκτακτης ανάγκης που μπορεί να αποδειχθεί σωτήριος. Πρόκειται για τον «112» ο οποίος αποτελεί μια ολοκληρωμένη υπηρεσία επικοινωνιών εκτάκτου ανάγκης που λειτουργεί σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Στην Ελλάδα, αρμόδιος φορέας για τη λειτουργία του είναι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας- λειτουργεί όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και συνδέει τον καλούντα, ανάλογα με το περιστατικό έκτακτης ανάγκης που αυτός αναφέρει με:

  • την Αστυνομία
  • τo Πυροσβεστικό Σώμα
  • το ΕΚΑΒ
  • το Λιμενικό Σώμα
  • την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056
  • την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000

Η κλήση προς το 112 είναι χωρίς χρέωση, μπορεί να γίνει από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο (ακόμη και χωρίς κάρτα SIM) και λειτουργεί εντός της εμβέλειας οποιουδήποτε δικτύου κινητής τηλεφωνίας, ενώ παρέχει τη δυνατότητα εντοπισμού της θέσης του καλούντος.

hlektragr

Recent Posts

Χρήστος Λαμπρόπουλος: «Η αειφορία δεν είναι μόνο επιλογή, αλλά απαραίτητη για την επιβίωση και την ευημερία»

Η εκδήλωση με τίτλο «Σταχυολόγηση της αειφορίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη,…

1 ώρα ago

Ίσθμια : Περιβαλλοντική δράση ”Λούνα παρκ Ανακύκλωσης”

Στις 22 Μαΐου 2024 στο πλαίσιο του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» θα πραγματοποιηθεί η περιβαλλοντική δράση…

17 ώρες ago

ΔΥΠΑ – Κοινωνικός Τουρισμός 2024: Πώς θα χορηγηθούν 300.000 voucher

Το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων – Ανέργων περιόδου 2024-2025 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), αναμένεται…

18 ώρες ago

Ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων στα προγράμματα: Φωτοβολταϊκά στη Στέγη και Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι

Καταγράφηκε έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή στα προγράμματα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Φωτοβολταϊκά στη Στέγη…

19 ώρες ago

Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Από το Επισκοπείο της Ι. Μητροπόλεως μας ξεκίνησε την περιοδεία του στην Κορινθία ο Υπουργός…

20 ώρες ago

Αστυνομικοί έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα – Διαμαρτύρονται για την φτωχοποίησή τους

Σε εξέλιξη βρίσκεται διαμαρτυρία αστυνομικών στο Σύνταγμα, καθώς καταγγέλλουν φτωχοποίηση της αστυνομίας. Αστυνομικοί έστησαν σκηνές απέναντι…

20 ώρες ago