ΝΕΑ

Εκλογές 2023: Αυτή η ημερομηνία δεν φεύγει από το μυαλό του Μητσοτάκη

Εκλογές 2023: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναλάβει προσωπικά να λύσει όλες τις εκκρεμότητες της κυβέρνησης προτού ανακοινώσει τη διάλυση της Βουλής.

 

 

Με μεθοδικό τρόπο η κυβέρνηση ανακοινώνει το ένα μέτρο ανακούφισης μετά το άλλο εκμεταλευόμενη και την απουσία του παραμικρού προγράμματος από την αντιπολίτευση που παρακολουθεί αμήχανη τις εξελίξεις.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εδώ και καιρό έχει δώσει εντολή στους υπουργούς του να φορτσάρουν και να κλείσουν όλα τα ανοιχτά μέτωπα ώστε να είναι έτοιμος σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανακοινώνει τη διάλυση της Βουλής και να πάμε στις διπλές εκλογές.

Το EleftherosTypos.gr πρώτο σας έχει ενημερώσει ότι η 10η Μαρτίου είναι η πιθανότερη ημερομηνία για να γίνει αυτό, λίγες ώρες, δηλαδή, μετά την ανακοίνωση του νέου κατώτατου μισθού που όπως φαίνεται θα είναι η τελευταία κυβερνητική πρωτοβουλία προτού οδηγηθούμε στις κάλπες. Σύμφωνα με πληροφορίες με την αύξηση ο κατώτατος μισθός θα πλησιάσει πάρα πολύ ή θα αγγίξει τα 800 ευρώ.

Με δεδομένο ότι την συγκεκριμένη ημερομηνία θα προκηρυχθούν οι εκλογές τότε ο λαός θα πάει στις κάλπες στις 9 Απριλίου και η επόμενη φορά που θα στηθούν οι κάλπες θα είναι η 14η Μαίου. Οι εισηγήσεις στον πρωθυπουργό για να γίνουν οι πρώτες εκλογές αν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο θα απορριφθούν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βαδίσει με το plan a που έχει από καιρό στο μυαλό του.

Σε ότι έχει να κάνει με τη γραμμή που θα κρατήσει η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της στην προεκλογική περίοδο, τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός σε φίλους της Νέας Δημοκρατίας στην Πτολεμαίδα:  «Σε αυτόν τον μεγάλο αγώνα τον οποίον έχουμε μπροστά μας σας θέλω κοντά μου. Σας θέλω κοντά μου πρώτα και πάνω απ’ όλα στην πρώτη κάλπη για να απενεργοποιήσουμε την “βόμβα” της απλής αναλογικής.  Να σταλεί το μήνυμα καθαρά, από την πρώτη κάλπη, ότι το ζητούμενο τελικά σε αυτήν την εκλογή είναι απλό: θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Και ποιος θα κυβερνά τελικά αυτόν τον τόπο; Η σοβαρή και υπεύθυνη Νέα Δημοκρατία ή ο ανεύθυνος και λαϊκιστής ΣΥΡΙΖΑ; Αυτό είναι το δίλημμα. Είναι πολύ απλό, είναι πολύ ξεκάθαρο. Είναι ποιον θέλετε να έχετε Πρωθυπουργό της χώρας, να σας εκπροσωπεί στο εξωτερικό και να αγωνίζεται για τα δικά σας συμφέροντα».

hlektragr

Recent Posts

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, λασποβροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

  Καιρός: Η πρόγνωση για Σάββατο και Κυριακή Σάββατο 18/5 Αρχικά γενικά αίθριος καιρός, βαθμιαία…

16 ώρες ago

Οδηγίες Προφύλαξης για την Αφρικανική Σκόνη από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σας εφιστά τη προσοχή για τις επόμενες…

16 ώρες ago

Πλήρης διακοπή κυκλοφορίας στην παραλιακή οδό Αλεποχωρίου – Ψάθας

Καθίζηση του οδοστρώματος και κατολισθήσεις βράχων, οδήγησαν την Τροχαία Αττικής στην απόφαση για πλήρη διακοπή…

16 ώρες ago

Χρήστος Λαμπρόπουλος: «Η αειφορία δεν είναι μόνο επιλογή, αλλά απαραίτητη για την επιβίωση και την ευημερία»

Η εκδήλωση με τίτλο «Σταχυολόγηση της αειφορίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη,…

17 ώρες ago

MyCoast: Σχεδόν 14.000 πολίτες κατέβασαν την εφαρμογή – Μέχρι στιγμής οι καταγγελίες φτάνουν τις 500

Περίπου 14.000 πολίτες κατέβασαν μέχρι σήμερα τη νέα ψηφιακή εφαρμογή MyCoast, σε διάστημα λίγων ημερών…

17 ώρες ago

Η Ελλάδα φιλοξενεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σούμο στο Λουτράκι

Στο Λουτράκι θα φιλοξενηθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σούμο από τις 24 έως τις 26 Μαΐου.…

18 ώρες ago