ΝΕΑ

Σοκαριστική μαρτυρία για την τρανς κολυμβήτρια Λία Τόμας: «Μας υποχρέωσαν να βλέπουμε ανδρικά γεννητικά όργανα σε γυναικεία αποδυτήρια»

Λία Τόμας: Συνεχίζονται οι σφοδρές αντιδράσεις στις ΗΠΑ και στο NCAA για την τρανς κολυμβήτρια Λία Τόμας. Συγκεκριμένα, η πρώην πρωταθλήτρια του Κεντάκι Ράιλι Γκέινς κατηγορεί με συνέντευξη της το NCAA ότι ενθαρρύνει τη σεξουαλική επίθεση και την ηδονοβλεψία επιτρέποντας στους άνδρες να εκτίθενται στα αποδυτήρια των γυναικών.

 

 

 

 

Οι νίκες της προκάλεσαν σάλο και οι γυναίκες διαμαρτύρονταν για την συμμετοχή της. Εκείνη συνέχισε να καταρρίπτει ρεκόρ και έτσι το πανεπιστήμιο της την πρότεινε για το βραβείο Γυναίκα της Χρονιάς της Εθνικής Κολεγιακής Αθλητικής Ένωσης.

Η Γκέινς που έχει 12 μετάλλια στο κολεγιακό πρωτάθλημα αποκάλυψε: «Δεν μας είχαν προειδοποιήσει εκ των προτέρων ότι θα μοιραζόμασταν τα αποδυτήρια με τη Λία. Δεν δώσαμε τη συγκατάθεσή μας. Δεν ζήτησαν τη συγκατάθεσή μας, αλλά είδαμε στο ίδιο αποδυτήριο έναν βιολογικό άνδρα να γδύνεται και είδαμε ανδρικά γεννητικά όργανα».

Να σημειωθεί πως η Λία Τόμας αγωνίστηκε για τρία χρόνια ως άνδρας στο κολεγιακό πρωτάθλημα και στη συνέχεια αποφάσισε να αλλάξει φύλο και την έβαλαν να κολυμπάει με γυναίκες.

Κατά τη διάρκεια του κολεγίου, η Λία Τόμας αγωνίστηκε και στις δύο ομάδες κολύμβησης ανδρών και γυναικών, γράφοντας ιστορία τον Μάρτιο του 2022 ως ο πρώτος ανοιχτά τρανς αθλητής που κέρδισε εθνικό πρωτάθλημα NCAA Division I σε οποιοδήποτε άθλημα αφού κατέλαβε την πρώτη θέση στο αγώνισμα 500 γιάρδων ελεύθερου στυλ γυναικών.

 

H Γκέινς που έχει εκφραστεί ξανά για το ίδιο θέμα πρωταγωνιστεί σε καμπάνια για την προστασία των γυναικείων αθλημάτων στο NCAA και είναι επικεφαλής καμπάνιας που έχει συγκεντρώσει 10.000 υπογραφές.

Η Τόμας που ανακοίνωσε στην οικογένεια της το 2018 ότι νιώθει γυναίκα είχε δηλώσει για το σάλο που είχε ξεσπάσει για τη συμμετοχή της στους αγώνες ως τρανς γυναίκα: «Δεν χρειάζομαι την άδεια κανενός για να είμαι ο εαυτός μου και να κάνω το άθλημα που αγαπώ. Τώρα είμαι ευτυχισμένη».

hlektragr

Recent Posts

ΟΠΕΚΑ 2024 : Κοινωνικός ιαματικός τουρισμός για το σύνολο των ασφαλισμένων

Πρόγραμμα επιδοτούμενου ιαματικού τουρισμού για διακοπές διάρκειας μέχρι έξι (6) ημερών (5 διανυκτερεύσεις) με παράλληλη δυνατότητα δωρεάν πραγματοποίησης έως…

2 ώρες ago

Πώς θα στηθεί από το μηδέν ο θεσμός της κοινωνικής κατοικίας

Πιο αναγκαίο από ποτέ φαίνεται ότι είναι για την Ελλάδα σήμερα να στηθεί ξανά από…

3 ώρες ago

Οικουμενικό Πατριαρχείο: Ξεκινάει σήμερα το Διεθνές Συνέδριο των Αρχόντων του Οικουμενικού Θρόνου

Στην Αθήνα θα βρεθούν τις προσεχείς ημέρες οι Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου για να συμμετάσχουν…

3 ώρες ago

Σπάνιο χρυσό νόμισμα και κορμό Κούρου αξίας 20 εκατ. δολαρίων προσπάθησαν να πουλήσουν αρχαιοκάπηλοι

Στη σύλληψη τριών αρχαιοκάπηλων ηλικίας 54, 69 και 52 ετών προχώρησαν αστυνομικοί από το Τμήμα…

4 ώρες ago

ΑΟ Λουτράκι: Tελευταίος Αγώνας των Μπαράζ Ανόδου στην Γ’ Εθνική

ΝΙΚΗ=ΑΝΟΔΟΣ! Η πιο κρίσιμη στιγμή της χρονιάς πλησιάζει! Την Κυριακή, η ομάδα του ΑΟΛ θα…

4 ώρες ago

Τουρισμός: Ξεκίνησε η σεζόν με «τσουχτερές» τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Με υψηλές τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ξεκινά η τουριστική σεζόν, κάτι που δε φαίνεται να…

4 ώρες ago