ΝΕΑ

Κυριακάτικο τραπέζι: Γλυκόξινο χοιρινό με πιπεριές από τον Πέτρο Συρίγο

Υλικά 600 γραμμ. ψαρονέφρι ​1 ασπράδι αβγού​

 

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι​

3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ​

1 κονσέρβα κομπόστα ανανά σε κομμάτια​

80 ml χυμό ανανά (από την κονσέρβα)​

80 ml λευκό ξίδι​

80 ml κέτσαπ​

50 γραμμ. ζάχαρη​

3 πολύχρωμες πιπεριές

1 λευκό κρεμμύδι​

1 σκ. σκόρδο ​

4 πράσινα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα (το πράσινο μέρος μόνο)​

1 ρίζα φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο​

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα​

Αλάτι & πιπέρι ​

​Διαδικασία

Χτυπάτε το ασπράδι του αβγού σε ένα μπολ. Βάζετε το ψαρονέφρι που έχετε κόψει σε μπουκιές ή ζουλιέν με το ασπράδι, αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ και ανακατεύετε καλά μέχρι να καλυφθεί όλο το ψαρονέφρι από τον χυλό. Το αφήνετε να κάτσει για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο.​

Για τη γλυκόξινη σάλτσα:​ Ανακατεύετε μαζί τον χυμό ανανά, το ξίδι, το κέτσαπ και τη ζάχαρη.​ Βράζετε το μίγμα για 5 λεπτά. Οταν κοχλάσει, διαλύετε 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ σε κρύο νερό και ρίχνετε στο μίγμα της γλυκόξινης σάλτσας σιγά σιγά στο κέντρο, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αβγοδάρτη μέχρι να πήξει και να γίνει παχύρρευστο. Τηγανίζετε σε ηλιέλαιο το χοιρινό. Το λάδι πρέπει να είναι περίπου στους 180 βαθμούς. Τηγανίζετε μέχρι να γίνει τραγανό.​

Το βάζετε σε ένα σουρωτήρι και το αφήνετε να περιμένει​. Σε ένα Wok βάζετε δύο κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο και σοτάρετε με τη μέθοδο του Stir Fry το σκόρδο και το τζίντζερ. Προσθέτετε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και συνεχίζετε για 3 λεπτά έως ότου το κρεμμύδι μαραθεί.​

Προσθέτετε τη γλυκόξινη σάλτσα και τα κομμάτια του ανανά και λίγο νερό ή χυμό ανανά και τα μαγειρεύετε για 4 λεπτά.​ Ρίχνετε το τηγανητό χοιρινό στο μίγμα από τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τη γλυκόξινη σάλτσα και ανακατεύετε καλά.​ Τέλος, γαρνίρετε πασπαλίζοντάς το με το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι.

hlektragr

Recent Posts

Έρχεται το γαστρονομικό φεστιβάλ Taste of Loutraki

  To Taste of Loutraki -The Corinthian Food Festival, ένα φεστιβάλ που φέρνει σε επαφή…

1 ώρα ago

Κορινθία: Παίζοντας «Τα μυστικά του Οφέλτη» για τη Διεθνή Ημέρα των Μουσείων

    H Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων την Κυριακή 19 Μαΐου…

1 ώρα ago

Ηλεκτροκίνηση στη σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο – Ροδοδάφνη

Εξελίσσεται βάσει του σχεδιασμού της ΕΡΓΟΣΕ, η υλοποίηση του σημαντικού σιδηροδρομικού έργου της ηλεκτροκίνησης στη…

1 ώρα ago

Κόρινθος: Νεαρή γυναίκα δεν πρόλαβε και γέννησε σε προαύλιο νοσοκομείου

Ένα απίστευτο αλλά και συνάμα ευχάριστο γεγονός συνέβη στο νοσοκομείο της Κορίνθου το βράδυ του…

1 ώρα ago

19 Μαϊου 1919: 105 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου αποτελεί, για τους απανταχού Έλληνες ποντιακής καταγωγής, μια ημέρα ορόσημο, ημέρα τιμής…

1 ώρα ago

Πύργος Κορινθίας: Την Κυριακή 19 Μαΐου τα 33α Κυριακίδεια

Διεξάγονται την Κυριακή 19 Μαίου 2024, τα 33α Κυριακίδεια, στον δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Πρόκειται…

4 ώρες ago