ΝΕΑ

Μοτοσυκλέτες

Οι μοτοσυκλέτες δρόμου αυξάνονται και πληθύνονται προσφέροντας -σε πολλές περιπτώσεις- και προσιτές τιμές απόκτησης.

Tα 6 μοντέλα για τα οποία θα διαβάσετε στη συνέχεια είναι είτε τελείως νέα (Aprilia, Ducati, Triumph), είτε ολικά αναθεωρημένα (KTM, Yamaha), είτε απλά αναβαθμισμένα (Honda). Όλα τους απευθύνονται σε ένα ολοένα αυξανόμενο κοινό, αυτό που θέλει μοτοσυκλέτα για την καθημερινή του μετακίνηση χωρίς να αναγκαστεί να καταθέσει ιδιαίτερα βαρύ τίμημα. Και όπως δείχνουν τα νούμερα των πωλήσεων στις ευρωπαϊκές αγορές, οι μοτοσυκλέτες δρόμου κερδίζουν όλο και περισσότερες καρδιές, προσφέροντας τεχνολογία και οδική συμπεριφορά από τον κόσμο των πανίσχυρων (αλλά ακραίων) Supersport.

Yπάρχουν φυσικά και άλλα μοντέλα που πληρούν τις προδιαγραφές του αφιερώματός μας, όπως για παράδειγμα το BMW F 900 R του 2020, αλλά σε πρώτη φάση είπαμε να περιοριστούμε σε αυτά που λογίζονται σαν ΜΥ2021 (ΜΥ = Μodel Year). Και μια που μιλάμε για νέα μοντέλα, επίσης υπάρχουν και άλλες νέες προτάσεις, οι οποίες όμως απουσιάζουν από το παρόν άρθρο γιατί είτε ξεφεύγουν σε τιμή, είτε υστερούν -λίγο έως πολύ- σε κάποια σημεία.

Ας δούμε όμως τις 6 κυρίες του αφιερώματος σε αλφαβητική σειρά, ενώ με κλικ πάνω στο όνομά τους θα κατευθυνθείτε στην εκάστοτε αναλυτική παρουσίαση που τους έχουμε κάνει:

Aprilia Tuono 660 – 10.550€

Κουβαλώντας τη βαριά οικογενειακή παράδοση των Tuono 1000/1100, το νέο 660 συνδυάζει διαχειρίσιμη ισχύ και χαμηλό βάρος με ένα εντυπωσιακά υπερπλήρες πακέτο ηλεκτρονικών βοηθημάτων. Πρωτιά για την Aprilia αποτελεί ο πρώτος δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας στην ιστορία της, που στην ουσία είναι ένας V4 1100 κομμένος στη μέση! Mε 95Hp απόδοση έχει να αντιμετωπίσει τα μόλις 183Kg της μοτοσυκλέτας (με όλα της τα υγρά), κάτι που εγγυάται εξαιρετικές για την κατηγορία επιδόσεις. Η ευρεία χρήση αλουμινίου σε πλαίσιο και ψαλίδι, όπως και οι πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, εγγυώνται με τη σειρά τους οδική συμπεριφορά Superbike.

Ducati Monster 950 – 12.300€

Το “τέρας” της Ducati έρχεται να κλείσει ένα κεφάλαιο και να ανοίξει ένα άλλο, καθώς είναι το πρώτο της οικογένειας Monster που δεν διαθέτει κλασσικό ατσάλινο πλαίσιο χωροδικτύωμα αλλά ένα αλουμινένιο τύπου «Front Frame» που χρησιμοποιεί τον κινητήρα σαν ενεργό στοιχείο. Κινητηρας του είναι ο δοκιμασμένος L-twin Testastretta 11° των 937cc και 110Hp, ενώ από άποψη γεωμετρίας, περιφερειακών και ηλεκτρονικών βοηθημάτων το νέο “μικρό” Monster φλερτάρει με την τεχνολογία των καλύτερων Superbike. Με επίπεδο εξοπλισμού και επιδόσεων ανώτερο από το 821 που αντικαθιστά αλλά και με απροσδόκητα χαμηλότερη τιμή, σίγουρα θα βρει καινούργιους φανατικούς οπαδούς.

Honda CB650R – 8.400€

H μόνη τετρακύλινδρη μοτοσυκλέτα της κατηγορίας διαθέτει τη σχεδιαστική φιλοσοφία NSC (Neo Sports Café) του ιαπωνικού εργοστασίου, παντρεύοντας σύγχρονη τεχνολογία με modern classic αισθητική που υπογραμμίζεται από τον χαρακτηριστικό στρογγυλό προβολέα και το ανάγλυφης μορφής ρεζερβουάρ καυσίμου. O κινητήρας έχει χωρητικότητα 649cc και αποδίδει 95Hp, οι οποίοι περνούν στο δρόμο ελεγχόμενοι από το σύστημα HSTC (traction control) της εταιρείας. Αποφεύγοντας την εφαρμογή λοιπών ηλεκτρονικών βοηθημάτων, αντιπαρατάσσει κορυφαία περιφερειακά και εξαίρετη ποιότητα κατασκευής.

KTM 890 Duke – 12.980€

Είναι αυτό που παίρνει τη θέση του 790 Duke, έχοντας περισσότερα κυβικά και δύναμη, αλλά και ακόμα πιο εξελιγμένα ηλεκτρονικά κάθε μορφής. Ο κινητήρας των 889cc (από 789cc) χρησιμοποιεί σημαντικά αναβαθμισμένη έκδοση χαρτών καυσίμου και ανάφλεξης με αποτέλεσμα να παράγει πλέον 115Hp, 10 περισσότερους δηλαδή, οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν μόλις 169Kg βάρους (μοτοσυκλέτα άνευ υγρών). Σίγουρα πρόκειται για ένα μοντέλο που ενστερνίζεται το αγωνιστικό DNA της πορτοκαλί φίρμας, όντας ρυθμισμένο και στημένο για να παρέχει κορυφαία οδηγικά χαρακτηριστικά. Η εργονομία είναι σχεδιασμένη περισσότερο για την καθημερινή χρήση (λιγότερο επιθετική από αυτή του 890 Duke R), ικανή να φιλοξενήσει μεγαλύτερο εύρος σωματότυπων.

Triumph Trident 660 – 7.990€

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον -και τελείως νέο- μοντέλο από την Triumph, που έχει σαν βάση τον τρικύλινδρο κινητήρα που χρησιμοποιούν όλες οι μοτοσυκλέτες της κατηγορίας Moto2 στο MotoGP! Με χωρητικότητα 660cc και απόδοση 81Hp έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε να βγάζει απόλυτα γραμμικά τη δύναμή του, αποτελώντας χρυσή τομή ανάμεσα σε επιδόσεις και ευκολία οδήγησης. Με χαμηλό ύψος σέλας και βάρος στα 189Kg (πλήρες υγρών), προβλέπεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στους ευρωπαϊκούς -και όχι μόνο- δρόμους. Συμπαραστάτες του σε αυτή την προσπάθεια θα είναι η λίαν προσιτή του τιμή (η χαμηλότερη στην κατηγορία) και οι σύγχρονες τεχνολογικές του εφαρμογές.

Yamaha MT-09 – 9.890€

Το MT-09 του 2021 είναι μια τελείως νέα μοτοσυκλέτα, που θέλει να βαδίσει στα επιτυχημένα μονοπάτια του προκατόχου του. Νέο “Deltabox” πλαίσιο και ψαλίδι, αμφότερα κατασκευασμένα από χυτό αλουμίνιο, νέα μινιμαλιστική εμφάνιση και ένας υπερκυβισμένος (889 από 847cc) και δυνατότερος κινητήρας, πάντα τρικύλινδρος εν σειρά, είναι στοιχεία που φανερώνουν την προσοχή που έδωσε η φίρμα του Iwata στο λίαν φουτουριστικό μοντέλο της. Οι 119Hp είναι οι περισσότεροι που μπορείτε να βρείτε στην κατηγορία και έχουν να κινήσουν ένα βάρος 189Kg (μοτοσυκλέτα πλήρης υγρών), με τα υπεράριθμα ηλεκτρονικά βοηθήματα να καραδοκούν για την επιβολή της τάξης.

hlektragr

Recent Posts

Ισθμός Κορίνθου: Ξεκίνησαν και πάλι οι διελεύσεις των πλοίων

  Επανέναρξη των διελεύσεων των πλοίων απ’ τον Ισθμό της Κορίνθου. Όπως, γνωστοποιήθηκε και όπως είχε…

2 ώρες ago

Πάσχα: Ζημιές και τραυματισμοί από τις κροτίδες και τα βεγγαλικά της Ανάστασης

Στάχτες, καταστροφές και εκτεταμένες ζημιές άφησαν πίσω τους για άλλη μια χρονιά τα επικίνδυνα -σε…

3 ώρες ago

Σαν σήμερα 7 Μαΐου

1824: Η περίφημη 9η Συμφωνία του Μπετόβεν κάνει πρεμιέρα στη Βιέννη. 1946: Ιδρύεται από τους…

4 ώρες ago

Πειραιάς: Μηχανική βλάβη σε πλοίο με εκατοντάδες επιβάτες – Απαγορεύτηκε ο απόπλους από Πειραιά για Ηράκλειο

Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες στο λιμάνι του Πειραιά, μετά την απόφαση των αρχών για απαγόρευση απόπλου του επιβατηγού…

4 ώρες ago

Εορτολόγιο Τρίτη του Πάσχα 7 Μαΐου 2024

Ποιοι Άγιοι Γιορτάζουν Σήμερα: Οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς οι Νεοφανείς…

4 ώρες ago

Κατάνυξη στην περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στο Λουτράκι (video)

Η περιφορά του Επιτάφιου της Παναγίας της Γιάτρισσας στο Λουτράκι τη Μεγάλη Παρασκευή, έγινε με…

5 ώρες ago