ΝΕΑ

Ουκρανία: Πάνω από 100.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί

Οι Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αναφέρουν πως οι απώλειες του Ρωσικού στρατού ανέρχονται στους 100.000 στρατιώτες.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει συμπληρώσει ήδη 10 μήνες. Σύμφωνα με το γενικό επιτελείο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, η Ρωσία έχει πλέον χάσει περισσότερεους από 100.000 στρατιώτες στον πόλεμο. Ακόμη μεγάλης σημασίας είναι η συνάντηση Κορυφής των Ευρωπαίων και του Ζελένσκι στις αρχές του Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, 100.400 ρώσοι στρατιώτες έχουν «εξαλειφθεί». Σύμφωνα με ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχουν σκοτωθεί ή ότι έχουν τραυματισθεί τόσο σοβαρά ώστε αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τη στρατιωτική υπηρεσία. Η Ρωσία είχε πρόσφατα κάνει λόγο για 6.000 νεκρούς στρατιώτες στις τάξεις της. Στο μεταξύ, ανεξάρτητα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν ήδη ταυτοποιήσει περισσότερες από 10.000 ρωσικές απώλειες.

10.000 απώλειες μετρά η Ουκρανία

Η ίδια η Ουκρανία δεν αναφέρει τις δικές της απώλειες στις ημερήσιες στρατιωτικές αναφορές. Το προεδρικό γραφείο στο Κίεβο είχε πρόσφατα κάνει λόγο για περισσότερους από 10.000 νεκρούς ουκρανούς στρατιώτες.

Τα εμπόλεμα μέρη ανακοινώνουν καθημερινά πληροφορίες για τις «απώλειες» της άλλης πλευράς, οι οποίες δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή, αλλά σπάνια για τους νεκρούς ή τους τραυματίες στρατιώτες στις δικές τους τάξεις.

Τι ανέφερε ο Σοϊγκού

Ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού είχε ανακοινώσει το Σεπτέμβριο τον αριθμό των 5.937 νεκρών ρώσων στρατιωτών. Μέχρι τώρα είναι πιθανό ο αριθμός αυτός να έχει αυξηθεί πολύ. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις βασίζονται πλέον πολύ στη βοήθεια λευκορώσων εκπαιδευτών για την εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων, σύμφωνα με την καθημερινή επικαιροποίηση των πληροφοριών που ανακοινώνεται από το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Αυτό οφείλεται σε έλλειψη ρώσων εκπαιδευτών, πολλοί από τους οποίους έχουν αναπτυχθεί ή σκοτωθεί κατά την εισβολή στην Ουκρανία και αποτελεί ένδειξη για την πίεση που δέχονται οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

hlektragr

Recent Posts

Το Εορτολόγιο της Μεγάλης Δευτέρας 29 Απριλίου 2024. Ποιοι Άγιοι Γιορτάζουν Σήμερα:

Ποιοι Άγιοι Γιορτάζουν Σήμερα: Ο Άγιος Ιωσήφ ο Πάγκαλος. Οι Άγιοι Ιάσονας και Σωσίπατρος οι…

19 λεπτά ago

Πρόγνωση καιρού για την Μεγάλη Δευτέρα

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στη Θράκη, τη βόρεια Κρήτη και τις μεσημβρινές και…

44 λεπτά ago

Μαθητές του «Μουσικού Σχολείου Κορίνθου» επισκέφθηκαν τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Διονύσιο στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως

Αντιπροσωπεία μαθητών του «Μουσικού Σχολείου Κορίνθου» συνοδευόμενοι από τους Εκπαιδευτικούς τους κ. Κωνσταντίνα Ξύδη, κ.…

9 ώρες ago

Ναύπλιο: Εγκαίνια του 9ου Mediterranean Yacht Show

Παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 27 Απριλίου τα εγκαίνια…

9 ώρες ago

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πέρασε από τη διώρυγα της Κορίνθου το ιστιοφόρο Belem με τη Φλόγα

Το ταξίδι του για τη Μασσαλία συνεχίζει το γαλλικό ιστιοφόρο Belem, το οποίο μεταφέρει την…

10 ώρες ago

Συνεδριάζει την Μεγάλη Τρίτη η Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου

Την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου 2024 και ώρα 10:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων, στο κτήριο του…

17 ώρες ago