ΝΕΑ

Ρωσία: Έκρηξη σε πετρελαϊκή εγκατάσταση – 2 νεκροί και 5 τραυματίες

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο διυλιστήριο πετρελαίου του Aνγκάρσκ στη Ρωσία, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους

Τεράστια έκρηξη έπληξε μεγάλο διυλιστήριο πετρελαίου της Ρωσίας, στην τελευταία ύποπτη έκρηξη που πλήττει υποδομές του Κρεμλίνου, καθώς ενισχύονται οι υποψίες για δολιοφθορά εκ μέρους του Κιέβου.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν στην έκρηξη, η οποία είναι η τελευταία από μια σειρά εκρήξεων που έπληξαν ρωσικές υποδομές. Το διυλιστήριο Ανγκάρσκ ανήκει στον φίλο του Πούτιν, Iγκόρ Σέτσιν και χρησιμοποιείται για την κατασκευή καυσίμων αεροσκαφών και ντίζελ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα στρατιωτικά οχήματα

Η έκρηξη έπληξε το Διυλιστήριο Πετρελαίου Ανγκάρσκ, κοντά στην πόλη Ιρκούτσκ της Σιβηρίας, γύρω στις 5.50 π.μ. τοπική ώρα την Πέμπτη, με τον ουρανό να φωτίζεται νωρίς το πρωί από μία βολίδα. Σύμφωνα με αξιωματούχους προκλήθηκε από «μόλυνση αερίου» του εξοπλισμού του εργοστασίου, αν και δεν είναι σαφές εάν επρόκειτο για ατύχημα ή όχι. Σημειώνεται στο πλαίσιο πολλαπλών εκρήξεων και πυρκαγιών σε τοποθεσίες που συνδέονται με τον ρωσικό στρατό ή με ολιγάρχες που πολλοί υποπτεύονται ότι ενορχηστρώνονται από την Ουκρανία.

Είναι η δεύτερη πυρκαγιά μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα στο διυλιστήριο, με το προηγούμενο περιστατικό να αναφέρεται στις 27 Νοεμβρίου. Το Ανγκάρσκ βρίσκεται σχεδόν 3.000 μίλια μακριά από τις πρώτες γραμμές στην Ουκρανία. Οι εκρήξεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες συγκλόνισαν τις ρωσικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας στις περιοχές Kursk και Bryansk, που βρίσκονται πιο κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Όπως συνέβη στο Aνγκάρσκ, οι εκρήξεις σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες και επικεντρώθηκαν σε ενεργειακές υποδομές.

Δύο ακόμη εκρήξεις έπληξαν τις ρωσικές αεροπορικές βάσεις στο Σαράτοφ και στο Ριαζάν, προκαλώντας ζημιές σε βομβαρδιστικά με πυρηνική ικανότητα που χρησιμοποιούνται για επιθέσεις σε σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας. Πιστεύεται ότι προκλήθηκαν από ουκρανικά drones εξοπλισμένα με εκρηκτικά.

Ο κάτοικος της περιοχής Λιούμποφ Βολοκίτινα σχολίασε την έκρηξη, λέγοντας: «Ο σύζυγός μου σηκώθηκε, κατέβηκε κάτω, έβαλε έναν καφέ και κοίταξε έξω από το παράθυρο για να δει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην αυλή μας, το οποίο στολίσαμε χθες. «Ξαφνικά ακούστηκε μια έκρηξη, μια λάμψη. Νόμιζα ότι ένα αεροπλάνο έπεσε πάνω μας… Η κόρη μου έκλαψε φοβισμένη και έτρεξε κοντά μου από το δωμάτιό της. Η μητέρα μου τηλεφώνησε πανικόβλητη».

Ένας άνδρας στο κοντινό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας είπε: «Το τζάμι έσπασε… Έγινε μια ισχυρή έκρηξη στο διυλιστήριο, τώρα υπάρχει φωτιά». Πλάνα έδειξαν την καταστροφή κτιρίων στο χώρο του διυλιστηρίου. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι συμμετείχαν στη μάχη με τις φλόγες, αναφέρθηκε. Οι ντόπιοι αναρωτήθηκαν εάν ήταν ασφαλές να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, φοβούμενοι τη ρύπανση που εκλύθηκε από την έκρηξη.

hlektragr

Recent Posts

Μαθητές του «Μουσικού Σχολείου Κορίνθου» επισκέφθηκαν τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Διονύσιο στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως

Αντιπροσωπεία μαθητών του «Μουσικού Σχολείου Κορίνθου» συνοδευόμενοι από τους Εκπαιδευτικούς τους κ. Κωνσταντίνα Ξύδη, κ.…

6 ώρες ago

Ναύπλιο: Εγκαίνια του 9ου Mediterranean Yacht Show

Παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 27 Απριλίου τα εγκαίνια…

6 ώρες ago

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πέρασε από τη διώρυγα της Κορίνθου το ιστιοφόρο Belem με τη Φλόγα

Το ταξίδι του για τη Μασσαλία συνεχίζει το γαλλικό ιστιοφόρο Belem, το οποίο μεταφέρει την…

7 ώρες ago

Συνεδριάζει την Μεγάλη Τρίτη η Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου

Την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου 2024 και ώρα 10:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων, στο κτήριο του…

14 ώρες ago

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Πραγματοποιήθηκε η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του προγράμματος Τουρισμός για όλους 2024 και αναμένεται να…

15 ώρες ago

Εκτεταμένες καμπάνιες του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου για το «Πάσχα 2024»

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου, σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ.…

16 ώρες ago