Skip to content
Πα. Ιαν 27th, 2023
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΡΙΝΘΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΝΕΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • LIFESTYLE
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΡΙΝΘΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΝΕΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • LIFESTYLE
  • ΥΓΕΙΑ
ΗΛΕΚΤΡΑ Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός

ΗΛΕΚΤΡΑ Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός

Δύναμη στην ενημέρωση…. ποιότητα στην ψυχαγωγία

Primary Menu
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Home
  • ΝΕΑ
  • Καναδάς-COP15 : Η διάσκεψη της δεκαετίας για να σωθεί η βιοποικιλότητα
  • ΝΕΑ
  • Περιβάλλον

Καναδάς-COP15 : Η διάσκεψη της δεκαετίας για να σωθεί η βιοποικιλότητα

2 μήνες ago
Καναδάς-COP15 : Η διάσκεψη της δεκαετίας για να σωθεί η βιοποικιλότητα - ΝΕΑ
Share
Tweet
Share
Pin
0 Shares

Η 15η Διάσκεψη της Σύμβασης του ΟΗΕ για τη Βιοποικιλότητα, η λεγόμενη COP15 άνοιξε χθες τις πύλες της στο Μόντρεαλ και θα διαρκέσει δύο εβδομάδες

Με πανό και συνθήματα ακτιβιστές μη κυβερνητικών οργανώσεων και ενώσεων για το κλίμα κινητοποιήθηκαν χθες, Τετάρτη, στο Μόντρεαλ, κατά την έναρξη της διάσκεψης του ΟΗΕ για τη Βιοποικιλότητα, για να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο και κυρίως να ασκήσουν πιέσεις για την μοναδική ευκαιρία, «μια στη δεκαετία», που παρουσιάζεται στην συνάντηση αυτή διαπραγματευτών από όλον τον κόσμο, να επιτευχθεί συμφωνία για την προστασία της φύσης.

Οι διαπραγματευτές ελπίζουν ότι η 15η Διάσκεψη της Σύμβασης του ΟΗΕ για τη Βιοποικιλότητα, η λεγόμενη COP15 Βιοποικιλότητα, που θα διαρκέσει δύο εβδομάδες, θα οδηγήσει στην επίτευξη συμφωνίας που θα διασφαλίζει ότι θα υπάρχει περισσότερη «φύση» –ζώα, φυτά και υγιή οικοσυστήματα– το 2030 απ’ό,τι υπάρχει τώρα.

«Η συνάντηση αυτή είναι η ευκαιρία μας να περάσουμε από την διαφωνία στην συμφωνία, να σταματήσουμε αυτό το όργιο καταστροφής και να υπογράψουμε σύμφωνο ειρήνης με τη φύση», δήλωσε ο πρόεδρος της COP15 Χουάνγκ Ρούνκιου, ο Κινέζος υπουργός Οικολογίας και Περιβάλλοντος.

«Ο κόσμος έχει στραμμένο το βλέμμα του πάνω μας, περιμένει τις εργασίες μας και οφείλουμε να προχωρήσουμε μαζί», πρόσθεσε, καθώς οι διαπραγματεύσεις τραβούν σε μάκρος τριών ετών χωρίς αποτέλεσμα, γεγονός που προκαλεί φόβους για παταγώδη αποτυχία. Οι απεσταλμένοι 190 χωρών έχουν περιθώριο ως τις 19 Δεκεμβρίου να υιοθετήσουν ένα αρκετά φιλόδοξο “δεκαετές παγκόσμιο πλαίσιο” για να τερματιστεί ως το 2030 η καταστροφή της φύσης και των πόρων της, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την επιβίωση της ανθρωπότητας και για να καταπολεμηθεί η κλιματική αλλαγή.

Ωστόσο οι διαφωνίες όσον αφορά τους στόχους και ο τεράστιος όγκος υλικού που θα πρέπει να εξεταστεί τις δύο αυτές εβδομάδες στην COP15 εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχία, δήλωσε ο Γκάβιν Έντουαρντς, ο διευθυντής της οργάνωσης World Wildlife Fund International.

«Όντως θα χρειαστεί να ρίξουμε αρκετά ξενύχτια εδώ για να μπορέσουμε να επιτύχουμε την συμφωνία που θέλουμε», σημείωσε ο Έντουαρντς στο περιθώριο της διάσκεψης, την ώρα που οι ακτιβιστές φώναζαν συνθήματα για την προστασία της φύσης. «Ωστόσο αυτό για το οποίο μιλάμε εδώ είναι το μέλλον της ζωής στη Γη», υπογράμμισε.

Η επιτυχία σύναψης συμφωνίας μπορεί να οδηγήσει στην προστασία σχεδόν του ενός τρίτου των χερσαίων εκτάσεων και των ωκεανών παγκοσμίως ως το 2030, σε περισσότερο βιώσιμα αγροτικά συστήματα, δασοκομία και αλιεία, πρόσθεσε. «Οι κυβερνήσεις έχουν μια ευκαιρία δεκαετίας για να καταλήξουν σε συμφωνία γι’αυτό εδώ», υπογράμμισε.

Νωρίτερα χθες ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε τη διάθεση έως και 800 εκατομμυρίων δολαρίων Καναδά (περίπου 557,92 εκατομμύρια ευρώ) σε διάστημα επτά ετών σε έως και τέσσερις προσπάθειες προστασίας της φύσης υπό την ηγεσία ιθαγενών, κάτι το οποίο θα βοηθήσει την χώρα στην διατήρηση του 30% της γης της ως το 2030.

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο είδη, ιδίως έντομα, απειλούνται τώρα με εξαφάνιση, καθώς εξαφανίζονται με πρωτόγνωρο ρυθμό εδώ και 10 εκατομμύρια χρόνια. Έως και το 40% των χερσαίων εκτάσεων της Γης θεωρούνται υποβαθμισμένες, σύμφωνα με την έκθεση του 2022 του ΟΗΕ Global Land Outlook.

«Η ανθρωπότητα έχει γίνει όπλο μαζικής καταστροφής», προειδοποίησε αυτήν την εβδομάδα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, εξαιτίας “της απεριόριστης όρεξής μας για ανεξέλεγκτη και άνιση οικονομική ανάπτυξη”. Αυτή η COP15, η δίδυμη αδελφή που βρίσκεται στη σκια των COP για το κλίμα, είναι μια από τις τελευταίες ευκαιρίες για “να σταματήσουμε τον πόλεμό μας κατά της φύσης”, κατέληξε.

Share
Tweet
Share
Pin
0 Shares
Tags: Καναδάς-COP15

Continue Reading

Previous: Γερμανία – «Πολίτες του Ράιχ»: Έρχονται και άλλες συλλήψεις, προειδοποιούν οι Αρχές
Next: Αποσύρονται τα αεροσκάφη Cessna T-41D, μετά από 53 χρόνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

theseis Εθνικό Θέατρο: Ακυρώνονται παραστάσεις λόγω απεργίας του ΣΕΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΝΕΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εθνικό Θέατρο: Ακυρώνονται παραστάσεις λόγω απεργίας του ΣΕΗ

2 ώρες ago
emvolio1 Έρπητας ζωστήρας: Όσα πρέπει να ξέρετε σε συμβουλές της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ

Έρπητας ζωστήρας: Όσα πρέπει να ξέρετε σε συμβουλές της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων

3 ώρες ago
polyedro-vivlio-paidia.jpg Πάτρα: Στις 28/01 τα παιδιά φτιάχνουν το δικό τους πολύγλωσσο βιβλίο στο «Πολύεδρο»
  • ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
  • ΝΕΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πάτρα: Στις 28/01 τα παιδιά φτιάχνουν το δικό τους πολύγλωσσο βιβλίο στο «Πολύεδρο»

3 ώρες ago
spiral-nosokagiantreas-2-1024x717.jpg Επίσκεψη του υποψήφιου δημάρχου Πατρέων Πέτρου Ψωμά στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»
  • ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
  • ΝΕΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη του υποψήφιου δημάρχου Πατρέων Πέτρου Ψωμά στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»

4 ώρες ago
Garsia Σοκ στον Άρη: Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Μανού Γκαρθία
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΝΕΑ

Σοκ στον Άρη: Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Μανού Γκαρθία

4 ώρες ago
police-thumb-large Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές στην Αττική
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΝΕΑ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές στην Αττική

4 ώρες ago

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Εθνικό Θέατρο: Ακυρώνονται παραστάσεις λόγω απεργίας του ΣΕΗ
  • Έρπητας ζωστήρας: Όσα πρέπει να ξέρετε σε συμβουλές της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων
  • Πάτρα: Στις 28/01 τα παιδιά φτιάχνουν το δικό τους πολύγλωσσο βιβλίο στο «Πολύεδρο»
  • Επίσκεψη του υποψήφιου δημάρχου Πατρέων Πέτρου Ψωμά στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»
  • Σοκ στον Άρη: Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Μανού Γκαρθία



ΗΛΕΚΤΡΑ - Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός

ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ 64 Κόρινθος, 20100
Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή08:00 – 23:00
Σάββατο, Κυριακή10:00 – 18:00
2741 111388



  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΡΙΝΘΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΝΕΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • LIFESTYLE
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΡΙΝΘΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΝΕΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • LIFESTYLE
  • ΥΓΕΙΑ
Copyright © All rights reserved ΗΛΕΚΤΡΑ - Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός | Magnitude by AF themes.