ΝΕΑ

Θρίλερ στο Πανεπιστήμιο του Αϊντάχο – Νεκροί 4 φοιτητές, για ανθρωποκτονία μιλούν οι Αρχές

Τέσσερις φοιτητές του Πανεπιστημίου του Αϊντάχο βρέθηκαν νεκροί, σε μια μυστηριώδη υπόθεση που η αστυνομία υποπτεύεται πως πρόκειται για ανθρωποκτονία.

Η αστυνομία αναγνώρισε τους τέσσερις φοιτητές, οι σοροί των οποίων βρέθηκαν σε εγκαταστάσεις εκτός του Πανεπιστημίου, ως τους Ethan Chapin, 20, Madison Mogen, 21, Xana Kernodle, 20 και Kaylee Goncalves, 21 ετών. Οι τέσσερις νέοι φέρεται να ήταν φίλοι που είχαν γνωριστεί διαδικτυακά.

Ο Chapin και η Kernodle φαίνεται, μάλιστα, πως ήταν σε σχέση, αφού η Kernodle είχε γράψει στο Instagram: «Η ζωή είναι πολύ καλύτερη μαζί σου, σε αγαπώ!», με την αφορμή των γενεθλίων του Chapin.

Τα αίτια του θανάτου των τεσσάρων φοιτητών δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, καθώς οι λεπτομέρειες γύρω από την υπόθεση παραμένουν ασαφείς.

«Προς το παρόν, δεν έχει τεθεί κανείς υπό κράτηση», ανέφερε το αστυνομικό τμήμα σε δελτίο τύπου. «Η αστυνομία δεν πιστεύει ότι υπάρχει κίνδυνος για την κοινότητα, με βάση τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής έρευνας».

Η Xana Kernodle και ο Ethan Chapin πιστεύεται ότι ήταν σε σχέση.

Ο δήμαρχος της πόλης Μόσχα του Αϊντάχο,  Art Bettge, δήλωσε στους New York Times τη Δευτέρα ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τον γενικό πληθυσμό, αλλά δεν διευκρίνισε το πώς σκοτώθηκαν τα θύματα ή εάν κάποιος ύποπτος για την ανθρωποκτονία τους κυκλοφορεί ελεύθερος.

«Ένα έγκλημα αυτού του μεγέθους, είναι πολύ δύσκολο να το αντιμετωπίσεις», είπε ο Bettge, σημειώνοντας ότι οι αστυνομικοί χρειάζονται χρόνο για να καταλάβουν τι συνέβη, σύμφωνα με τους Times. Ο Bettge φέρεται επίσης να είπε: «Η συνολική εκτίμηση των Αρχών είναι ότι πρόκειται για έγκλημα πάθους».

Η ιατροδικαστής της κομητείας Latah, Cathy Mabbutt είπε στην εφημερίδα ότι οι νεκροψίες θα διεξαχθούν την Τετάρτη, αλλά απέκλεισε την πιθανότητα ο θάνατος των φοιτητών να προκλήθηκε από έναν εξ αυτών, ο οποίος στην συνέχεια αυτοκτόνησε. Είπε ότι δεν μπορούσε να αποκαλύψει περισσότερα χωρίς την άδεια της αστυνομίας.

Οι αρχές ζητούσαν από όποιον γνωρίζει κάτι για την υπόθεση να επικοινωνήσει μαζί τους.

Το Πανεπιστήμιο του Αϊντάχο δημοσίευσε πληροφορίες για τα τέσσερα θύματα, σημειώνοντας ότι ο Chapin ήταν πρωτοετής φοιτητής και μέλος της αδελφότητας Sigma Chi, ενώ Kernodle ήταν πρωτοετής που σπούδαζε με  μάρκετινγκ και μέλος της κολεγιακής αδελφότητας Pi Beta Phi.

Η Kaylee GonCalves και η Madison Mogen ήταν φίλες και φοιτήτριες στο Πανεπιστήμιο του Αϊντάχο.

Η Mogen ήταν τελειόφοιτη με ειδικότητα στο μάρκετινγκ και η Goncalves τελειόφοιτη γενικών σπουδών, είπε το πανεπιστήμιο.

Η τραγική ανακάλυψη των πτωμάτων τους την Κυριακή είχε ως αποτέλεσμα το πανεπιστήμιο να διατάξει τους φοιτητές να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, έως ότου η αστυνομία διασφαλίσει ότι δεν υπάρχει ευρύτερη απειλή για την κοινότητα. Η πόλη της Μόσχας έχει πληθυσμό άνω των 25.000 κατοίκων, βρίσκεται στο βόρειο-κεντρικό Αϊντάχο και απέχει περίπου 128 χιλιόμετρα από το Spokane της Ουάσιγκτον.

Ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Σκοτ ​​Γκριν ακύρωσε τα μαθήματα τη Δευτέρα, από σεβασμό στους τέσσερις φοιτητές των οποίων η ζωή «κόπηκε απότομα».

«Με βαθιά λύπη μοιράζομαι μαζί σας ότι το πανεπιστήμιο ειδοποιήθηκε σήμερα για τον θάνατο τεσσάρων φοιτητών του Πανεπιστημίου του Αϊντάχο που ζούσαν εκτός της πανεπιστημιούπολης και πιστεύεται ότι ήταν θύματα ανθρωποκτονίας», δήλωσε ο Γκριν σε δήλωσή του την Κυριακή το βράδυ.

Το πανεπιστήμιο είπε ότι οι σύμβουλοι ψυχικής υγείας του θα είναι διαθέσιμοι για τους φοιτητές στο συμβουλευτικό κέντρο της πανεπιστημιούπολης, ενώ οι εργαζόμενοι μπορούν να λάβουν βοήθεια μέσω ενός προγράμματος υποστήριξης εργαζομένων.

Οι θάνατοι των τεσσάρων φοιτητών ανακοινώθηκαν με διαφορά λίγων ωρών από ένα περιστατικό πυροβολισμών στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, όπου σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι. Ο φερόμενος ως δράστης σε εκείνη την υπόθεση συνελήφθη τη Δευτέρα, μετά από ένα ανθρωποκυνηγητό 12 ωρών.

hlektragr

Recent Posts

Δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα (από 20.5.2024 έως 26.5.2024)

Δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα (από 20.5.2024 έως 26.5.2024) Ανακοινώνεται ότι για…

13 ώρες ago

Επιμελητήριο Κορινθίας: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα στη Βιομηχανία

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου από τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και με τη συμμετοχή εκπροσώπων…

14 ώρες ago

MyCoast: Σχεδόν 14.000 πολίτες κατέβασαν την εφαρμογή – Μέχρι στιγμής οι καταγγελίες φτάνουν τις 500

Περίπου 14.000 πολίτες κατέβασαν μέχρι σήμερα τη νέα ψηφιακή εφαρμογή MyCoast, σε διάστημα λίγων ημερών…

15 ώρες ago

2,9 εκατομμύρια οχήματα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ

Σε περίπου 2,9 εκατομμύρια υπολογίζονται τα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους χωρίς να έχουν…

15 ώρες ago

Νέες ταυτότητες: Πότε λήγουν οι παλιές – Πόσο κοστίζουν οι καινούριες

Υποχρεωμένοι να βγάλουμε νέες ταυτότητες είμαστε όλοι οι Έλληνες, με την διαδικασία να έχει ήδη…

15 ώρες ago

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για ναρκωτικά στη Μεσσηνία

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για ναρκωτικά στη Μεσσηνία Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από -250- γραμμάρια κάνναβης…

16 ώρες ago