ΝΕΑ

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας: Θρηνεί και διαμαρτύρεται για τον θάνατο του εργαζόμενου στον δήμο Λουτρακίου

Με σκληρή ανακοίνωση προς τους εργοδότες και τις πολιτικές σε βάρος των εργαζομένων αποχαιρετά ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κορινθίας τον 58άχρονο Γιάννη Λογοθέτη, τον εργαζόμενο του Δήμου Λουτρακίου, που έχασε τη ζωή του σε ώρα δουλειάς πέφτοντας από το αναβατόριο από ύψος 6 μέτρων.

Ο Σύλλογος δεν δέχεται ότι επρόκειτο για κακιά ώρα και αναδεικνύει αιτίες των θανάτων εργαζομένων. Εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και τονίζει ότι «οι εργαζόμενοι πρέπει να συσπειρωθούμε στα σωματεία και οργανωμένοι να παλέψουμε ενάντια σ’ αυτές τις πολιτικές που τους θέλουν λίπασμα για τα κέρδη τους”…

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Για μια ακόμη φορά στο νομό Κορινθίας θρηνούμε έναν συνάδελφο, υπάλληλο στον δήμο Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων. Ο συνάδελφος Γιάννης Λογοθέτης έπεσε την ώρα της δουλειάς από το αναβατόριο από ύψος 6 μέτρων με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Η λίστα των νεκρών εργαζομένων την ώρα της δουλειάς καθημερινά μεγαλώνει. Ούτε η κακιά η ώρα ήταν, ούτε το γραφτό της μοίρας του. Πολλές φορές οι εργαζόμενοι, κάτω από την πίεση της απειλής της ανεργίας και της αυξανόμενης φτώχειας, αναγκάζονται να δουλέψουν παίρνοντας μεγάλο ρίσκο για τη ζωή τους, χωρίς τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, χωρίς τα απαραίτητα εργαλεία εργασίας και με τρομερή εντατικοποίηση.

Από τη μια η υποχρηματοδότηση στους δήμους από το κράτος, από την άλλη η άρνηση των δήμων να προσλαμβάνουν το απαραίτητο προσωπικό, για να μη πληρώνουν από ιδίους πόρους, δείχνει ποιοι είναι οι υπεύθυνοι και οι ένοχοι. Τα εργατικά ατυχήματα είναι εργοδοτικά και έχουν ενόχους τη κυβέρνηση της ΝΔ, όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τους δημάρχους.

Χωρίς κανένα μέτρο για την υγιεινή και ασφάλεια, θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους, αδιαφορώντας για το κόστος που θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι, με την ίδια τους τη ζωή.

Μόνο οι εργαζόμενοι μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή τη κατάσταση. Να συσπειρωθούμε στα σωματεία μας, και οργανωμένοι να παλέψουμε ενάντια σ’ αυτές τις πολιτικές που μας θέλουν λίπασμα για τα κέρδη τους.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους συναδέλφους του.»

 

hlektragr

Recent Posts

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

1 ώρα ago

Κατάνυξη στην περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στο Λουτράκι (video)

Η περιφορά του Επιτάφιου της Παναγίας της Γιάτρισσας στο Λουτράκι τη Μεγάλη Παρασκευή, έγινε με…

2 ώρες ago

Η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε την Μεγάλη Παρασκευή, στον Π. Πατριαρχικό Ναό, η Ακολουθία του Επιταφίου…

2 ώρες ago

Μεγάλο Σάββατο

Σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, ο Κύριος των κυριευόντων και ο Βασιλεύς των βασιλευόντων αναπαύεται στον Άδη…

2 ώρες ago

Φωτιά στο Πήλιο: Μεγάλη κινητοποίηση για την κατάσβεσή της

Μεγάλη κινητοποίηση υπάρχει από τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου (04.05.2024) στο Πήλιο εξαιτίας φωτιάς. Η…

2 ώρες ago

Αναχωρούν και οι τελευταίοι εκδρομείς για το Πάσχα

Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Μ. Σάββατο 7 δρομολόγια ενώ για…

2 ώρες ago