ΝΕΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Σάλος από την έφοδο του FBI στην έπαυλη

«Το όμορφο σπίτι μου, το Μαρ-α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς, έχει καταληφθεί από πολυάριθμους πράκτορες», διαμαρτυρήθηκε ο πρώην πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, που εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της αμερικανικής επικαιρότητας για τους λάθος λόγους.

Πράκτορες του FBI έκαναν «έφοδο» στην έπαυλη του Τραμπ στη Φλόριντα κι έκαναν φύλλο και φτερό τα αρχεία του, για να βρουν απόρρητα έγγραφα τα οποία ο πρώην πρόεδρος πήρε μαζί του φεύγοντας από τον Λευκό Οίκο. Κάποια που δεν πήρε μαζί του τα… έσκισε, όπως αναφέρει ρεπορτάζ των «Τάιμς της Ν. Υόρκης»!

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που έχει υπονοήσει ότι θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία, απέφυγε να μιλήσει για το λόγο της έρευνας και κατήγγειλε ότι υφίσταται πολιτικό διωγμό. Ωστόσο, η έρευνα έγινε μετά από εντολή του υπουργείου Δικαιοσύνης, γιατί ο πρώην πρόεδρος -όπως λέγεται- έφυγε από το Οβάλ Γραφείο με φακέλους απόρρητων εγγράφων που φυσικά όφειλε να αφήσει στον Λευκό Οίκο για τον διάδοχό του και για τις κυβερνητικές υπηρεσίες. Ο Τραμπ δεν ήταν στην κατοικία του, που βρίσκεται στο ιδιόκτητο γήπεδο γκολφ του Μαρ-α-Λάγκο την ώρα της επιχείρησης του FBI, καθώς τους καλοκαιρινούς μήνες μετακινείται στη Νέα Υόρκη ή στο Νιου Τζέρσεϊ, όπου διαθέτει άλλη μία έπαυλη. Στην οργισμένη δήλωσή του μίλησε για «δεύτερο Ουότεργκεϊτ» και κατηγόρησε τους ριζοσπάστες αριστερούς Δημοκρατικούς ότι ενορχηστρώνουν τη δίωξή του για να τον εμποδίσουν να θέσει υποψηφιότητα το 2024.

Να σημειωθεί ότι στην ηγεσία του FBI βρίσκεται ο Κρίστοφερ Ρέι, τον οποίο είχε διορίσει ο ίδιος ο Τραμπ, πριν εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο. Οπως έγινε γνωστό, οι πράκτορες έχουν κατασχέσει εδώ και μήνες από την έπαυλη του Παλμ Μπιτς 15 κουτιά γεμάτα με έγγραφα, ορισμένα εκ των οποίων είναι διαβαθμισμένα και πρέπει να επιστραφούν στα εθνικά αρχεία.      

Μια απίστευτη κίνηση εκ μέρους του πρώην προέδρου Τραμπ είδε το φως της δημοσιότητας από ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τάιμς της Ν. Υόρκης». Ο Τραμπ έριχνε σημαντικά έγγραφα σε λεκάνες τουαλέτας, αφού τα είχε κάνει κομματάκια!

Η δημοσιογράφος Μάγκι Χάμπερμαν εξασφάλισε τις φωτογραφίες που θα συμπεριληφθούν στο υπό έκδοση βιβλίο της για την προεδρία Τραμπ, με τον τίτλο «Confidence Man» (Ανθρωπος εμπιστοσύνης). Αν κι έχει προβεί σε διαψεύσεις ο Τραμπ, οι φωτογραφίες δείχνουν σκισμένα έγγραφα μέσα σε δύο λεκάνες τουαλέτας, με σημειώσεις που έχουν τον γραφικό του χαρακτήρα. Ανώνυμες πηγές από τον Λ. Οίκο έχουν πει επανειλημμένως πως ο Τραμπ έσκιζε έγγραφα στα συχνά ξεσπάσματα της οργής του, αναγκάζοντας συνεργάτες του να μαζεύουν τα κομμάτια για να τα καταχωρίσουν στα εθνικά αρχεία.

Ούτε δύο χρόνια δεν έχουν συμπληρωθεί από την ήττα του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές και μέσα σ’ αυτό το διάστημα έχουν ξεκινήσει δύο παράλληλες έρευνες σε βάρος του πρώην προέδρου.

– Η μία αφορά σε οικονομικές υποθέσεις και η άλλη στο ρόλο του στην αιματηρή εισβολή στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου του 2021 από χιλιάδες οπαδούς του Τραμπ. Την ημέρα εκείνη έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι και, όπως έχουν καταθέσει μάρτυρες, ο πρώην πρόεδρος ενθάρρυνε τα επεισόδια. Ο πρώην πρόεδρος είχε απαλλαγεί στην πολιτική δίκη που έγινε στο Κογκρέσο για την υπόθεση, αφού στη Γερουσία οι Ρεπουμπλικανοί είχαν την πλειοψηφία. Ομως, διακομματική Επιτροπή του Κογκρέσου συγκρότησε ομάδα έρευνας για την εισβολή στο Καπιτώλιο και τους τελευταίους μήνες καταθέτουν μάρτυρες για το ζήτημα. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μέρικ Γκάρλαντ, δεν απέκλεισε την πιθανότητα να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Τραμπ.

– Ορισμένοι νομικοί θεωρούν πως οι κατηγορίες για οικονομικές και φορολογικές απάτες είναι πιο σημαντικές από την εισβολή στο Καπιτώλιο. Ο εισαγγελέας του Μανχάταν, Σάιρους Βανς, ερευνά εδώ και δύο χρόνια τις πιθανές ατασθαλίες των επιχειρήσεων Τραμπ.

– Στις 6 Φεβρουαρίου του 2023, θα γίνει η δίκη για τη σεξουαλική επίθεση εναντίον της Ε. Τζιν Κάρολ, εκτός αν υπάρξει μέχρι τότε εξωδικαστικός συμβιβασμός. «Δεν είναι ο τύπος μου», είναι το μόνο που έχει απαντήσει ο Τραμπ στις κατηγορίες της γυναίκας.

  • Η Μέρι Τραμπ, ανιψιά του πρώην προέδρου, έχει καταθέσει αγωγή εναντίον του θείου της γιατί την απέκλεισε από την οικογενειακή κληρονομιά.
  • Επίσης, αγωγή εναντίον του Τραμπ έχει καταθέσει και ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του, Μάικλ Κοέν, ο οποίος ισχυρίζεται ότι το αφεντικό του τον έστειλε στη φυλακή επειδή αποκάλυπτε πολλά σε ένα βιβλίο του.
hlektragr

Recent Posts

Μαθητές του «Μουσικού Σχολείου Κορίνθου» επισκέφθηκαν τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Διονύσιο στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως

Αντιπροσωπεία μαθητών του «Μουσικού Σχολείου Κορίνθου» συνοδευόμενοι από τους Εκπαιδευτικούς τους κ. Κωνσταντίνα Ξύδη, κ.…

8 ώρες ago

Ναύπλιο: Εγκαίνια του 9ου Mediterranean Yacht Show

Παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 27 Απριλίου τα εγκαίνια…

8 ώρες ago

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πέρασε από τη διώρυγα της Κορίνθου το ιστιοφόρο Belem με τη Φλόγα

Το ταξίδι του για τη Μασσαλία συνεχίζει το γαλλικό ιστιοφόρο Belem, το οποίο μεταφέρει την…

9 ώρες ago

Συνεδριάζει την Μεγάλη Τρίτη η Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου

Την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου 2024 και ώρα 10:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων, στο κτήριο του…

16 ώρες ago

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Πραγματοποιήθηκε η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του προγράμματος Τουρισμός για όλους 2024 και αναμένεται να…

17 ώρες ago

Εκτεταμένες καμπάνιες του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου για το «Πάσχα 2024»

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου, σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ.…

18 ώρες ago