ΝΕΑ

Καταγγελίες σοκ σε Ρόδο, Κω, Κρήτη: Σκανδιναβές παντρεύονται και εξαφανίζονται με τα παιδιά

Με αφορμή την πρόσφατη υπόθεση της αρπαγής του μικρού Ράινερ από τον Νορβηγό πατέρα του και την πολύχρονη διαμάχη με τη μητέρα του μικρού και τη δικαστική περιπέτεια σε Ελλάδα και Νορβηγία, ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής έψαξε και συνομίλησε με ανθρώπους που εδώ και χρόνια ανεβαίνουν «Γολγοθά» εξαιτίας της ατυχίας που είχαν να γνωρίσουν, να ερωτευτούν και να κάνουν παιδιά με γυναίκες προερχόμενες από σκανδιναβικές χώρες, όπως Σουηδία, Δανία και Νορβηγία.

Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία που επικαλούνται, ωστόσο, μέλη του Συλλόγου «Συνεπιμέλεια», περίπου 2.500 μπαμπάδες από την Κρήτη, τη Ρόδο και την Κω βρίσκονται σε απόγνωση, αφού οι γυναίκες που έφεραν στη ζωή τα παιδιά τους τα έχουν πάρει και επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους. Αποτέλεσμα οι μπαμπάδες να χάνουν κάθε επαφή με τα παιδιά τους και να μην έχουν καθόλου επικοινωνία. Πολλοί εξ αυτών, μάλιστα, αναγκάζονται να ταξιδεύουν αρκετές φορές τον χρόνο στις χώρες αυτές προκειμένου να εντοπίσουν τα παιδιά τους.

Προνόμια

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στον «Ε.Τ.» της Κυριακής Ελληνες μπαμπάδες που ανεβαίνουν «Γολγοθά», με δικαστήρια σε Ελλάδα και Σκανδιναβική Χερσόνησο για την επιμέλεια ή την επικοινωνία με τα παιδιά τους, ένας από τους βασικότερους λόγους που οι γυναίκες οι οποίες γέννησαν τα παιδιά τους τα παίρνουν και εξαφανίζονται ύστερα από λίγα χρόνια αφού γεννηθούν είναι οι κοινωνικές παροχές που δίνουν τα κράτη εκεί.

«Μέσα από την περιπέτειά μου γνωρίζω ότι πολλές γυναίκες από Σουηδία, Νορβηγία και Δανία έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές, γνωρίζουν ανθρώπους, κάνουν παιδιά μαζί τους και στη συνέχεια, όταν το παιδί φθάσει από τριών έως έξι ετών, τα παίρνουν και επιστρέφουν στη χώρα τους. Αυτό γίνεται γιατί είναι γυναίκες χαμηλού εισοδήματος και αποκτώντας ένα παιδί από μια άλλη χώρα εξασφαλίζουν στη χώρα τους την οικονομική τους αποκατάσταση. Δηλαδή, τη δωρεάν παροχή σπιτιού και επιδόματα τόσο για το παιδί μέχρι την ηλικία των 18 ετών όσο και για τις ίδιες αφού θεωρούνται μονογονεϊκές οικογένειες», θα εξηγήσει στον «Ε.Τ.» της Κυριακής ο κ. Νεκτάριος Κουλιζάκης, επιχειρηματίας στον χώρο της εστίασης στην Κρήτη, ο οποίος βιώνει ένα απίστευτο δράμα.

Ολα άλλαξαν

Η περίπτωση του κ. Νεκτάριου Κουλιζάκη είναι μία από τις χιλιάδες που έχουν αναφερθεί μεταξύ άλλων υποθέσεων στον Σύλλογο «Συνεπιμέλεια». Ο ίδιος, μιλώντας στον «Ε.Τ.» της Κυριακής, περιγράφει πώς η ζωή του άλλαξε από τη μια στιγμή στην άλλη με τη γυναίκα που έφερε στη ζωή τον γιο του να εξαφανίζεται στη Σουηδία και να μην μπορεί να τους βρει.

hlektragr

Recent Posts

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας το TSATOUMAS STREET LONG JUMP στην Καλαμάτα

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016 διοργανώνει στις 21 Μαΐου το…

15 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων: Ξεκινούν δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού

Ο 𝝙ή𝝻𝝾ς 𝝟𝝾𝞀𝝸𝝼𝝷ί𝞈𝝼 πέτυχε την ένταξη και χρηματοδότησή του 𝞂𝝴 𝝿𝝾𝞂𝝾𝞂𝞃ό 𝟭𝟬𝟬% με το ποσό…

16 ώρες ago

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας η εκδήλωση ιστορικής αναδρομής με τίτλο: 1974-2024 πενήντα χρόνια από την εισβολή «Το Νεύμα του Αγαπήνορα»

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ιστορικής αναδρομής μουσικοφιλολογικού αναλογίου με τίτλο:…

16 ώρες ago

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν -39- άτομα, προσήχθησαν -79- και έγινε έλεγχος σε -1.132- Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε -803-…

16 ώρες ago

Συνεχίζει τη λειτουργία του το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην πόλη της Καλαμάτας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Πελοπόννησος 2021-2027” η πράξη Κέντρου…

17 ώρες ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -19- άτομα Κατασχέθηκαν, μεταξύ…

17 ώρες ago