ΝΕΑ

Κορονοϊός: Αυξάνονται οι εισαγωγές και η πίεση στις απλές κλίνες – Δίνονται, όμως, παράλληλα και εξιτήρια

Κορονοϊός: Αύξηση παρουσιάζουν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία από ασθενείς με κορονοϊό λόγω της έξαρσης της Ομικρον 2 που έφερε το προηγούμενο διάστημα σημαντική άνοδο στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων στην Ελλάδα.

 

Σύμφωνα με τα δεδομένα του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 28 Μαρτίου έως 3 Απριλίου οι εισαγωγές νέων ασθενών στα νοσοκομεία ανήλθαν σε 3074, ενώ την περασμένη εβδομάδα έγιναν 2817 νέες εισαγωγές. Είναι αυξημένα, ωστόσο, και τα εξιτήρια τα οποία για την εβδομάδα 28/3-3/4 ανήλθαν σε 2402 με το λόγο των εισαγωγών προς εξιτήρια λόγω ίασης να είναι 1.28, έναντι 2024 εξιτηρίων την περασμένη εβδομάδα και λόγου εισαγωγών προς εξιτήρια 1.39. Το γεγονός ότι παράλληλα με τις εισαγωγές “τρέχουν” και τα εξιτήρια εκλαμβάνεται από τους ειδικούς ως θετικό καθώς “εκτονώνεται” η πίεση και οι ασθενείς δε χρειάζονται μεγάλη νοσηλεία.

Οι καθημερινές εισαγωγές ασθενών στα νοσηλευτικά ιδρύματα πλησιάζουν ή ξεπερνούν τις 400, με αποτέλεσμα ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου να είναι 415 ασθενείς. H κάλυψη των κλινών έχει αυξηθεί στο 59,80% για τις απλές κλίνες covid και στο 78,48% για τις ΜΕΘ covid. Ως αποτέλεσμα της έξαρσης κρουσμάτων που καταγράφηκαν λόγω της πιο μεταδοτικής Ομικρον 2, ανοδικά κινείται και ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών, όπως και οι θάνατοι. Εως χθες, διασωληνωμένα νοσηλεύονταν 358 άτομα, έναντι 348 την προηγούμενη εβδομάδα και 338 πριν από δύο εβδομάδες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, με δεδομένο ότι το ποσοστό εμβολιασμού στην κοινότητα είναι υψηλό δεν αναμένεται μια μη διαχειρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία όπως σε προηγούμενα κύματα. Ανησυχία προκαλεί, όμως, ο αριθμός των θανάτων που ενώ είχε μειωθεί σε 40-50 μετά από πολύ καιρό, έχει αυξηθεί πάλι σε 60-70 ημερησίως.

Τα ημερήσια κρούσματα τις τελευταίες ημέρες εμφανίζονται ελαφρώς μειωμένα, η διασπορά ωστόσο παραμένει μεγάλη με τον επιδημιολογικό χάρτη να είναι “κόκκινος” και η θετικότητα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ορισμένα νησιά … έσπασαν τα κοντέρ θετικότητας για ακόμη μια εβδομάδα, με την Ικαρία να αναδεικνύεται ξανά “πρωταθλήτρια” καταγράφοντας θετικότητα 10,4% και ακολουθούν Σύρος και Τήνος με θετικότητα 7,14% και 6,08% αντίστοιχα. Η Λακωνία βρίσκεται επόμενη στη … σειρά έχοντας θετικότητα 5,63%, ενώ ο ιός επιμένει και στο κέντρο της Αθήνας όπου η θετικότητα για την εβδομάδα 28 Μαρτίου – 3 Απριλίου διαμορφώθηκε σε 4,27%.

hlektragr

Recent Posts

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για ναρκωτικά στη Μεσσηνία

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για ναρκωτικά στη Μεσσηνία Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από -250- γραμμάρια κάνναβης…

16 λεπτά ago

Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics «Λουτράκι 2024» με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τα Special Olympics Hellas, διοργανώνουν για ακόμη μία χρονιά Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics «Λουτράκι 2024».…

23 λεπτά ago

Αφρικανική σκόνη: Πού αναμένονται αυξημένες συγκεντρώσεις και λασποβροχές

Όπως εξηγεί η μετεωρολογική υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία πάνω από…

26 λεπτά ago

Κόρινθος: Τα οινοποιεία της Πελοποννήσου αφήνουν ξανά «Ανοιχτές Πόρτες»

  Το Σάββατο 18 Μαΐου και την Κυριακή 19 Μαΐου, από τις 11 το πρωί έως τις…

51 λεπτά ago

Καλαμάτα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός μέσα σε πηγάδι

Ένας αλλοδαπός άνδρας βρέθηκε νεκρός σήμερα το πρωί μέσα σε πηγάδι, στην περιοχή Φακίστρα Μεσσήνης,…

2 ώρες ago

Δολοφονία Μενίδι: Μητέρα δύο παιδιών το θύμα – Είχε καταγγείλει τρεις φορές τον δράστη στο παρελθόν

Αναζητούν τον δράστη οι αστυνομικές έχει δώσει η Ασφάλεια Αττικής για τον πρώην σύντροφο της…

2 ώρες ago