ΝΕΑ

Αλεξέι Ναβάλνι: Ρωσικό δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για υπεξαίρεση – Παρατείνεται η φυλάκισή του

Ρωσικό δικαστήριο έκρινε την Τρίτη (22/3) τον φυλακισμένο επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι ένοχο για υπεξαίρεση, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική παράταση της ποινής φυλάκισής του.

«Ο Ναβάλνι διέπραξε απάτη — την κλοπή περιουσίας από μια οργανωμένη ομάδα», είπε η δικαστής Μαργαρίτα Κότοβα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) που ήταν παρών στη δίκη. Τον βρήκε επίσης ένοχο για την κατηγορία της περιφρόνησης του δικαστηρίου.

Ο Ναβάλνι, ο πιο ένθερμος εγχώριος επικριτής του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν , φυλακίστηκε πέρυσι με βάση παλιές κατηγορίες απάτης, αφού επέζησε από επίθεση με δηλητήριο για την οποία κατηγορεί το Κρεμλίνο.

Η δίκη της Τρίτης αφορούσε πρόσθετη υπεξαίρεση και περιφρόνηση των δικαστικών κατηγοριών και ο Ναβάλνι δικάστηκε σε μια φυλακή έξω από τη Μόσχα, όπου εκτίει ήδη ποινή κάθειρξης δυόμισι ετών.

Ο Ναβάλνι εμφανίστηκε στο αυτοσχέδιο δικαστήριο φορώντας τη μαύρη στολή της φυλακής, με τους δημοσιογράφους να παρακολουθούν μέσω βίντεο. Άκουγε προσεκτικά καθώς ο δικαστής Κοτόβα διάβαζε την ετυμηγορία, μερικές φορές χαμογελώντας, είπε ένας δημοσιογράφος του AFP.

Οι ερευνητές κατηγόρησαν τον Ναβάλνι ότι έκλεψε για προσωπική χρήση δωρεές πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που δόθηκαν στις πολιτικές του οργανώσεις.

Ο εισαγγελέας την περασμένη εβδομάδα ζήτησε την παράταση της ποινής του Ναβάλνι στα 13 χρόνια και τη μεταφορά του σε ποινικό σωφρονιστικό κατάστημα «αυστηρού καθεστώτος».

Ο Ναβάλνι αρνείται τις κατηγορίες.

Οι κατηγορίες για διαφθορά επισύρουν μέγιστη ποινή 10 ετών, ενώ η περιφρόνηση του δικαστηρίου τιμωρείται έως και έξι μήνες.

Ο εισαγγελέας του ζήτησε επίσης να πληρώσει πρόστιμο 1,2 εκατομμυρίων ρουβλίων (10.500 ευρώ).

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

18 ώρες ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

1 ημέρα ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

1 ημέρα ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

1 ημέρα ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

1 ημέρα ago