ΝΕΑ

Κρεμλίνο: Θέλουμε πιο «ουσιαστικές» διαπραγματεύσεις με το Κίεβο – Οι θέσεις μας είναι γνωστές

Το Κρεμλίνο δήλωσε την Τρίτη (22/3) ότι θα ήθελε οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με το Κίεβο, με στόχο τον τερματισμό της στρατιωτικής δράσης της Ρωσίας στην Ουκρανία, να έχουν «περισσότερη ουσία».

«Υπάρχει κάποιου είδους διαδικασία που συμβαίνει. Θα θέλαμε πιο ενεργές και ουσιαστικές (συνομιλίες)», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η θέση της Ρωσίας ήταν «γνωστή στην ουκρανική πλευρά» επειδή η Μόσχα παρέδωσε τα αιτήματά της σε γραπτή μορφή «πριν από πολλές ημέρες», είπε ο Πεσκόφ.

«Θα θέλαμε μια πιο ουσιαστική και γρήγορη απάντηση», είπε.

Οι δύο πλευρές διεξάγουν επί του παρόντος εξ αποστάσεως διαπραγματεύσεις, μετά από αρκετούς γύρους συνομιλιών μεταξύ αντιπροσωπειών που συναντώνται στα σύνορα μεταξύ Λευκορωσίας και Ουκρανίας.

Μέχρι στιγμής, οι συνομιλίες έχουν αποφέρει ελάχιστη πρόοδο, με τις δύο πλευρές να κατηγορούν την άλλη, ενώ καμία συνομιλία δεν ήταν σε προεδρικό επίπεδο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανανέωσε την πρόταση για απευθείας ειρηνευτικές συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν αργά τη Δευτέρα (21/3).

Ο Ζελένσκι είπε στα τοπικά ΜΜΕ ότι είναι έτοιμος να συναντήσει τον Πούτιν για να συζητήσουν τον τερματισμό του σχεδόν ενός μηνός πολέμου, που έχει καταστρέψει πολλές πόλεις της Ουκρανίας.

Ο Ζελένσκι είπε ότι ακόμη και το καθεστώς της κατεχόμενης από τη Ρωσία Κριμαίας και των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία κρατιδίων στο Ντονμπάς θα ήταν αντικείμενο συζήτησης.

Η Ρωσία κήρυξε την Κριμαία μέρος της Ρωσίας και αναγνώρισε την ανεξαρτησία της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Και οι τρεις περιοχές ήταν μέρος της Ουκρανίας μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και βρίσκονται στο επίκεντρο μιας δεκαετίας κρίσης, που κλιμακώθηκε στις 24 Φεβρουαρίου με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Στις 17/3/2022, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε σε επίσημη ενημέρωση ότι «Το μέλλον της Κριμαίας είναι για πάντα με τη Ρωσία, το θέμα έχει οριστικά κλείσει» και ότι «οι κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους δεν θα αλλάξουν τη θέση της Μόσχας».

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

1 ημέρα ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

2 ημέρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

2 ημέρες ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

2 ημέρες ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

2 ημέρες ago