ΝΕΑ

Έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών στα Γρεβενά – 3 αγνοούμενοι, 2 τραυματίες

Πολύ ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 21 Μαρτίου στην περιοχή της Ιτέας Γρεβενών.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η έκρηξή σημειώθηκε στο εργοστάσιο κατασκευής δυναμίτιδας ELTEK  το οποίο παράγει εκρηκτικές ύλες για κάθε είδους υπέργειου ή υπόγειου τεχνικού έργου και βρίσκεται περίπου 5 χιλιόμετρα έξω από την Ιτέα..

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες η έκρηξη έγινε αισθητή τόσο στα Γρεβενά όσο και στην Κοζάνη. Κάτοικοι τον Γρεβενών που μιλήσαν στο Eleftherostypos.gr ανέφεραν πως ήταν σαν να γίνεται ένας σεισμός.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της ΕΡΤ Κοζάνης τρία άτομα -πιθανόν φύλακες της μονάδας- αγνοούνται.  Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες τουλάχιστον ακόμα 2 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Επιτόπου έχουν φτάσει άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Γρεβενών, δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και η αστυνομία προκειμένου να ελέγξουν αν υπάρχουν κάποιοι εγκλωβισμένοι.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Eleftherostypos.gr η περιοχή είναι αποκλεισμένη και δεν μπορεί να πλησιάσει κανείς ενώ στο εργοστάσιο δεν υπήρχαν πολλοί εργαζόμενοι καθώς δεν είχε προλάβει να ξεκινήσει την βάρδια του σήμερα το πρωί.

Ποιο είναι το εργοστάσιο ΕΛΤΕΚ

Η Ελληνική Τεχνολογία Εκρηκτικών (ΕΛΤΕΚ) η οποία ιδρύθηκε το 2010 με έδρα στους Αγαλαίους του Δήμου Γρεβενών. Παράγει εκρηκτικές ύλες για κάθε είδους υπέργειου ή υπόγειου τεχνικού έργου.

Από το 2016 με την είσοδο νέων ισχυρών επενδυτών το 2016 η ΕΛΤΕΚ αποτελεί σήμερα την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία παραγωγής και εμπορίας εκρηκτικών υλών στα Βαλκάνια. Διαθέτει μια ιδιόκτητη έκταση 100 στρεμμάτων με 14 σύγχρονες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αποθηκευτικούς χώρους συνολικής χωρητικότητας 700 τόνων πρώτης ύλης και 200 τόνων εκρηκτικών υλών και ένα σύγχρονο και πιστοποιημένο στόλο φορτηγών αυτοκινήτων. Η ΕΛΤΕΚ σήμερα εξυπηρετεί τη ζήτηση σε Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία, Κόσοβο, Ρουμανία και Σερβία, ενώ ταυτόχρονα σημειώνει μια σταθερή μηνιαία αύξηση στις πωλήσεις της κατά 25%.

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

2 ημέρες ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

2 ημέρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

2 ημέρες ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

2 ημέρες ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

2 ημέρες ago