ΝΕΑ

Ανάσες για τα νοικοκυριά

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε χθες παρεμβάσεις ύψους 1,1 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Τα μέτρα στήριξης έχουν ως προτεραιότητα τους μη έχοντες, αλλά περιλαμβάνουν και τη μεσαία τάξη, καθώς θα ανακουφίσουν νοικοκυριά με συνολικό εισόδημα έως 30.000 ευρώ ετησίως.

Ασφαλώς δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν όλες οι απώλειες της αγοραστικής δύναμης των πολιτών από το κράτος. Ομως, η κυβέρνηση, τόσο με τις παρεμβάσεις που θα εξειδικευθούν σήμερα από το οικονομικό επιτελείο όσο και με τη συνέχιση της επιδότησης στην ηλεκτρική ενέργεια, δείχνει ότι αντιμετωπίζει το πρόβλημα χωρίς λαϊκισμούς, αλλά και χωρίς αποφάσεις που θα έθεταν σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας.

Γιατί η Ελλάδα, όπως εξήγησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν βρίσκεται ακόμα σε επενδυτική βαθμίδα, που σημαίνει ότι οι αγορές παρακολουθούν τις κινήσεις της οικονομίας και δεν πρέπει να γυρίσει μπούμερανγκ μια πολιτική «δώστα όλα», καθώς ο Προϋπολογισμός παραμένει ελλειμματικός και κάθε μία παροχή προέρχεται από δανεισμούς.

Πέρα, όμως, από τις εθνικές παρεμβάσεις, σημαντικό είναι, όπως έχει επισημάνει ο «Ε.Τ.», να υπάρξει μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την ενέργεια, ώστε να μπει πλαφόν στις τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου στη δύσκολη περίοδο κατά την οποία βρίσκεται σε εξέλιξη ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Η κυβέρνηση δείχνει ότι δεν αφήνει κανέναν πίσω στο ζήτημα της αντιμετώπισης της ακρίβειας. Με προσεκτικά βήματα ενισχύει τους οικονομικά ασθενέστερους και τη μεσαία τάξη και οφείλει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, ώστε να φθάσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, που θα βελτιώσει και τις δημοσιονομικές συνθήκες της χώρας και κατ’ επέκταση το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.

hlektragr

Recent Posts

Έξοδος Πάσχα: Αδειάζει η Αθήνα – Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών – Κορίνθου

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 06:00 τη Μεγάλη Τετάρτη μέχρι τις…

19 ώρες ago

Δημοπρασία εκμίσθωσης του Κτιρίου Υποδοχής του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ  ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΖΗΡΕΙΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΗΡΕΙΑ…

20 ώρες ago

Ξυλόκαστρο : Πρόγραμμα – Πρόσκληση Περιφοράς Επιταφίου Ιερού Ναού Αγίου Βλασίου & Εορτασμού Αναστάσεως 2024

03 Μαΐου Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ώρα 10:00        ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ – ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ Οι οδηγοί θα σχηματίσουν διάδρομο στο…

20 ώρες ago

Σε εργοτάξια στο Λουτράκι και στο Ρίο ο Ταχιάος: Προτεραιότητα το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας

Αυτοψίες στα εργοτάξια των ενεργών συμβάσεων που αφορούν στο σιδηροδρομικό δίκτυο, στο Λουτράκι και το…

20 ώρες ago

Συνελήφθησαν τρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία

Συνελήφθησαν τρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία…

20 ώρες ago