ΝΕΑ

«Αγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό»: Η συγκινητική συνέχεια & η σχέση πατέρα-γιου που κλονίζεται

Το έκτο «μέρος» της θρησκευτικής-ιστορικής σειράς του MEGA, που θα προβληθεί την ερχόμενη Πέμπτη στις 22.30, αναμένεται να συγκινήσει και πάλι, καθώς βρισκόμαστε στο σημείο όπου ο Αρσένιος αρχίζει να δείχνει την πνευματική του κλίση.

Η Ευλογία, καθώς έχει διακρίνει το παραπάνω, φροντίζει, από πολύ νωρίς να του μεταδώσει τη μεγάλη της πίστη. Πέρα από τις προσευχές, του μιλάει για τον εγωισμό και την ταπείνωση, καθώς και για το πώς πρέπει να πολεμά τους κακούς λογισμούς. Με το καθημερινό της φωτεινό παράδειγμα χτίζονται σιγά σιγά στην παιδική ψυχή του μεγάλες αρετές, που αργότερα θα είναι το μεγάλο του στήριγμα και το πνευματικό του απόθεμα με το οποίο θα ανακουφίσει χιλιάδες ανθρώπους. Στην ηλικία των 12 ετών επιλέγει να μην πάει στο Γυμνάσιο και διαλέγει να μάθει την τέχνη του μαραγκού για να βοηθήσει οικονομικά τους γονείς του. Στα δεκαέξι του χρόνια, ένας ξάδελφός του σπέρνει στην ψυχή του την αμφιβολία για τη θεότητα του Χριστού. Ο Αρσένιος καταφεύγει στο εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας και κλαίγοντας παρακαλεί τον Χριστό να του δείξει ένα σημάδι που θα διαψεύδει όσα του είπε ο ξάδελφός του.

Σκηνές που καθηλώνουν, με τη σεναριακή υπογραφή του Γιώργου Τσιάκκα και υπό το σκηνοθετικό πρίσμα του Στάμου Τσάμη, κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον, όπως και οι πρωταγωνιστές. Ενας εξ αυτών, μάλιστα, ο Δημήτρης Ξανθόπουλος -υποδύεται τον Πρόδρομο, πατέρα του Αρσένιου-, μιλά στο «ΤΥΠΟΣ TV» για τη συνέχεια της σειράς και όσα περιμένουν να δουν οι τηλεθεατές… «Ο Πρόδρομος βλέπει την κλίση του παιδιού του, την αναγνωρίζει, όντας και ο ίδιος ένας βαθιά θρησκευόμενος άνθρωπος. Ως γονιός, αντιλαμβάνεται την αγνή του πρόθεση, αλλά ξέρει τι σημαίνει. Ξέρει πως αυτό θα είναι κάτι που θα πάρει για πάντα τον γιο του από δίπλα του. Δεν είναι, λοιπόν, εύκολο να το αποδεχθεί. Μεταξύ τους, λοιπόν, θα υπάρξει ένταση», εξηγεί ο τηλεοπτικός Πρόδρομος αναφορικά με το πώς θα εκλάβει την απόφαση του γιου του να μονάσει.

Για τον ρόλο του υποστηρίζει ότι του κέντρισε το ενδιαφέρον, καθώς είναι ένας ήρωας που προσπαθεί να κρατήσει ενωμένους τους ανθρώπους μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Συμπληρώνει, μάλιστα, ότι η αγάπη και ο σεβασμός που δείχνει ο Πρόδρομος για την οικογένειά του είναι στοιχεία που τον γοήτευσαν. «Είναι πολύ όμορφο να ακούω ότι έχω καταφέρει να αγγίξω με αυτόν τον ρόλο πολλούς ανθρώπους. Ευχαριστώ τον σκηνοθέτη, τους υπόλοιπους συναδέλφους, όλους τους συντελεστές για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν», συμπληρώνει.

Για το τέλος, ο Δημήτρης Ξανθόπουλος αναφέρεται στην αποδοχή που έχει η σειρά από τηλεθεατές και κριτικούς, λέγοντας: «Είναι χαρά και τιμή να δουλεύεις σε μία παραγωγή που το κοινό έχει αγκαλιάσει, να δέχεσαι τα συγχαρητήρια και από ανθρώπους του χώρου. Αυτή η αποδοχή και ένας καλός λόγος από έναν άγνωστο είναι η καλύτερη ανταμοιβή».

hlektragr

Recent Posts

Οι Μεγάλες Ώρες της Μεγάλης Παρασκευής στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Οι Μεγάλες Ώρες της Μεγάλης Παρασκευής ανεγνώσθησαν σήμερα στον Μοναστηριακό και Πατριαρχικό Ναό των Αγίων…

10 ώρες ago

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η Τελετή του Αγίου Φωτός – Πώς θα μεταφερθεί στην Ελλάδα

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και εν μέσω του πολέμου στην Λωρίδα της Γάζας θα σταλεί…

11 ώρες ago

3 τόνοι κρέατα και 8 τόνοι τρόφιμα μοιράστηκαν από την «Θεοπροσφορά» ενόψει της εορτής του Πάσχα

«Η ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ», από την 1η Απριλίου 2024 έως και την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου 2024,…

11 ώρες ago

Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου τελέστηκε κι εφέτος το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης, 1 Μαΐου…

11 ώρες ago

Μεγάλη Παρασκευή: Ημέρα κατάνυξης και θρήνου – Κορυφώνεται σήμερα το Θείο Δράμα

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ίσως η πιο φορτισμένη συγκινησιακά ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας καθώς κορυφώνεται…

11 ώρες ago

Κίνηση στους δρόμους: Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στην Αττική Οδό μετά από τροχαίο, μποτιλιάρισμα στην Εθνική Αθηνών – Κορίνθου

Μποτιλιάρισμα παρατηρείται εδώ και λίγη ώρα στους δρόμους της Αττικής, καθώς κορυφώνεται η έξοδος των…

11 ώρες ago