ΝΕΑ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Προκρίθηκε στους «16» με αγχωτική νίκη – Μάχη για τα προημιτελικά με τον Αμερικανό Βολφ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, χρειάσθηκε δύο tie break, για να κάμψει την αντίσταση του Σέρβου, Λάζλο Τζέρε και να προκριθεί στους «16» του διεθνούς τουρνουά «Abierto Mexicano Telcel», που διεξάγεται στο Ακαπούλκο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτή, ήταν η υπ’ αριθμόν 200 νίκη του «Tsitsifast» σε επαγγελματικό επίπεδο, ενώ μετρά και 99 ήττες.

Μετά από δύο ώρες και 15 λεπτά, ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, επικράτησε 7-6(7), 7-6(4) του 27χρονου Τζέρε (Νο 51 στον κόσμο) και στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, θ’ αντιμετωπίσει τον Βο (Νο 209). Ο 23χρονος Αμερικανός, έκανε την έκπληξη και απέκλεισε από την συνέχεια του τουρνουά, τον Ιταλό, Λορέντζο Σονέγκο (Νο 21) με 3-6, 7-6(7), 6-2).

Τσιτσιπάς – Τζέρε: Πώς εξελίχθηκε το παιχνίδι
Στο πρώτο σετ, ο Τζέρε «έπσασε» πρώτος το σερβίς του Τσιτσιπά και προηγήθηκε με 4-3, όμως ο Τσιτσιπάς, αντέδρασε και με break ισοφάρισε 5-5 για να κριθεί το σετ στο tie break, όπου μετά από «σκληρή μάχη» επικράτησε με 9-7.

Στο δεύτερο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε break με το… καλημέρα και προηγήθηκε 2-0, 3-1, 4-2 και 5-3, με το Σέρβο τενίστα να «σπάει» το σερβίς του «Tsitsifast» και να ισοφαρίζει σε 5-5. Στο tie break, ο Έλληνας πρωταθλητής απεδείχθη και πάλι ψυχραιμότερος και ικανότερος στις κρίσιμες στιγμές, φθάνοντας στην νίκη-πρόκριση.

Την πορεία τους στο τουρνουά της μεξικανικής πόλης, συνεχίζουν τόσο ο Ράφα Ναδάλ (Νο 5 στον κόσμο), όσο και ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ. Ο Ισπανός θριαμβευτής του Australian Open, νίκησε με 6-3, 6-2 τον Αμερικανό, Ντένις Κούντλα (Νο 100), ενώ ο Ρώσος διεκδικητής της κορυφής στην παγκόσμια κατάταξη (σ.σ. τώρα βρίσκεται στο Νο 2), επικράτησε με 6-3, 6-4 του Γάλλου, Μπενουά Περ (Νο 49).

hlektragr

Recent Posts

Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση και φέτος οι μαθητές του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων

Βραβεύθηκαν το Σάββατο 18 Μαΐου στο Παραλιακό Πάρκο Λουτρακίου. Γιορτή ανακύκλωσης για τη βράβευση των…

3 ώρες ago

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης U15, που διεξήχθη στο Λουτράκι

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης U15, που διεξήχθη στο Λουτράκι από τις…

3 ώρες ago

Αναστάσιος Γκιολής: «Σημαντικές αποφάσεις για το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου»

Την απόφαση της πρόσφατης συνεδρίασης της Περιφερειακής Επιτροπής, σχετικά με την «Προμήθεια προθηκών-Λοιπού εκθεσιακού εξοπλισμού…

3 ώρες ago

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρομποτικής | Δημήτρης Πτωχός: «Ενθαρρύνουμε πρωτοβουλίες που προάγουν την εκπαίδευση, την τεχνολογία και την ανάπτυξη»

Με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων, το…

3 ώρες ago

Δωρεάν Δερματολογικός Έλεγχος έναντι του Καρκίνου του Δέρματος από τους Ιατρικούς Συλλόγους, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αφορμή τη καθιέρωση του Μάϊου ως μήνας…

3 ώρες ago

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, με θέμα «Νεανική Παραβατικότητα, η σύγχρονη πρόκληση της κοινωνίας»

Η διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας διοργάνωσε την 17.5.2024 στη Σπάρτη, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Νεανική Παραβατικότητα,…

3 ώρες ago