ΜΕDIA

Το νέο «Top Gun» ετοιμάζεται για υψηλές πτήσεις – Στις 25 Μαΐου η πρεμιέρα στις αίθουσες

Τριάντα έξι χρόνια μετά το «Top Gun», ο Τομ Κρουζ ξαναπιλοτάρει για τις ανάγκες του «Top Gun: Maverick», που θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 25 Μαΐου. Και ας διατυμπάνιζε με κάθε ευκαιρία τα πρώτα χρόνια μετά τη μεγάλη επιτυχία εκείνης της ταινίας ότι το τελευταίο που ήθελε στην καριέρα του ήταν να επιστρέψει στον ρόλο του ριψοκίνδυνου πιλότου του αμερικανικού Ναυτικού.

 

Καθώς μετράμε αντίστροφα για τη μεγάλη πρεμιέρα, ας δούμε τι γνωρίζουμε έως τώρα για την ταινία που έρχεται. Οι πρώτες κριτικές ήδη την αποθεώνουν και μας προτρέπουν να την απολαύσουμε σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οθόνη βρούμε διαθέσιμη.

Καθηγητής

Η κουβέντα για το σίκουελ του «Top Gun» είχε ξεκινήσει από το 2010. Αν και ο Τομ Κρουζ βρίσκεται πλέον μια ανάσα πριν από τα 60 του χρόνια, όπως δείχνουν οι ταινίες «Mission Impossible» και «Jack Reacher», δεν φαίνεται να έχει σκοπό να αφήσει την πορεία του στις μεγάλες action ταινίες για λιγότερο εκρηκτικούς ρόλους.

Στο «Top Gun: Maverick», ο Κρουζ υποδύεται έναν καθηγητή της σχολής Top Gun που έχει υπό την προστασία του τον γιο του στενού του φίλου, Νικ «Goose» Μπράντσοου, Μπράντλεϊ. Ο Μάβερικ, όπως τον αποκαλούν φίλοι και γνωστοί, έχει ασφαλώς και τα δικά του προσωπικά ζητήματα, όπως π.χ. η αργή εξέλιξή του στην ιεραρχία του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Τζέρι Μπρούκχαϊμερ και ο Ντον Σίμσον ήταν οι παραγωγοί της πρώτης ταινίας και ο Τόνι Σκοτ, αδελφός του Ρίντλεϊ, ο σκηνοθέτης της. Ο Μπρούκχαϊμερ και ο Τόνι Σκοτ βρίσκονταν από την αρχή στην ομάδα του σίκουελ, αλλά ο Σκοτ αυτοκτόνησε το 2012 και τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Τζόζεφ Κοζίνσκι του «Tron: Legacy». Ο Μπρούκχαϊμερ παρέμεινε στην ομάδα της παραγωγής και προστέθηκε ο Τομ Κρουζ.

Η ταινία είχε προγραμματισθεί αρχικά να κάνει πρεμιέρα τον Ιούλιο του 2019, αλλά για διάφορους λόγους, η πανδημία ήταν ένας από αυτούς, έπαιρνε διαρκώς αναβολές μέχρι τον φετινό Μάιο.

Στις 31 Μαΐου 2018 ο Τομ Κρουζ ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μία φωτογραφία από την πρώτη μέρα των γυρισμάτων ανεβάζοντας την ανυπομονησία στα ύψη.

Εκτός από τον Τομ Κρουζ στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Μάιλς Τέλερ, ως Μπράντλεϊ Μπράντσοου, Τζένιφερ Κόνελι, ως ιδιοκτήτρια ενός μπαρ, Εντ Χάρις, ως ανώτερος, στην ιεραρχία, του Μάβερικ, Μόνικα Μπάρμπαρο, ως εκπαιδευόμενη πιλότος, Γκλεν ΠάουελΤζον Χαμ και Βαλ Κίλμερ στον ρόλο που είχε και στην πρώτη ταινία, εκείνον του Τομ «Iceman» Καζάνσκι, το αντίπαλον δέος του Μάβερικ, που πλέον έχει γίνει ναύαρχος και διοικητής του αμερικανικού στόλου του Ειρηνικού.

Απούσα

Η μόνη που λείπει είναι η Κέλι Μακ Γκίλις, που στην πρώτη ταινία ήταν η Τσάρλι, καθηγήτρια της σχολής Top Gun, την οποία ο Μάβερικ διεκδίκησε ερωτικά. Η ίδια είχε πει σε συνέντευξή της ότι ποτέ δεν της ζητήθηκε να συμμετέχει στη νέα ταινία και ότι αυτό είχε μάλλον να κάνει με το γεγονός ότι στα 64 της χρόνια σήμερα δείχνει πλέον την ηλικία της, γεγονός που δεν… συνάδει με το σκεπτικό της ταινίας. Αν και δεν γνωρίζει προσωπικά την Τζένιφερ Κόνελι, η Μακ Γκίλις δηλώνει χαρούμενη που της δόθηκε η ευκαιρία να παίξει στην ταινία.

Το «Top Gun: Maverick» έκανε πρεμιέρα στις 28 Απριλίου στο CinemaCon στο Λας Βέγκας και στις 18 Μαΐου θα προβληθεί στο Φεστιβάλ των Καννών. Τα πρώτα σχόλια των κριτικών είναι ενθουσιώδη και αναφέρουν ότι άξιζε η αναμονή τόσων χρόνων για το σίκουελ. Οι περισσότεροι από τους κριτικούς εκθειάζουν τις εναέριες μονομαχίες, τον Τομ Κρουζ, τον Γκλεν Πάουελ, αλλά και τις συναισθηματικές αναταράξεις που προσφέρει η πλοκή και καταλήγουν: «Δείτε το σε μια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οθόνη».

hlektragr

Recent Posts

Οι Μεγάλες Ώρες της Μεγάλης Παρασκευής στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Οι Μεγάλες Ώρες της Μεγάλης Παρασκευής ανεγνώσθησαν σήμερα στον Μοναστηριακό και Πατριαρχικό Ναό των Αγίων…

18 ώρες ago

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η Τελετή του Αγίου Φωτός – Πώς θα μεταφερθεί στην Ελλάδα

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και εν μέσω του πολέμου στην Λωρίδα της Γάζας θα σταλεί…

19 ώρες ago

3 τόνοι κρέατα και 8 τόνοι τρόφιμα μοιράστηκαν από την «Θεοπροσφορά» ενόψει της εορτής του Πάσχα

«Η ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ», από την 1η Απριλίου 2024 έως και την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου 2024,…

19 ώρες ago

Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου τελέστηκε κι εφέτος το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης, 1 Μαΐου…

19 ώρες ago

Μεγάλη Παρασκευή: Ημέρα κατάνυξης και θρήνου – Κορυφώνεται σήμερα το Θείο Δράμα

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ίσως η πιο φορτισμένη συγκινησιακά ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας καθώς κορυφώνεται…

20 ώρες ago

Κίνηση στους δρόμους: Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στην Αττική Οδό μετά από τροχαίο, μποτιλιάρισμα στην Εθνική Αθηνών – Κορίνθου

Μποτιλιάρισμα παρατηρείται εδώ και λίγη ώρα στους δρόμους της Αττικής, καθώς κορυφώνεται η έξοδος των…

20 ώρες ago